Lite borta, men väldigt hemma!

 

Jag har varit så hemsk dålig på att uppdatera, men det beror helt och håller på att jag har varit kreativ! På dagarna går jag i skolan, och på kvällarna slöar jag i soffan med kissen och skissar i min gula skissbok. (Hänvisar till min instagram för dom som vill se, Rumpnisse2000)
Jag är verkligen hemma där, i skolan. Det känns så jäkla bra. Ibland funderar jag på om jag har något att vara orolig över. Något som stressar eller ger ångerst, men jag kommer inte på något och det är en helt underbar känsla!
Vi håller på att skulptera självporträtt för tillfället. Det är kul, och det blir ganska likt faktiskt. Så bortset från att jag har magkatarr och är förkyld så känns livet ganska perfekt.


Life is either a great adventure or nothing!

Min senaste tavla som nu är färdig. Kom på att jag bara har visat en dålig mobilbild på den. Bilden gör den inte riktigt rättvisa eftersom det är ganska svårt att fånga guldfärgen på bild. Guldet är sprejfärg och det andra är akryl. Frimärkena i hörnan är väldigt gamla som min storebror har köpt på loppis.

Det var länge sen jag kände mej så hemma i min omgivning som jag gör nu. Jag trivs verkligen jätte bra på skolan. Det känns som jag utvecklas för var dag som går, och i helgen så börjar jag jobba lite extra på mitt gamla jobb på äldreboendet igen. Har saknat det så det ska bli roligt (trots att jag inte får någon sovmorgon denna veckan ;D)

Konstnärsmaterial

 
Känner mej som ett barn i en godisbutik när jag går och köper konstverksmaterial. Vill ha allt. Nu är mitt begär litet mättat för ett tag, men det dröjer nog inte förren jag kommer på något annat som jag behöver.

Den. Är. Så. AWESOME!


Ursäkta mitt röriga skrivbord! xD
 
 
 
Nu har jag köpt kabeln som behövdes så nu är min ritplatta inpluggad och färdig att användas. Känns så awesome!  
Jockes kompis ville så gärna ha min John Lennon tavla så han erbjöd mej denna lilla leksaken. Den kostar betydligt mer än vad jag begärde för tavlan så det känns ju ganska nice! 
Minns när jag köpte min första ritplatta i 7:an och jag drömde om denna modellen med skärm i, men det var liksom inget att drömma om då, för den kostade betydligt mer än vad min plånbok tillät (Det gör den fortfarande så detta känns ju wanderfull)


Något oväntat

 
Dålig kvalité, men så blir det när man inte har en scanner.
Vi har en rolig uppgift i skolan. I tisdags gick vi ner på stan för att fotografera olika miljöer, sen skulle vi rita av dom och sätta in något oväntat. Ni får tolka dom som ni vill.
 
Igår fick jag och Jocke hem en boxer, så nu har vi flera hundra kanaler (i alla fall i en vecka) så ikväll ska jag tjocka mej framför tv:n. Jocke är i Kalmar och spelar med sitt band så jag är all by myself, såvida inte Tove dyker upp (vilket hon har lovat att göra, men man vet aldrig med den tjejen)

Tecknartips - Jobbiga delar


Ett tecknartips som egentligen är så jäkla självklart, men som man lätt glömmer bort är att man måste öva på att rita, och då framför allt på de grejer som man känner sej dålig på. När jag var yngre så hade jag stora problem med att rita händer och fötter. Tror det är ganska vanligt. Jag brukade låta bli att rita händerna bara för att det var jobbigt. En dag satte jag mej och började rita av mina egna händer och det klarnade ganska snabbt för mej hur man skulle göra. Rita av så mycket som möjligt. Kalkera av om du behöver. Härma andra. Det är inte fel att rita av andra. Tvärtom så lär man sej jätte mycket av det. Jag har fortfarande svårt för att rita händer om jag inte har någon referensbild.

Så dra dej inte för att rita det du har svårt för bara för att du är bekväm. Även om det är jobbigt och svårt och man bara vill spy på det efter ett tag så utvecklas man och blir bättre.
 
 
 
 
 
 

Wacom cintiq 12WX

 
Tihi! Ny leksak!
Awesome! Ni kommer nog få se en del digitala bilder framöver. Måste bara köpa en sladd så jag kan koppla in den i macbooken. 
Har lite projekt på gång i skolan. Ska försöka komma ihåg att ta med systemkameran och fota lite där. Trivs super bra! Klassen är mysig och lärarma är riktigt bra! Går denna utbildningen för att utvecklas, och jag känner att jag verkligen har möjlighet till det här! För första gången på länge så känns det som att jag tar mej frammåt, och inte bara trampar på ett och samma ställe.

Julkalender!

 
Nu ser jag fram emot december, då man kommer kunna se den nya Mysteriet på Greveholm. Det var min absoluta favorit kalender när jag var liten, och jag hoppas verkligen att den nya är bra med. Ni kan ju räkna med att jag kommer sitta bänkad framför tv:n den 1 december! 

Happy!

Källa: Weheartit.com
 
Jag har först nu kommit på att det inte är värt att gå runt och må dåligt över saker. Om något får dej att må dåligt så gör det inte! Om någon får dej att må dåligt så var inte med den. Det är inte värt det! Inget är värt mer än att man mår bra. Du har alltid ett val!

Dagens bild

 

Som ni ser på datumet så är det egentligen gårdagens bild. Vi har en jätte rolig uppgift i skolan som vi ska hålla på med hela läsåret. Vi ska rita en bild varje dag. Eller det behöver inte vara att vi ritar den. Det kan bara vara en bild som inspirerar oss. Var nere i stan och köpte en ny bok med blanka sidor i lagom storlek igår. Tycker det är viktigt att man har en fin bok som inspirerar en när man sitter och tecknar. 

Kommer nog inte lägga upp dagens bild här på bloggen varje dag, men det kommer nog upp endel på instagram. Följ mej där om ni är intresserade. Rumpnisse heter jag där ;D


Kärlek!

Idag har jag och Jocke varit tillsammans i 2 år.
Jag hoppas att alla någon gång får känna för någon som jag känner för Jocke. Kärlek är banne mej det finaste som finns!

Black swan växer fram

 
Jag kom på att jag inte har visat när Tove blev sminkad som Black swan. Var med och fotade under tiden. Tycker det är ganska kul att se en sminkning växa fram sådär. 
Det var länge sen jag hade en photoshoot nu. Kanske något som man ska boka in snart igen.

Duktig på webbdesign och vill ha ett eget porträtt?Jag tänkte höra om det finns någon grym människa som skulle kunna hjälpa mej med min bloggdesign. I utbyte får du antingen ett avritat porträtt, eller digital illustration. (Tänk på att jag tar ca. en tusenlapp för mina porträtt i vanliga fall)
Om du är intresserad så hör av dej till mej på lisa.rydqvist@hotmail.com och skicka bilder eller länka hemsidor som du har gjort. Om jag väljer dej så kommer jag i så fall förklara för dej hur jag vill ha bloggen, och du får utforma den medans jag jobbar på ditt porträtt.
 
Tveka inte att höra av dej om det låter intressant ;)

Sol, vind & vatten

Några instagram bilder från resan till Övik. Den veckan var höjdpunkten på min sommar!
Första skoldagen gick så jäkla bra, och jag tror att jag kommer trivas som fisken i vattnet! Jag är så motiverad! :D