Berlin Berlin

Den senste tiden har jag sucktat lite efter att åka utomlands. Solsemester i all ära, men nu längtar jag främst efter Berlin. Har varit där två gånger, men tror inte man kan tröttna på den staden. Det är en sånn mysstad! Detta är lite vad man kan göra där.

 


Falskt alarm btw. Min dataladdare fungerar igen :)


Oh happy day!

 

Kladd från igår :P

 

 

 

Sommaren är säkrad. I måndags var jag på jobbintervju, och fick det. På fredag ska jag på en annan intervju på mitt gamla stammisfik där jag hängde varje eftermiddag från 8:an till 3:an på gymnasiet. Jag vill nog helst ha fikjobbet, men oavsätt så är sommaren säkrad. Livet känns nice!!

 

 


Sjuk och datorlös

Min dataladdare har gått sönder igen (tredje gången på två år) och jag har varit sjuk med feber, så därav frånvaron. Det blir lite mobilbloggning tills jag har fixat en ny laddare.
Idag ska jag jobba första passat efter sjukan. Hoppas att inte huvudet sprängs.


Konstmaterial

 

 

Igår införskaffades lite konstmaterial. Händer tyvärr inte alltför ofta nu för tiden. 
Det fick bli nya skisspennor (mina ligger lite huller om buller och är sisådär 5 år gamla), en stiftpenna med stift och ett praktiskt suddigummi. Nu är jag fit for fight igen :)

 


Afro!

 

 

Idag är det härligt soligt ute. Jag har tänkt gå ut hela dagen (har faktiskt jobbat idag så har fått smaka lite på solen) När jag väl skulle snöra på mej skorna så står min afrotjej och tittar sorgset på mej med sitt ickeexisterande ansikte, så hon fick sej ett. Nu ska jag gå en skogspromenad innan solen försvinner :)

 


Update

 

Eftersom jag inte har mycket annat att bjuda på så kommer här lite instagram. Främst på min misse Gusto. Jag har haft många katter under min uppväxt, varav två helt egna men jag har då aldrig kännt så starkt för någon av dom som jag gör för honom. Självklart går det inte att jämföra dom, men när man har katt så märker man verkligen att dom har så sjukt olika personligheter. Det är lätt att glömma det när man själv inte har katt.

 

Gusto är en matgalen Russan blue. Han möter en alltid i dörren när man kommer hem och gillar att ligga på ens fötter i soffan. Han är helt awesome för han har fattat det där med att det är bäst med att gå på toa ute och använder klappt aldrig lådan :P Han hänger alltid med en ut i köket och springer kring benen på en när man ska laga något. Han hoppar upp på borden när han tror att vi inte ser och spelar sen oskyldig.
När han möter främlingar så är han ganska nyfiken och det dröjer inte länge förren han hoppar upp i knät på dom och vill mysa.

Black swan regierat

Lite såhär såg det ut igår. Det är en kompis som har sminkat, till sitt projektarbete och jag passade på att fota lite. Senare kommer det lite behind the scenes från sminkningen. Visst blev det likt!?

Black swan

Detta har jag fotat idag:P


Ego!

Söker till en konstutbildning, och en av arbetsproverna är att rita ett självporträtt, så jag kollade igenom lite egobilder. Tycker att jag ser på tok för allvarlig ut på dessa, vilket inte reklekterar min personlighet över huvud taget så det fick bli min munkbild (Kolla bland egobilderna så hittar ni den)

Tittut

 

 

Jag är med iPhone. Det känns awesome, och jag har redan börjat använda instagram flitigt :)

 


Hej jag lever!

Det blev inte så många bilder från Göteborg. Dessa är från Universeum. Då fick kameran åka fram.
(Mina läppar ser minimala ut. Får väl va lite rebelisk och vara den som representerar "icke-ankläppar")

 

Annars då. Jorå. Jag har blivit kär i Markus Krunegårds musik på nytt. Första gången jag hörde Everybody hurts så tyckte jag inte om den så mycket. Det är först nu som jag märker att jag går runt och nynnar på den, och då är det lite kört. Tror den kommer ha samma effekt på mej som Jag är en vampyr. Det vill säga att jag kommer hoppa runt som en galning varje gång jag hör den med en aning alkohol i blodet. Så jag ser fram emot hans nya album, indeed! :)

On the road again

 

Nu drar jag och Jocke iväg till Götet över helgen, så det blir nog ingen vidare uppdatering här, men jag återkommer med finfina stadsbilder :)
Jag gjorde något inpulsivt häromdagen som dyker upp hemma hos mej nästa vecka, så det ska bli extra kul att komma hem sen. Ni får se vad sen ;)

Längtan

 

Jag längtar efter sommaren.. någon mer som gör det?

Jordgubbar

Har precis kommit hem på jobbet och sitter nu och kalasar på några spanska jordgubbar. Egentligen doftar dom bättre än vad dom smakar (Eftersom dom inte är svenska så är dom inte lika söta som vanliga) men det är ju ändå gudomligt. Längtar efter sommaren!!

FÄRDIG!

Nu är han färdig. Nu är jag sugen på att göra ytterligare ett. Har en beställning som har fått vänta ett bra tag, så ska nog börja på den kanske. Illa att man väljer att sitta inne och rita istället för att gå ut i vårsolen.
Nu ska jag snart till tvättstugan och hämta första ronden tvätt. Är jag weird om jag säger att jag tycker att det kan va ganska avkopplande att tvätta xD

Tecknartips - stressa inte!

Här ska ni få ett tecknartips som det tog lång tid för mej att komma på.
När man ritar, speciellt porträtt så är det vanligt att man stressar på för mycket. Man är för ivrig och vill ha klart sin teckning så fort som möjligt. Vissa har iof. förmågan att sitta koncentrerad i flera timmar och rita på sin bild men jag tillhör tyvärr inte dessa.
När jag var yngre så gav jag ofta upp när jag inte orkade sitta längre. Nu har jag lärt mej att det inte är något fel att lägga undan ett porträtt i några veckor, eller kanske till och med månader om så behövs för att få tillbaka suget att börja rita på den igen. Det kan rädda en teckning :)

 

Så tänkt på det gott folk. Stressa inte :)

På gång

 

Dålig mobilbild, men tror ni överlever ;)
Fick för mej att ge mej på håret på denna gosse. Började med honom för flera månader sen, men som alltid så fasar jag alltid för att göra hår. Tar lång tid, är tråkigt och så blir det nästan aldrig som man har tänkts sej. Nu är det bara tröjan kvar sen är han helt färdig. Men det får bli imorgon, eller någon annan dag. Nu ska jag sova xD

 

Förresten så tar jag emot porträttbeställningar nu så om ni är intresserade så släng iväg ett mail till min email, irma_91_@hotmail.com så får ni ett prisförslag :)

Böcker

Igår natt gick jag och hämtade mina efterlängtade böcker. När jag beställde dom så tänkte jag inte på att jag kanske inte kan läsa dom ändå. Har nämligen fått så dålig syn på sistone så jag får galet ont i huvudet om jag läser en längre tid. Ska fixa glasögon snart :P
Har ni läst någon av dom? Vad tyckte ni? Själv har jag bara läst Jonas Gardells, fast det var år och dar sen så det ska bli spännande att sätta tänderna i den.

 

Sitter och tittar på melodifestivalen och ska snart hugga in på en Ben&Jerry. Har inte hört Sean Banans låt innan, men den får mej otroligt nog att tycker om honom ännu mindre än vad jag gjorde innan.

Flirt

 

Härom dagen satt jag och tittade på Harry Potter (är inne i nån fas) och ritade ett snabbt självporträtt i photoshop. Mina ojämna smilegropar fick till och med vara med.
Idag är jag ledig, men måste sticka till biblioteket och plugga. Ikväll ska jag på bio med en kompis. Jag jobbar först på söndag och det är skönt. Får lite egentid eftersom Jocke ska till Hultsfred och leka rockstjärna.