Tips!?

 

Ni får ursäkta att bloggen är så kass för tillfället. Har en ambition att den ska bli mer innehållsrik och läsvärd nu efter mitt jobb har lugnat sej lite (Det vill säga i slutet av nästa vecka). Kan ni inte ge mej tips på vad ni vill se (mer) av i bloggen? Det skulle definitivt ge mej blogginspiration :)

Höst

När jag skulle cykla till bussen i morse klockan 6 var det helt bäckmörkt ute, det var då tanken slog mej att det verkligen är höst nu. Hösten är inget för mej. Det är fint med alla färger och så men nu längtar jag till vintern! Snön lyser upp så mycket, och så älskar jag juletiderna :)
Tänk att det är 1 och ett halvt år sen jag tog denna serien med bilder på Lovisa. Jag älskar att gå tillbaka till gamla mappar och redigera glömda bilder.

Min resa :)

En liten sammanfattning på min resa till Berlin och Paris. Jag var ju borta under 10 dagar, och hade 5 dagar i varje stad. Det var underbart och jag är lite kär i båda städerna.

 

Vår resa började i Malmö där vi tog ett nattåg till Berlin. I Berlin åkte vi mest runt lite hit och dit. Eftersom deras tunnelbanesystem är så underbart då man bara stämplar biljetten utanför och sedan får åka ger en väldigt mycket frihet. Inga spärrar alltså. Jag vet inte hur många som tjuvåker men om man åker fast får man böta ganska saftigt.

Två dagar i rad åkte vi till Eberswaldestraße och fikade, gick på den största marknaden jag någonsin varit på och fotade mängder med bilder i fotoautomaterna.

På marknaden köpte jag världens finaste bok i läder. Jag känner mej lite som en Harry Potter karaktär när jag bär runt på den.

Vi var i Anne Franks kvarter och gick i trapphus som var tapetserade med klotter och graffiti. Man märker ganska snabbt att Berlin är Graffitins stad. Det finns mängder med genomarbetade målningar på husväggarna vart man än går.

Efter en stressig morgon då vi nästan fick springa för att komma i tid till Neas tatueringstid så gick vi på Zoo. Jag blev som vanligt kär i alla katt och vattendjur och Nea kunde inte koncentrera sej på så mycket mer än sin nya tatuering.

Vi kom till Paris och bodde vi i ett mysigt litet hus i Villejuif (ca. 30min från centrala Paris med Metron) Det rekommenderas varmt för den som ska åka till Paris och vill ha en hyresvärd som bjuder på ost och vin, punch och erbjuder sej att laga mat till en, såvida man gör detsamma tillbaka ;) Här kan ni boka det.

Vi fick en liten kattunge på köpet, och jag klagade då rakt inte. Saknade Gusto bara.

Vi åkte till Katakomberna. Det var en upplevelse i sej, även om jag kanske inte kan kalla den rolig. Det rekommenderas det med :)

Slappade utanför Louvren där gräset var gräsligt grönt ;D Jag som inte hade hunnit gå barfota på gräset under hela sommaren njöt minst sagt.

Satt och njöt vid Montmartre (som jag nu har fått lära mej uttala på franska av en riktig fransman ;D). Det är värt att besöka varje gång man är i Paris tycker jag!

Lite förändring

 

Tyckte att det var dags för något nytt, och något ljusare för min blogg har varit mörk så länge. Nu när vi börjar gå åt höst så ska bloggen i alla fall få vara lite ljus.
Kommer fortsätta pilla med den, och kanske ändra header och lite småsaker, men vad tycker ni? Bättre, sämre?

Katthunden

 

Jag och Gusto har kvalitétstid tillsammans. Jag har saknat den pojken otroligt galet mycket och han verkar ha gjort det också. Dagen jag kom hem släppte han mej inte med blicken, och skulle ligga i mitt knä hela dagen.
Han är för underbar!

Jag tror att jag har kommit fram till att jag är en kattmänniska, även om jag är barnsligt förtjust i hundar med. Kanske tur att Gusto är en blandning av båda ;)
Ikväll ska jag rita som tusan på Bill ;)

Nästa projekt

Det här blir nästa projekt. Vi får väl se hur det går. I bland skiter det sej. Det är därför jag inte brukar lägga upp porträtten fören dom är klara xD
Innan jag ger mej in i det så måste jag städa, och om jag orkar ska jag cykla upp till Ica och handla lite smått och gott.

Hemma igen!

Jag i en av Louvrens alla konstsalar. Inspirationen flödar!

 

Nu är jag hemma igen, efter 10 härliga dagar i Berlin och Paris! Det var faktiskt väldigt härligt att komma hem till lägenheten igen. Till mina två grabbar som jag har saknat så himla mycket! (Katten och pojkvännen ;))

 

Vi har shoppat, kulturerat oss, fikat i mängder, gått runt en otroligt massa, åkt tunnelbana, druckit vin och ätit ost med en äkta Parisare och en massa annat. Det kommer lite fler bilder senare, och mer uppdatering.
Såg att det var någon som påpekade den så mer sånnt kommer :)

Vitsippa

En vitsippa till min mormor idag.
Ett tidsinställt inlägg. Klockan 18:10 åker jag och Nea till Malmö och därifrån tar vi nattåget till Berlin. Det kommer bli så roligt! Det blir tyvärr ingen uppdatering därifrån eftersom jag verken har internet eller dator med mej, men när jag kommer hem så har jag garanterat mycket att visa :)

Tim Burton

 

Ett nytt porträtt så här innan avfärd. Imon bär det ju av till Berlin. Det behövs lite finslipning på honom, men han är så gott som klar. Som alltid så gör inte fotot den riktiga teckningen rättvisa men det är som det är :)

 

På tal om något annat så var jag på min gamla gymnasieskola igår och fick då mellanformatfilm av min gamla fotolärare, så när jag kommer hem från resan blir det en massa nya foton, ala old style :D Här kan ni se några av bilderna som jag tog med den kameran :)

Utbildning

En kommentar som jag tänkte att jag skulle svara på.

 

Tack så mycket Katniss! :)
Ja det har jag. På gymnasiet gick jag estetiska programmet med inriktning bild och form så där lärde jag mej mer djupgående om olika konstformer och foto.
Förra året läste jag digital illustration på universitetet. Tyvärr var det bara en grundkurs så jag kunde det mesta sen innan. Och nu har jag precis börjat en kurs om grafik och analogt foto. Jag har provat på båda, men ser fram emot att lära mej mer om det, och kanske visa upp lite på bloggen ;)

 

 

Såg att det var endel som uppskattade mina små tips i förra inlägget. Skulle det vara intressant om jag kom med små tecknartips då och då inom olika områden? Säg till i så fall :)

Visst utvecklas man!

Tack så jätte mycket för alla goa kommentarer, och alla nya besökare! Det känns jätte kul när man märker att någon tycker om det man gör!
Denna kväll kikade jag runt lite i alla mina gamla mappar på datorn. En himla massa mappar och en himla massa skit. Dock hittade jag en massa gamla teckningar från högstadiet som är ganska underhållande att granska. Jag har sparat alla mina gamla ritblock så ibland plockar jag fram dom och kikar på gamla teckningar. Jag har alltid älskat att rita. Det är kul att se hur man utvecklas!

 

Mellan 2005 och 2007 skulle jag tro.
Jag började komma bort från mangan som jag hållit på med i flera år. Visst var stilen mangainspirerad men jag ritade alltid på fri hand, och kunde sitta och kladda i timmar. Vet inte hur många ritblock jag har från denna tiden... Lite avundsjuk att jag inte har tålamodet att göra det längre. Jag började rita porträtt. Ibland blev det likt, och ibland inte alls.

 

Här har vi bilder från 2011. Nu för tiden ritar jag inte alls lika ofta, tyvärr. Och när jag ritar så ger jag mej oftast in i större projekt som en digital illustration eller ett porträtt. Det är inte ofta jag sitter och kladdar i ett ritblock, vilket är synd eftersom det nästan är där man utvecklas som mest.

 

Ett tips till er som ritar. Rita mycket och ofta. Var inte rädd för att härma, eller kanske till och med kalkera av för det lära man sej otroligt mycket av (glöm bara inte att ange källa ifall du lägger ut bilden någonstans) Va inte rädd för att rita det som du vet att du är sämre på. Jag till exempel sög på att rita händer, tills jag en dag satte mej och ritade av mina egna. Då släppte det, och hux flux så var det inte så farligt längre.