What to write..?

Färglade denna i all hast i gårkväll. Det var ett tag sen jag tecknade digitalt. Denna har jag ritat på papper och sedan färglagt i photoshop. Idag är jag lite textlös, men ni uppskattar väl inte ett galet långt blogginlägg ändå, så det kanske är för allas bästa ;)
Ha ett fint nyår förresten! Ta det lugnt med alkohol och raketer!

Julen


Växjö, inte så mycket julkänsla kanske.

 

Internet har inte fungerat sen julafton. Man känner sej lite handikappad.
Min jul har varit helt okej. Eftersom jag jobbade både julafton och juldagen, med en ganska otrevlig förkylning så har jag varit ganska trött och seg. Somnade i pappas knä under Kalle Anka. Har fått lite smått och gott. Bland annat en negativscanner. Ser verkligen fram emot att utforska den! En av de bästa sakerna med julen är i alla fall mellandagsrean. Shoppade lite igår, och snart ska jag och pojkavännen ner och fortsätta. Me like!

Juletider

God jul på er mina kära vänner! Hoppas ni får en mysig jul med era nära och kära :)

Black&Red

Modell: Beata Andersson

 

 

En till studiobild. Bara jag som tycker att Beata påminner lite ut som Tyra Sjörkstedt på denna bilden?

 

Jag har gått och blivit med halsont. Så jäkla typiskt nu när jag jobbar en massa. Som tur är så hörs det inte på mej, så så länge jag inte får feber så kan jag jobba på som vanligt. Jocke sa att det kunde vara halsfluss. Skulle vara så typsikt nu i juletider.

Home all alone

 

En himla massa kommentarer, och jag fattar inte riktigt var ni kommer ifrån. Någon sa att jag var på blogg.se's startsida, men jag hittar ingenting xD Haha, ni är välkomna i alla fall!

 

Nu har jag och Gusto fått lägenheten för oss själva över jul. Jocke har åkt hem till sina föräldrar i Skåne. Det kommer inte dröja så länge innan jag börjar sakna honom. Ikväll ska jag sätta på bra musik och julstäda, baka och ha mej för imon kommer mina homies hem från Norge och vi ska ha lilljul.

Recept

Min mormor gick bort i somras. Det var ganska jobbit eftersom jag stod henne så otroligt nära. Min lilla mormor som alltid bakade mina favoritvåfflor och köttbullar. Som matade mej med sylta bara för att jag älskade det så.

 

Mormor bakade väldigt mycket, och hade som system att tejpa upp alla favoritrecept på köksluckorna. Nu gör jag precis som henne, och det är så jäkla smart. Nära till hands när man står där kletig om fingarna och inte vill fingra i en kokbok. Min mormor var inte dum hon. Hittills har jag bara en lucka. Mormor hade ju sisådär 7 stycken.
På väggen brevid kylskåpet har jag ramat in ett par av hennes recept, och jag blir alltid lite tårögd när jag tittar på dom.

 


Björnen

Modell: Beata Andersson

 

Lite såhär såg det ut när jag fotade Beata till hennes blogg. Bilderna blev förjäkla bra och jag har en hel hög kvar att redigera. Det är som julafton för mej :)

 

Idag på subway kom det in en kille på subway. Han kanske var i 16 års åldern skulle jag gissa på. Jag frågar lite snällt om han vill beställa något. Han säger att han ska fundera lite, sen vänder han sej om till mej och säger "Vet du en sak. Du är så jävla snygg" och går sedan därifrån. Jag skrattar till lite och säger tack. Vet inte riktigt vad jag ska tro, men underhållande var det i alla fall.

Redhead

Modell: Tove Carlsson

 

Första bilden bilden på min snygging Tove kommer här. Det kommer lite bilder då och då, allt efter dom blir klara. Har en liten idé till bilderna på Beata som kräver lite tid och planering, och vill inte lägga ut dom förrens de är all complete så att säga ;) Detta kommer jag nog inte börja med förens efter jul eftersom jag jobbar en hel del nu. Då måste jag också göra klart min projektrapport för Fotografin. Många bollar i luften nu. Det är skönt, men jag känner samtidigt lite prestationsångerst då jag verkligen vill prestera bra. Speciellt när det gäller kreativa saker ;)

Paris

Fick för mej att göra en liten fransyska. Vad tycks?

Vinterland

Kan inte snön komma nu...?

Tinkerbella

Lite bättre bild, och det var Tinkerbella som jag utgick ifrån. I dessa illustrationerna har jag valt att inte fokusera på ansiktet. Därför är det inte speciellt likt.
Den senaste tiden har jag suttit och kladdat en hel del i mitt ritblock, och ni fattar inte hur skönt det är. Min inspirartion har varit borta sen studenten, och nu har den plötsligt kommit tillbaka. Har inte kunnat slökladda på år därför kommer det lite teckningar framöver :)

NeaNiten

En liten illustration på min vän Nea. Hon ser lite sur ut tycker jag.
Har hittat kameraladdaren, som ni kanske märker. (Ganska svårt att ha en fotografering med en urladdad kamera)

 

Nu jobbar jag nästan varje dag fram till annandag jul. Man får tänka "pengarpengarpengar" så går det lättare.

Kissemys

Idag spenderar jag och Gusto dagen i soffan. Skulle egentligen träna idag med men av någon anledning så är jag helt slut och somnade i soffan istället. Lite typiskt. Jag som faktiskt såg fram emot det.
Nu ska jag redigera bilder. Ni får er en liten tjuvkik snart ;)

Dagen


Det är ju tur att man mina modeller kan hjälpa varann med poserandet ;)

 

Har en himla massa bilder som som ska redigeras nu, och I love it!
Kan ni tänka er att jag idag har köpt gymkort. Lisa ska börja träna! Detta är nästan värt att skriva in i historieböckerna. Tack vare min vän Josse så kommer jag nog faktiskt komma igång med tränandet med. Så mycket roligare att träna tillsammans ju! Har aldrig varit tränartypen, men det kanske går att ändra på :P

Studio!

En 3 år gammal bild på mej som omväxling.

 

Imorgon blir det studiofotografering för hela slanten. Jag är så jäkla pepp! Har inte fotat i studio på 1 och ett halft år nu. Har samlat ihop ihop en himla massa modeller för att få ut så mycket av dagen som möjligt. Detta kommer bli skoj! :) Nu ska jag samla rekvisita, kläder och kolla fotografier som inspirerar :)

Gul

 

Ritade lite igår. Utgick ifrån en bild på en mode/fotografbloggare. Kanske ni har en aning om vem. Ni får se hela biden när jag har en bra bild att erbjuda ;) Både kameran och scannern har lagt av nu så det är bara mobilbilder som gäller. Ska fixa det i helgen. Har jobbat ganska mycket denna veckan.
I går kom jag underfund med vad jag vill utbilda mej till, men mer om det någon annan dag :)

 

Nu ska jag bege mej till Subway och jobba kväll. Byebye!

...

Ganska patetiskt. Får dessa kommentarer och tänker ju automatiskt: Åh vad kul med en utlänsk läsare. Läser, och tycker att det är lite weird att personen kommenterar att informationen är så "awesome" och att jag ska "posta mer att läsa" med tanke på att inlägget handlade om inspirerande ateljéer och bestod nästan enbart av bilder. När jag går in på länken så är det nån jäkla sida om kosttillskott, eller vitaminer... dono.
Jag gillar verkligen inte spam, och att företag nu har börjat med det gör mej något förbannad.

 

So, Tahitian noni juice bandung! Do NOT spam in my blog please!
Dom fattar ju uppenbarligen inte...

Ny teckning

Dålig mobilkamera igen. Måste hitta den jäkla kameraladdaren!

 

Det är lite kul att varje gång jag ritar på fri hand så blir det nästan alltid mangainspirerande figurer. Under högstadiet fram till 1:an på gymnasiet så var det så gott som det enda jag ritade. Nu har jag hittat mer min egna stil. Jag skulle väl inte kalla det manga direkt, men jag har manga att tacka för mitt utvecklande!
Bilden är skissad med blyerts, färglagd med akvarellpennor och vatten, och tuschad med bläckpenna. De ljusa skuggorna har jag gjort med en vit penna.

 

Har tänkt att jag ska komma med lite tecknartips. Det var många som efterfrågade det för ett tag sen så jag tänkte att jag faktiskt ska sätta mej och göra något nice av det.
Sprida mina kunskaper, om ni fortfarande är intresserade? :)

Dubbelmoral

 

Är så jäkla trött på denna dubbelmoralen angående pälsindustrin som alla storbloggare uttrycker. Man märker så tydligt att inte ens hälften om dom inte vet vad dom pratar om, och dom som tror sej göra det kommer med så skrattretande argument så det är pinsamt.
Antingen är man för päls eller emot, och om du bär päls så kommer det alltid finnas människor som kollar på dej med avsmak. Det spelar ingen roll om du har handlat den second hand eller inte.
Personligen skulle jag aldrig bära päls, och jag kan inte hjälpa att titta ner på dom som gör det. Det är inte medvetet. Bär vad fan ni vill, men gå inte och säg att ni är emot pälsindustrin om du nästa dag bär en pälsmössa.

 

Brukar inte skriva sånna här inlägg i bloggen och vet inte riktigt vad som får mej att göra det nu. Troligen kommer ingen av "storbloggarna" läsa det ändå men måste få det ur mej. Håller ni med, eller tycker ni att jag är dum i huvudet?