Från skiss till resultat

 

Oavsätt om man fotar, målar, skriver musik m.m så har man ganska ofta en idé i skallen hur man vill att resultatet ska bli. Jag brukar alltid bli så nöjd med mej själv ifall jag lyckas pricka det. Förra året var jag ambitiös nog och gjorde skisser till alla mina fotograferingar. Hittade just denna skissen som jag gjorde till Den lille kökspojken affischen (musikal) Lite nöjd är jag minsan över hur likt det blev :)
Rekommenderar faktiskt att man gör lite skisser och anteckningar om man har en fotografering inplanerad. Det underlättar verkligen om man har den väl genomtänkt innan man börjar sminka, välja kläder, (ljusätta) och fotografera.

 

 

Annat exempel. Kom precis på att ni troligen inte har sätt det fotot innan heller :) Här blev slutresultatet inte precis som jag hade tänkt mej det. Det blir inte alltid som man vill.. men det behöver inte vara något negativt ;)

Vatten

Wacom Bamboo A6, Adobe Photoshop CS4

 

Igår satt jag i timmar och pillade med denna bilden. Och då snackar vi många timmar, men så fort man kommit igång är det nästan omöjligt att sluta. Kom i säng 3:30. Ni får inte se den uppdaterade versionen än. Jag har kommit lite längre nu, men har den inte sparad som jpg fil så det får vänta. Som ni ser är inte ansiktet, håret och knappt något av det andra heller klart, men tänkte att det kunde va kul att se utvecklingen, så wait for it. Fortsättning följer ;)
Allt är ritat för hand, utifrån mitt huvud. Vi får se hur den artar sej. Vad tycker ni än så länge?

Universitet

Har glömt att berätta att jag ska börja plugga på Växjö universitet nu till våren med min broder. Digital illustration ska jag gå. Ett ämne som inte är helt obekant vill jag väl påstå. Det var ett tag sen jag gjorde teckningarna ovan, men vanan finns väl kvar hoppas jag. Tror det kommer bli spännande :)

God Jul

Hoppas ni alla får en kanonjul, och inte fastnat på nån tågstation nånstans i Sverige (vilket tydligen har varit ett stort problem de senaste dagarna) Ta vara på era nära och kära och ät god mat :) Det är väl de viktigaste tumreglerna på julafton ;)

Den lille kökspojken

I april gjorde jag affischen till musiktilläggets vårshow 2010. Här kan ni se den. Självklart var jag med och fotograferade musikalen med. Efter x antal månader har dom äntligen blivit utplockade och redigerade xD Illa att dom fick vänta så länge, men resultatet blev ju inte fy skam.
Dom var grymma! Såg den två tre gånger tror jag.

Surprise!

 

En liten irriterande, men ganska komiskt sak hände igår. Jag har gått på julklappsjakt i flera månader nu. Jobbigast är att köpa något fint till Jocke. Hans converse trallar på sista raden så ett par nya skulle inte sitta fel tänkte jag. Hänger på tradera ibland och hittade där ett par helt nya som var precis i Jockes storlek. Perfekt tänkte jag. Då köper jag dom plus den andra presenten som jag har haft i åtanke. Har gått och varit hemlighetsfull, vilket har gjort honom väldigt nyfiken. Igår sitter min traderanörd till storebror i soffan bredvid oss och rätt som det var säger han "Lisa, va fina skor du köpt på tradera" och så vänder han skärmen så Jocke ser. Hmm.. ett par vita converse i storlek 43 är kanske inte något som jag personligen skulle använda, men så långt tänkte nog inte min storebroder.
Ja, glad blev han i alla fall. Det var mest jag som satt och tjurade hela kvällen för att det inte blev någon överraskning... Tur att jag har en till, och den skall inte kunna spåras!!

Note


Nu är det klippt!

 

Nu ser jag anständig ut i skallen igen. En klippning var jag i behov av, och så blev det en liten snelugg som pricken över i. Har jag inte haft sen början av gymnasiet, men jag stortrivs redan.
Idag har jag inte gjort så mycket mer än att bli fin i håret och köpt ett par julklappar, och druckit chailatten som införskaffades i Götet. Imorn blir jag aktiv igen. Jobbet kallar!
I går kväll hade jag lite dötid så jag satte mej och plockade ut alla mina kentfavoriter på spotify. Från det första albumet till det sista. Om ni som jag älskar detta otroliga band kan ni checka in den här. Om inte så kan ni kolla in den ändå så kanske ni hittar ett och annat guldkorn ;)

Vintertider

 

Det verkar finnas intresse för att se mina gamla teckningar, så ett inlägg om det kommer inom kort. Ska bara organisera upp det.
Jag har gått och blivit sjuk. Vilken slags sjuka kan jag inte riktigt svara på. Inte magsjuka, men nått liknande, så dagen har inte alls blivit som jag hade planerat eller velat. Har mest legat i sängen och spelat sims och läst bloggar. Hoppas att detta går över tills i morgon, för då ska jag iväg till Hultsfred och träffa en fin människa :)

 

Bilden är en gammal med ny redigering. Fotat till mitt projektarbete förra året. Lovisa står modell. Saknar den människan något otroligt. Vilket jag ska råda bot på på fredag då jag åker upp till Götet och hälsar på henne. Ska bli så otroligt kul!
Blev en liten update nu i alla fall :) Hade fint!!

Grinchen

 

Andra ritar tomteluvor på sej själva när julen närmar sej. Har aldrig varit nått stort fan av dom. Eftersom jag är uppvuxen med storebröder har jag aldrig trott på jultomten, så själv tar jag efter min julikon. Grinchen :) Inte för att jag inte tycker om julen, den är väl trevlig. Men grinchen har jag alltid tyckt verkar vara en soft snubbe :P
Du och jag Mr Grinch! <3

Ritblock

 

Jag har faktiskt sparat de flesta av mina ritblock genom åren. Självklart har några kommit bort, och andra blivit slängda av "misstag" (ja, man är ju inte alltid nöjd med sina verk) Jag har i alla fall sju stycken block som sträcker sen enda sen jag var 12 år, plus en hel del lösa papper från ännu yngre dar. Det är ganska kul att granska dom. De flesta teckningarna kommer man ihåg. Minst hälften av dessa är fulla av manga, eftersom jag var något av ett mangafreak när jag var yngre.
Om intresset finns kan jag visa en och annan bild från den gamla goa tiden.

Ilandsproblem

Jag har ingen ordning på mina ritgrejer what so ever just nu. Hittade suddigummit i sängen i morse. Vad gör det där tänkte jag men orkade inte flytta på det, så kommer väl få dyka in i täcket för att leta rätt på det nu när jag tänkte rita färdigt porträttet jag håller på med. Mina skisspennor ligger lite här och var. Alla med hård blyerts är puts väck, eftersom det är dom jag brukar skissa upp med. Toapappret som jag drar ut skuggorna med försvinner hela tiden, och visst det är inte så svårt att springa in på toa och hämta nytt, men fy vad frustrerande det är när man sitter skönt med inspirationen glödande.
Så ja... nu kan jag inte längre skylla på att mitt rum är stökigt för att jag hittar bättre då... attans.

 

För övrigt har jag varit på Harry Potter ikväll... jag vill se den sista filmen nu! Är en liten sucker för fantasy ;)

Kreativ kväll

Idag är jag på bra humör. Sådär rofylld, och kreativ. Jag har ritat två timmar på ett blyertsporträtt, och därefter fortsatte jag på min tavla som jag nu har suttit med ytterligare några timmar. Konst är underbart! Till råga på allt så har mitt Spotify fått för sej att jag är Vip och jag har sluppit alla dessa reklampauser som man bara vill spy lite på i vanliga fall.
Vi får se hur detta urartar sej. Jag återkommer till detta ljusproblem. Mina lampor dog alla samtidigt så just nu har jag ganska crapy ljus här inne. Blir spännande att se vilka färger det blev på tavlan imorn, i dagsljus.

 

Tror min kreativitet har återkommit gott folk, efter en torka på några månader. Det känns underbart!