Ullared, here I come!

Hallooj :)
Ska snart gå och lägga mej men tänkte kasta in ett litet meddelande innan. Dagen har varit ganska händelserik, precis som mina onsdagar brukar vara. Linn kom förbi en runda. Det var mysigt :) Har inte träffat henne på ett tag nu. Vi gick i samma klass på mellanstadiet och har varit vänner sen dess. Imorn ska jag, Linn och Elin åka till Ullared. Har inte varit där på skit länge. Kommer inte änns ihåg hur det såg ut så det ska bli spännande xD På kvällen ska vi till Nea och ha tjejkväll. Dissar drickandet och har det mysigt i stället! Det behöver men det med!


Mammas kommentar om Ullared
Mamma: men akta så du inte får panik eller så. Det är så stort så man inte ser väggarna.
Lisa: VA? mamma, det är mej vi pratar om. Hur skulle jag kunna få panik över ett för stort varuhus?


Kom hem precis, och såg att mina förstoringar har kommit :DD Dom var lite ljusa tycker jag nog. Inte samma kontraster som jag hoppats på, men dom dög helt klart. Ska rama in några av dom. (Ramar kanske dom har på Ullared xD) Ska visa er på fredag eller någe. Har lite annat roligt, som jag inte hunnit visa ännu med. Nu är det dock full rulle här. Grymt skönt med lite extra helj i alla fall.

Nu kära vänner, ska jag nog gå och nana. Hade fint och sleep tight!

Nytt projekt

Tihi, nu ska jag snart börja med ett nytt fotoprojekt. Kommer bli kanon! Vad temat är m.m. får ni se när den första fotograferingen har blivit av. Tills dess är det lite hemligt ;D Tänkte jobba med det under en längre tid så det kommer nog bli riktigt bra tror jag. Mycket pill i photoshop, och det passar mej. Har redan ca. 5 modeller klara, resten har säkert inget emot att va med på nårra bilder.

Idag fick jag hem några av fotona som jag skickade efter i förrgår. Förstoringarna kommer nog i morn eller övermorron. Ser fram emot att se dom! Ska ju uppdatera mitt fotoalbum nu med. Måste köpa nya klisterlappar så jag kan fästa fotorna först bara. Resultatet får ni säkert skåda.

Imorn får jag lite smålov. Härligt! Ska bli riktigt skönt! På torsdag ska jag till min gamla barndoms by, Åryd. Nea bor kvar där, och vi ska fira Valborg tillsammans, med några andra kompisar och hennes familj. Ska bli mysigt.

Nu ska jag byta dator och fixa en skiva med några bilder till en kompis. Ni får ha det fint :)

Kopia!

 
Min egna                                                                              Kopian

Visst, jag tycker det är skit kul att jag kan inspirera andra med mina bilder. Något jag däremot tycker är väldigt respektlöst och dåligt gjort är om man kopierar andras bilder. Min bild (vänstra) tog jag på Nea i oktober. Vi satt och redigerade den i ca 3 timmar innan vi kom fram till det resultatet som vi ville ha, då blir man förbannad när man hittar en människa på bilddagboken som bevakar en som har kopierat bilden helt. Till och med kläderna är de samma. Har försökt sej på samma pose. Är jag dum som reagerar så? När jag nu har kämpat i timmar för att få en bra bild som jag är nöjd med...

Visst, får väl räkna med att jag inte kan ha copyright stämpel på mina och Neas idéer, men personligen hade jag nog aldrig kopierat en bild rakt av så.

Talang... finns det?

Tror inte det finns de som har talang och de som inte har det. Det beror helt på ens intressen. Om man tycker om något så utvecklas man inom ämnet. Om man te.x. är inresserad av matte är det väl klart att man tycker det är kul att lära sej nya grejer inom ämnet och man utvecklas. Samma sak gäller bild och teckning, men det utvecklas nog mest i tidig ålder. När jag var liten var teckning det enda jag gjorde. Jag blev uppmuntrad och fortsätte med det. idag går jag en linje där jag dagligen lär mej nya saker inom ämnet bild. Tror inte det går i arv. Tro däremot att själva intresset kan gå i arv. Både min mormor och min farmor håller på med bild, och är duktiga på det.

Har inte så mycket fantasi just nu. Måste va ganska tråkigt att läsa. Tänkte att jag kanske kunde slänga ihop en tutorial över hur man tecknar ansikten, eller kanske manga nu i veckan, om det skulle va av instresse ;D


som vanligt går heljerna för fort!

Snart skola. Ska försöka att inte sätta mej vid datorn när jag kommer hem från skolan så jag sitter här lite nu istället ^^ Börjar 9:20 idag. Skönt. Har fotolektion. Ska kolla på redovisningar, så det blir ju inte så ansträngande precis. Senare har jag matte och keramik. På keramiken ska jag försöka få klart min skulptur, och gradera på mitt lilla glas, som jag har blåst helt själv ^^ Hur det blir får ni se när det är klart. Nu ska jag snart sticka. Längtar efter sommarlovet nu! Det ska bli grymt skönt att slippa skolan i 2 månader ^^ sen är det ju bara 1 år kvar :DD

Slaget om S:t Clair

Här kommer några av bilderna som jag fotade igår på teatern. Ångrar verkligen att jag inte satt längre fram så jag fick lite mer närbilder, men vad gör man. Har ju bara standardobjectivet också, men det gick bra ändå. Den var så bra så jag vill se på den ikväll igen, men har tyvärr inte råd. Det är Gymnasieskolornas Musiktillägg som har satt upp en vårshow. Alla är super duktiga och då är det ju ganska självklart att resultatet blir prima! Längtar till nästa år nu. Ska bli spännande att se vad de nuvarande 2:orna hittar på då ;D (Eftersom det är treorna som skriver manuset)















Har beställt mina bilder som jag vill ha framkallade nu, så inom några dagar hoppas jag på att dom dunkar ner i brevlådan. Jag väntar med spänning :)

800 grader... eller nått åt det hållet ;D

Härlig dag :) Har suttit ute i solen och solat mej lite, med Kalle anka tidningen i högsta hugg. Premiär av min nya bikiniöverdel ^^ Det är galet varmt ute. Har övertalat mamma att vi ska gå och köpa glass senare. Känns som klockan är typ 3 eller 4, men det beror nog på att jag gick upp med tuppen idag. Klockan 9. Rekord för Lisas del, när det gäller heljen. Åt värsta nyttiga frukosten idag med. Färskpressad apelsinjuice och fil med apelsiner i. Riktigt gott!
Snart ska jag sätta mej med min kulturhistoria. Har lite att ta igen. Inte så svårt dock. En teckning, en bildanalys och fakta samt teckning av en byggnad från medeltiden.

Teatern i går var över förväntan. Shit va bra det va! Skulle gå ikväll också om det inte var för den enkla anledningen att mina pengar typ är finito och jag måste spara till sommarn. Lovisa var super duktig. Alla var jätte duktiga xD Om en pjäs påverkar en så är den bra. Eftersom denna har gått runt i mitt huvud sen jag såg den och jag är grymt besviken på mej själv att jag inte satte mej längre fram så jag kunde få bättre bilder så kan man nog säga att den påverkade mej, ja ;D


Sunshine :)

Snart bär det av på äventyr. Har vart på stan en runda. Fått min dagliga motion, men med tanke på att jag och Bea delade på en ben & jerrys så ger det nog ingen effekt precis xD Vi satt vid Växjösjön och tittade på en förvirrad man som satt fast i en båt medans vi avnjöt den underbara glassen. Var underhållande. Ni måste prova på smaken half baked, med kakdeg och brownies. Hittills är den nog min favorit.
Köpte med mej några gulliga pennor från Monki. 4  stycken bläckpennor för 20 kronor. Det är ju ingenting, och så är dom super söööta :DD Hittade en svart bikiniöverdel för 50 kronor på Stadium. Hittade en precis likadan där med, fast av ett annant märke, och den kostade 150 spänn. Onödigt!

Nu ska jag snart iväg till skolan. Jag och Bea har köpt biljetter till vårshowen som musiktillägget har. Enbart begåvade människor som får va med xD Skit duktiga är dom verkligen! Min Lovisa är med. Lovisa som jag fotade senast. Modefotografierna. Ska bli grymt kul att se. Ska sitta långt fram och fota. Senare kanske jag lägger upp några bilder, om det blev några bra, eller om jag orkar xD

Mat monster!







Lägger upp bilder på min senaste färdiga skulptur lite snabbt innan jag drar ner till stan i det vackra vädret :D
Denna gjorde jag under temat matförstärkare. Hur maten påverkar oss. Det jag ville få fram med den är väl framför allt att man ska tänka på vad man stoppar i sej, för det kan få fruktansvärda följder.
Gjord i vit lera. Tänderna är ditsatta efter skröjbränning, och är gjorda av glas.

Vissa tycker monstret är sött xD Vad tycker ni?

Måleriii :)

Ikväll (eller imorn) kommer bilder på två av mina keramik skulpturer som jag gjorde för ett tag sen. Har inte fått hem dom fören nu bara. Dom är lite tunga att ha i väskan ;D
Gillar inte fredagar. Dom är sega som attan. Bara massa pluggämnen. Efter skolan gick jag och Nea upp i målarateljén och målade lite ^^ Kom ganska långt på min tavla som jag precis börjat på. Ska börja på en till. Min storebror fyller år snart (23 år) och vi pratade precis om vad jag ska ge honom. Han ville ha en tavla som symboliserar frihet. Vetti fan vad jag ska måla då bara :/ ska sätta mej ner och skissa lite senare tror jag.

Btw så har jag rånat Raisas blogg igen, och här kommer några bilder från gårdagen :)


Lisa under djup konsentration. Jag brukar jämt se så konstig ut när jag konsentrerar mej. Biter mej i tungan eller dyligt, så är glad att jag kunde hålla munnen stängd på denna. Här ser ni en skymt av min John Lennon tavla också :) Tavlan i bakgrunden har jag inte den blekaste om vems det är xD


Både jag och Raisa ääälskar Subway (hon måste fan va min själsfrände) Kakorna är mummma :D Raisa tänkte hon skulle prova sej på kändisbloggandet, där dom lägger upp fika, kläder m.m. (hon va sååå seriös) och jag blev offer, på min skabbdag.


Min lilla söööta Raisa, i hennes söööta harembyxor. Kan ni tänka er att hon har sytt dom själv, på mindre än en timme. Hon är fan otroligt människan. Om du läääser Raisa. Min Johan/Oliver vill beställa ett par ^^

Jeavla fot!

Så typiskt. Precis när jag kommit igång med mitt gående så får jag nått fel på foten så att mamma säger att jag måste ta det lugnare. Nu när det ska bli fint väder också. Ska jag sitta hemma och dega då?

Idag har jag börjat måla på min John Lennon tavla. Blir faktiskt riktigt nöjd för att vara första lagret så att säga ^^ Imorn ska jag fortsätta med den. Det är ju det som är fördelen med oljefärger. Det tar väldigt lång tid för den att torka, och då kan man ju ändra om man håller på med den i några dagar i rad.

Nu ska jag kolla lite på mumien sen nana. Hejhej!

Reflexskärm




Ge mej! Budade på en reflexskärm på tradera som jag inte fick. Då blir man ledsen! Skulle vilja ha en på ca. 100cm. Silver/Guld. Det gör verkligen skillnad på bilderna. Lyser upp skuggorna och ger härliga reflextioner i ögenen. Har inte pengar nu bara... Måste spara som bara den om jag nu inte får nått sommarjobb. Det är svårt! Det är ju många vuxna som söker nu med, och det är väl klart att dom väljer de med erfarenhet framför den som knappt fyllt 18. Detta året hatar jag att fylla år i slutet av sommarlovet. Hade varit en fördel att vara 18.

I heljen ska det bli 21 grader hörde jag. Grymt skönt! Jag och Bea ska ner till stan och jag ska köpa en bikini till mej. Måste köpa en nu känner jag, för i sommar kommer jag nog vara för snål för att införskaffa en ny. Vi ska sätta oss och äta Benn & Jerrys också :D Ska bli väldigt mysigt!

kladd

Lite ny layout sådär :) Brukar ju komma mellan jämna mellanrum. Var lite trött på den förra. Kanske blir lite förbättringar på den.

Är riktigt sugen på att sätta mej och rita lite. Var på en föreläsning innan idag, och jag har som vana att sitta och kladda lite på möten, föreläsningar och liknande. Satt och ritade av han som pratade. Om man tittar upp och visar att man lyssnar lite då och då så märker dom ju inte att man sitter och ritar. Saken är den att det är en väldigt bra träning, om man vill bli bättre på att rita av. Man får försöka fånga de tydliga dragen och rita fort. Roligt! Jag är en sånn person som konsenterar mej bättre om jag sitter och kladdar lite också. Minns när man var mindre och läraren skrek på en varje gång man satt och ritade på genomgångarna. Jag fattade aldrig varför.. och det gör jag fortfarande inte xD

En lektion :)

Oh happy day :D Kom precis hem från skolan. En lektion, sen har jag självstudier på gympan. Det vill säga att jag ska ut och springa eller något åt det hållet. Tror jag ska ta mej en promenix hem till pappa. Då har jag ändå gått ca 6 km idag, sammanlagt. Yay, mvg till Lisa. Först ska jag nog göra mej några pannkakor eller våfflor, och sen sätta mej och rita klart ett porträtt som jag började med för länge sen. Har en bildanalys att skriva också. Vi var på konsthallen idag. Dom hade en väldigt intressant utrställning, så analysen blir nog ganska kul att skriva ändå ^^

Måndag... igen

Oh, skönt! Denna kväll har jag inte så mycket att göra. Ska bara scanna in ett papper och skicka till en kompis, annars har jag inga måsten ^^ Imorn har jag sovmorron till 9:40 också. Gött :)

Dagen har varit skaplig, även om jag har vart trött eftersom jag satt uppe och redigerade bilder till halv 1 igår. Min lärare tyckte om dom i alla fall. Han sa att han tyckte att jag skulle gå foto C, eftersom jag hade någe extra eller något åt den stilen. Var riktigt kul att höra! Blev gla, även om jag inte är så nöjd med den muntliga presentationen. Min lärare berättade också att vi kanske ska få åka till Malmö och gå på fotomuseum. Hur kul är inte det :DD Hoppas han lyckas övertala de där politikerna eller vilka det nu är som bestämmer. Skulle va så gryyymt kul!

På keramiken fick vi tillbaka våra glas som vi blåste när vi var i Kosta glas skola. Cooola blev dom :D Ska gradera in en text på min ^^ När det blir klart lägger jag upp en bild. Gjorde också vingar av glas till en skulptur. Skulle tagit hem mitt lilla monster som jag gjort, och då skulle ni ju fått se det, men nejdå... självklart glömde jag den lilla krabaten i skolan.
Jag och Linda gick igenom teatern som vi ska framföra på onsdag. Självklart blev det att vi började prata om rostade pizzor och egyptiska strandraggare i stället.

Nu ska jag lägga mej i soffan och slumra lite. Hade!

Kvällsarbete

Jag blir nog uppe ett tag i kväll xD Måste göra klart det sista på arbetet. Vet fortfarande inte hur jag ska lägga upp det muntliga. Jag hoppas verkligen det blir bra, och att han ser att jag verkligen har ansträngt mej när det gäller bilderna. Lyckades hitta en toppensida där det stod en hel del om modefotografering. Dvd:n jävlades med mej så de där filmerna jag skulle kolla på om modefotografering blire nog inget av. Har en massa modebilder från början till slutet av 1900-talet som jag ska visa upp i alla fall ^^
Nu ska jag fortsätta redigera bilderna. Hade fiint :)

Modefotografering bild 3


Modell: Lovisa
Make up: Julia
Assistent: Raisa
Foto: jag

Idag måste jag få allt klart på fotoarbetet. Ska skriva lite mer om det, och försöka sätta ihop det i ett program som jag har på datorn. Får hoppas att det funkar. Är jäävligt nöjd med bildresultatet i alla fall. Lovisa var helt otrolig. Jag kunde inte haft en bättre modell. Julia erbjöd sin hjälp när Tove inte dök upp. Hon gjorde både sminket, och höll reflexskärmen när Raisa behövde en paus. Raisa lättar som alltid upp stämningen och henne kan man alltid räkna med. Tack så väldigt mycket! Det blev bättre än vad jag trodde.
Är lite nervös inför morrondagen ändå. Inte för bilderna, utan för faktan. Det är svårt att hitta fakta om modefotografering, och jag ska kolla på två filmer om det och leta den sista faktan om det i dag. Med andra ord. Det blir en dag framför datorn xD

Igår var jag galet trött. Gick och la mej klockan 10... på en lördag xD Det var väldigt skönt att få lite mer sömn än nödvändigt. Vi får se om det blir en fotografering med Josefine i veckan. Det kanske får vänta nån vecka.
Nu blire frukost ^^

Modefotografering bild 2



Modell: Lovisa
Make up: Julia
Assistent: Raisa
Foto: Jag :)

Vi körde på två teman. Detta var det mer bohemiska. En favoritbild, helt klart :)
Efterbehandlingen är nästan lika rolig som själva fotograferingen. Man får se bilden i stort format, och ändra ljus, rätta till, lägga dit och ta bort precis som man känner för.

Modefotografering


Modell: Lovisa
Make up: Julia
Assistent: Raisa
Foto: Jag :)

Kan väl säga så mycket som att jag är väldigt nöööjd :D Fick panik där ett tag när vi inte kunde få tag i Tove som skulle sminka,(eftersom arbetet ska va klart på måndag) men som tur var hade vi Julia som var väldigt duktig och ställde upp som sminkös i sista stund, och tillsammans gick allt perfekt! Jag är dom alla evigt tacksamma! Är faktist lite rörd att dom ville hjälpa mej med detta, även om dom kanske egentligen hade annat för sej.

Har också bestämt mej för att investera i en reflexskärm nu till sommarn :)
Fler bilder kommer! Skriv gärna vad du tycker!

Händelserik gårdag

Det blev visst inget inlägg igår. Så kan det gå. Det var full rulle hela dagen. Slapp skoldag ioför sej men annars så. Bar omkring på en enorm väska full med grejer som skulle underlätta i fotograferandet, plus kameran och reflexskärmen hela dagen xD Har inte laggt in bilderna på datorn än, men tror att dom blev bra. Känns som det.
Efter fotandet stack jag och Raisa hem till mej och åt lite och dumpade av grejerna, sen bar det av till en kompis fest. Visste att min storebror skulle komma dit, så tänkte att det skulle va roligt att överraska honom. Hehe, och det var precis vad jag gjorde. Han är så söt min lille storebror. Lite överbeskyddande sådär ;D
Det var trevligt, men jag och Raisa stack hem till min pappa vid halv 1 tiden, och gick och la oss. Båda var helt slut efter dagens alla händelser. Raisa var ju så snäll och hjälpte mej med fotograferingen också. Senare kommer några bilder. Nu ska jag slappa lite, och kanske lägga mej ute i solen eller nått ;D
Hade fint :)

Dagens påhitt & tankar

Är sådär härligt seg. Skönt. Ska gå och lägga mej snart. Fattar ni. Lisa går och lägger sej vid halv 10. Brukar bli vid 12 slaget för min del annars. Det är nog för att jag är hos pappa denna afton. Jag vet inte vad det är men jag brukar gå och lägga mej tidigare här. Inte nån dator som man kan dröjja sej kvar framför i timtal kanske ;D
Imorn blir det fotografering. Tror det kommer bli kul. Ska hämta reflexskärmen och sen ska Tove fixa hår och smink på Lovisa (som ni btw har i headern ;D) Hoppas verkligen på toppenbilder. Tror det kan överraska. Har lite ångerst för att jag inte har ritat på länge nu bara. Det har inte blivit av. Har ett porträtt som jag började på som jag aldrig gjorde klart. Ska nog sätta mej och göra det nu nån dag. Så har jag ju akvarellteckningen jag sluddrade om för nån vecka sen som jag inte har tagit kort på än. Så jag har ett och annat att visa minsan ;D

Idag har jag och min klass varit på studiebesök hos konstnären Mats Aronsson. Shit! Ge mej hans ateljé. Ett litet hus. Grafik grejer på undervåningen och målarateljé på övervåningen. Den var så ljus, och han hade små ditaljer överallt i inredningen. Han målar otroligt, och hans grafikkonst ser ut som foton. Inte konstigt att människan kan försörja sej på det han gör, för han äger på det!!

 Måste mublera om lite i mitt rum tror jag bestämt xD Ska skicka efter några foton i A4 format som jag ska rama in också hade jag tänkt. Några från det melankoliska bildspelet och några vanliga porträtt. Ska hänga upp grejer jag inte orkat hänga upp innan och få mitt rum lite mer.... roligt.
Nu ska jag nana. Pussar :) 

Behind the scenes






Några behind the scenes från i tisdags som Raisa fotade. Om hon har tid så kanske hon är med och fotar lite imorn med. Haha, ser lite skoj ut med SVT jackan xD
Har inte kollat in bilderna ännu, men vi fårla se hur dom blev :)

Död är läxor & prov!!

Känner mej så jädra stressad. Detta får bli ett snabbinlägg för att avreagera mej lite xD
Kom precis på att jag ska till Danmark med klassen på fredag, och det innebär att foograferingen måste vara på lördag, eftersom arbetet ska vara inne på måndag. Jag är så jäädrans stressad. Har en dag på mej att fixa allt på, och det är väldigt frustrerande med tanke på att pappersarbetet inte är klart alls. Vill spela gitarr men det hinner jag inte. Nu måste jag sätta mej och plugga på engelska provet som är imorn och jag hoppas innerligt att det är lätt!! Om några veckor är det nationella i både matte och engelska. Detta är inte roligt!! Känns som man har ramlat ner i ett mörkt hål >.<

Nu ska jag kasta i mej en macka och trycka i så mycket engelska i huvudet så det precis är på gränsen att explodera.

Pannkakor och foto :)

Nu har jag precis kommit hem från Tove, som jag har fotat idag. Kommer nog några behind the scens m.m senare., när Raisa lagt upp dom ^^ Hon tyckte att det såg väldigt roligt ut att jag sprang omkring i Toves SVT jacka och fotade Tove xD Fotona vet jag inte när dom dyker upp. Har läxor jag måste ta tag i nu >.< Det är bajs. På fredag blir det för övrigt en till fotografering med Lovisa. Nästa vecka kommer nog en med Josefine också. Mycket på en gång. Det är skoj :)



Jag och Raisan var hos mej och bakade amerikanska pannkakor :D Det var väldigt mumsigt må jag säga :) Eftersom jag inte kunde hitta nån sylt, eller grädde så tog vi hallon och glass i stället :) Inte mej emot. Det var nog snarare godare :D



Raisa som äter mumsig pannkaka :)


Imorn börjar jag inte fören klockan 10:05. Sköönt :) Om jag inte hade haft naturkunskap (som jag har varannan vecka) så hade jag börjat vid 12:30. Lite surt, men vad gör man ^^
På torsdag har jag ett fett engelskaprov, och jag har knappt tid till att plugga tillre, så nu måste jag sätta mej och gå igenom det innan jag kryper till kojs. Ni får hare prima skinka. De andra bilder kommer nog snart ;D

Btw. Erkänn jag äger på vardagsbilder nu för tidn xD

Mysdag med min älskade mormor!

Idag har jag varit hos min lilla mormor. Bestämde mej för att cykla dit, eftersom jag äntligen har fått hem min cykel från pappa. Pumpade däcken och cyklade iväg. När jag har cyklat ca 2 km upptäcker jag att luften har åkt ut från framdäcket, så jag pumpar det lite till... Halvvägs ger jag upp. Cyklar som gott som bara på fäljen, så sista biten går jag... det vill säga ca. 3 km. Det är 7 km till mormor. Snacka om att jag var arg.. och varm! Har aldrig önskat att en klarblå himmel kunde slå över till ösregn som kunde svalka lite så mycket som idag. När jag kommer fram får jag ett varmt mottagande av mormor, som med en gång börjar grädda våfflor. Då gick det inte att vara arg längre.


Vi satte oss och fikade på en filt i trädgården. Det var väldigt mysigt, och jag måste medge att jag var ganska nöjd över min prestation trots allt xD Observera att det faktiskt är äppeljuice och inte öl i glasen xD


Vi kollade på gamla foton av min morfar. Olala säger jag bara. Mormor och morfar var som gjorda för varann. Båda såg ut som filmstjärnor i unga år. Sen älskade dom ju varann tills döden skillde dom åt. Mina förebilder :)


Vi gav oss ut på en lite promenix i byn. Min mormor är sötast :)

Nu ska jag planera morrondagens fotoshoot :)) Hade!

Mormor

Nu ska jag snart cykla iväg till mormor. Idag får jag motion minsan. Ca. 7 km, sen hem igen. Om kameran är laddad får den hänga på. Solsken idag igen. Har hört att det ska bli dåligt väder på onsdag, så måste ta vara på värmen :D
Tror jag har idétorka.. Har inte ritat på väldigt länge (för att vara jag) och det har inte blivit lika mycket foto som jag velat. Ska börja ta med kameran i vardagen mer. Det är inte alltid så lätt dock. Den är så stor. Hade velat ha en bra kompaktkamera... varför har jag inte det? Har en gammal.. som verkligen äter batterier. Den brukar få följa med på konserter, eftersom man inte brukar få ha en systemkamera med sej.
Japp. Nu ska jag göra mej iordning. Ni får hare fint :D

ps. jag ska faktist plugga innan... och efter jag varit hos mormor. Så jag håller mitt schema ^^

varför växer inte pengar på träd?



Har nog bestämt mej nu... kanske. Ska nog till hultsfred. Vill till hultsfred med andra ord. Vill dit väldigt gärna... sen har vi ju bara penga frågan >.< Jag har inte sånna pengar bara skrällandes sådär. Om jag får sommarjobb möjligtvis annars så......... det blir väl över 2000 i vilket fall. Inte så farligt. Skulle va så kul, och i fyra dagar! Jag viiiiill >.< Nu blire till att spara kosingen :3

Är seg idag... ont i magen och det är bajs. Måste plugga och va duktig, men det känns inte så lockande precis. Sätter mej nog med ritblocket i stället xD Fint väder! NEJ, fy på mej. Jag måste verkligen plugga... kan inte skjuta fram det längre nu. Har ju för faiiin engelskaprov på torsdagen!! Måste få bra på det! Jag får ha ritblocket som belöning i stället :) Samma sak med milkshaken som jag sucktar efter nu. Efteråt!

Skönt att man är ledig i morn också. Hade inte klarat av att gå till skolan. Lovet går för fort! Har inte hunnit med allt jag skulle göra. Nästa lov är sommarlovet, och det är månader kvar. Vädret hinner bli fult.. ja kanske till och med det hinner komma lite mer snö om vi har otur. Jag kanske ska ta en slappdag idag och ta läxorna imorn, eller om jag är smart så delar jag upp det lite. Jag är inte smart xD I vissa fall kan jag va vis, men smart..? Icke da ;D

Heeeest! :D



Dagen kunde inte ha vart bättre. Gick ner på staden med mami och storebror, sen åkte jag till Rottne, och satt där och väntade på att Jecka och hennes pappa skulle komma förbi och hämta upp dej. Jecka hade såklart tagit fel på tiden, så jag fick låna en mobil av en (kanske inte så) trevlig människa, så det ordnade sej. Vi red ut i skogen med deras hästar Philip och Donna. Det var väldigt mysigt. Sen satt vi och pratade och åt Våfflor. Verkligen jätte kul! Det är inte så ofta jag rider nu för tiden. Kom hem och fick mitt påskägg, som var fullt av choklad ^^ Nu sitter jag och kollar på Robinson. Är inte så insatt men det kan ju va trevlig Lördags underhållning :)

Pluggdag imorn igen då xD

Årets första nyckelpiga



Idag när jag satt och pluggade flög det helt plötsligt in något. Det landade rätt på skrivblocket. Först blev jag lite skrämd. Trodde det var en spindel eller något åt det håller (har ju fobi för spindlar) Men det visade ju sej bara vara året första lilla nyckelpiga :)
Har faktiskt inte bara pluggat idag. Var ute en kortis med kameran och fotade lite ditt och datt. Mest närbilder på naturen. Det har inte börjat blomstra så mycket än, men jag såg minsan några knoppar här och var, så snart så ^^

Planering

Tjenare!
Dagen går som planerat. Ska sätta mej och plugga efter jag har hämtat cyklen och ridbyxorna hos papi. Ska sätta mej på vår inglasade altan. Där är det nog varm och skönt nu. Gör mej nog lite milkshake, köper glass på vägen hem och sen ska jag banne mej sitta där och få lite grejer gjorda! Det är sol och jag blir glaa :D

Imorn ska jag till Jecka. Hennes pappa bor på landet och dom har ca 6 hästar tror jag. Förra gången red vi alla förutom den lilla shettisen, som vi inte hann med. Vi red tillsammans på adennern, barbacka och det var så mysigt :D Denna gången ska jag ha med kameran, så det kommer nog några bilder frammåt kvällen, om jag inte är helt slut (vilket jag troligen kommer vara xD) Det är så sjukt härligt att rida. Är så glad att Jecka vill ha med mej! Från början var det ju meningen att jag skulle åka idag och sova över tills imorn, men eftersom jag ligger efter med pluggandet gick inte det >.< Jag får skylla mej själv. Får i alla fall en dag, och det är jag lycki för :D


Kan ju informera att ett av pluggämnena är Foto. Ska göra klart det skriftliga arbetet idag och nästa tisdag ska jag köra en riktigt seriös fotoshot, till och med make up artist (eller ja, nästan) ;D De ni. Vill man ha bra betyg i foto får man ligga i.

Nu ska jag sticka! Hade fint i vårvädret :D


Lättnad

Dagen har vart bra, även om jag gått omkring med ångerst. Det har ordnat sej nu. Allt kommer bli kanon!
Pluggdag i morn. Har organiserat upp det som så här. Jag vaknar. Läser lite. Går upp och gör middag (sover alltid bort frukosten xD) Börjar med pluggandet, samtidigt som musiken ger mej energi att fortsätta. Efter pluggandet går jag till papi och hämtar cyklen samt mina  ridbyxor som jag ska ha hos Jeckan på Lördag :)) När jag kommer hem återvänder jag till läxorna... igen... Nu ska grejer hända serru. Lisa ska bli duktig!!
Håller på med en ny header. Tycker inte om denna över huvud taget. Usch va ful den är. Kladdig!

Det är skönt med lov! Det är verkligen skönt med lov! Ibland tänker man för mycket bara. Tänker och kommer på saker man hade glömt, fast som har gömt sej där inne i huvudet nånstans, som smyger sej fram när de tycker det är lägligt. Det suger ganska hårt. Gömda tankar.

Har hänt två gånger nu på lovet att jag bara har stannat upp, b.la. i trappan och stått där i ca 5 minuter och bara stirrat. Huvudet försöker på ordning på saker och ting, eller så har den slutat fungera för en stund. Ibland kan det faktist vara skönt. Jag försöker lära mej koppla bort tankarna. Börjar bli duktig, fast så fort jag inte är koncentrerad börjar jag tänka igen. Vet inte vad ni tycker men jag älskar det övernaturliga, och jag tycker psycologi är väldigt fascinerande. När jag var liten kunde jag inte läsa en bok om det inte var fantasy. Jag skulle vilja spå mej.. eller det tror jag i alla fall att jag vill. Tror dom kan berätta en del saker som jag undrat över ett tag nu. Ska läsa psycologi i 3:an. Tror även det kan ge svar på endel som går omkring i mitt huvud.

Ångerst




Repa idag

Det blev minsan en akvarellteckning igår. Kommer nog ikväll.
Idag ska jag ner och repa i två timmar. Känner inte för det om jag ska va ärlig, fast jag kommer nog ändra mej när jag väl är där. Funderar lite på att gå till pappa och fixa punkan på min cykel så kan jag cykla ner till stan sen. Får se hur det blir. Det ser ju ut att va soligt och fint i alla fall.

Johan kom hem igår. Han har varit i Egypten i två veckor nu. Hade precis gått och lagt mej så kommer han instormandes i mitt rum och börjar packa upp. Han hade köpt en mörkblå palestinasjal till mej ^^ Han hade också med sej en enorm vattenpipa som jag kommer sno av honom i sommar >:D Nu nån kväll ska vi kolla på alla videos han spelade in också. Avundsjuk >.< Vill också åka till Egypten!

Akvarell

Tihi! Kom hem med ett akvarellblock som jag fick av mami. Kravet var att hon skulle få en av mina tavlor jag håller på med. Bra byte för henne må jag säga. Har hållt på med den tavla i flera timmar, men med tanke på att hon troligen skulle få den i vilket fall så tjänade ju även jag på det ^^ Ska måla nu i kväll tror jag bestämt. Akvarell är roligt! Måla över huvud taget är roligt! Saknar det nu på lovet, för jag har en tavla jag ska spänna upp och börja på när jag kommer tillbaka till skolan som kommer va skit kul att måla ^^ Ett porträtt. Så ja, ikväll kanske resultatet av akvarell måleriet dyker upp ^^

Jag mamma och Anton gick ner till stan och åt på Alibaba. Jag beställde en toast, och trodde att jag skulle bli lite halvmätt på den. När nån säger toast så tänker man ju inte på någon dundermiddag precis, men denna var verkligen underskattad. Skit. Det var knappt att jag orkade hela. Skit gott!

Beirut



Idag ska jag ner till stan med mamma och storebror. Äta på resturang.
Jag har hittat mina leopardtights som jag letat efter, i Växjö. Inte så dyra heller, och precis som jag ville ha dom! 
Vill ha detta albummet, men har inte råd denna månaden >.< Det suger ganska hårt. Music is medicine for the soul you know ;D Tur att youtube finns.

Sångaren är btw inte fransman. Är från Usa, och var ute och reste mycket i början av sin karriär och trivdes i Paris så han stannade där. Talar där med flytande franska. Cooolt :) Inte konstigt att jag blev förvirrad.

Run away

Lisa har vart duktig och vart ute och sprungit. Venne hur långt det blev men tillräckligt för att jag skulle bli skitvarm och ta en isbit att kyla ner mej med xD Det var ganska härligt att springa. Det frigjorde så många känslor. Om det inte hade varit för att jag är lite förkyld fortfarande och det brände i halsen efter ett tag så skulle jag nog kunnat ha sprungit på där ganska länge. Fick inte håll eller så vilket gjorde mej ganska förvånad. Ända gången jag rör mej nu när min älskade Zacco inte längre finns hos mej är när jag går till och från skolan, som ioförsej är ca. 2,5 km eller nått. Ska försöka komma ut oftare nu. Få bättre kondition ^^ Det är ju inte helt fel det. Fast... jag bakade muffins innan idag, så det kommer nog inte bli nån skillnad på mej xD Det jag springer bort kommer dit lika fort igen xD Har i alla fall bestämt mej för att göra smothis till frukost i fortsättningen :D Både gott och nyttigt, och lätt att göra. Och eftersom jag verken tycker om eller har tid till att göra eller äta frukost på morronen kanske det är ett bra alternativ. Jag ska bli ett hälsofreak xD

Ska nog gå och lägga mej och titta på allra käraste syster sen
... fast kanske inte. jag börjar jämt lipa när jag ser den. Lipar aldrig annars till filmer, men med den gör jag det. Kanske är för att jag har sätt den sen jag var liten. Vet inte. Känner inte för att lipa så får se. Annars kanske jag ser Yrrol eller nått ;D

And in a year, a year or so this will slip into the sea



Yay, ny bild. Lekte ego idag på morronen. Jag trivs i lugg... om resten av håret har lite mer volym ;D Vår se, man kanske ska testa snelugg efter denna. xD Vilken nörd jag är. Det märks i alla fall att mitt hår inte är lika slitet längre, även om frisören sa att det inte var så farligt från början. (hade inte klippt mej på 4 månader) Har haft lugg innan, fast det var för ett och ett halft år sen. Sov över med Nea och rätt som det var sprang jag ner i badrummet och klippte av håret xD Får mina infall ibland. Det blev ju fint så what a heck ;P

Text från en av Beirut's låtar. Säger bara det. Jag har blivit kääär :D Tror dom kommer från frankrike faktiskt. Sångaren har en otrolig röst, och man skulle aldrig kunna tro att han var fransman med tanke på hur bra engelska han pratar och sjunger, fast eftersom han även talar franska flytande blir jag förvirrad. haha nu låter det som jag dissar fransmän. Men det gör jag alltså inte. Tycker att människorna i Frankrike är hur trevliga som helst, fast dom är väl inte kända för att prata så bra engelska ;D
Lyssna på låten genom att trycka på bilden ^^

>.<

Igår var det verkligen mysigt. Vi satt ute på min inglasade altan och drack te och pratade om allt möjligt mellan himmel och jord. Måste göras om snart igen. Är glad att jag har vänner som dom!

Jag har inget liv. Sitter och kollar på The Hills xD haha så patetiskt är det! Ändå sitter jag och stirrar på det... Får inte tag på Nea så antar att inte hon kunde komma hit idag. Får ta och sätta mej och plugga. Skulle ju ha några pluggdagar nu på lovet. Måste skriva ett personligt brev till mitt cv med. Ska göra ett sista försök på ett sommarjobb. Fan vad jag hatar att få noppen på intervjuer. (mc donalds) som om man inte duger till jobbet. Lika bra man vänjer sej, även om det känns lite surt. Lär ju hända fler gånger.

Har inte blivit mycket ritande nu.. det kommer väl när skolan börjar igen. Just nu vill jag inte tänka på skolan xD Usch, får bara massa ångerst då. På onsdag ska jag iväg med mamma nånstans i alla fall. Då blire lite foton ;D

Lugg!

Hej hopp :D Nu har jag lugg xD Känns lite konstigt, men jag vänjer mej nog. Annars så sa frisören att det bara var att komma förbi när den har växt till sej så klipper hon snelugg på mej i stället. Man måste ju prova på nått annorlunda ibland. det växer ju ut i fall jag inte vill ha den.

Var på arbetsförmedlingen idag och sökte till Mc donalds. Sarah följde med och det var väldigt bra faktiskt. Hade blivit väldigt drygt annars, och det var väldigt kul att träffa henne! Vi hade ca. 3 minuter på oss att marknadsföra sej på. Jag var inte alls berädd så det var lite nervöst. La typ bara ut massa posetivia grejer om mej själv som skulle hjälpa mej i jobbet, och sa att jag ville jobba mycket i sommar. Så kanske nappar dom på det, fast tror inte jag kommer få det. Bättre att tro det och bli positivt överraskad än tvärtom. Tycker nog jag var ganska trevlig i alla fall. Vissa tog ju inte äns i hand när dom kom in liksom.

Ikväll ska jag träffa mina snyggingar, Lovisa och Tove. Vi gick på högstadiet tillsammans, och är verkligen bra vänner så det ska bli kanon kul :D

Wow!



Wow, om jag träffade amerikanen igen skulle jag verkligen berömma honom för hans musiksmak. Shit! Människan har gett mej 7 skit bra band som jag måste lyssna mer på. Har bara kollat upp några låtar än så länge, men det är verkligen lyckomusik! Hör på denna med Beirut t.ex. Säger då det. Mer av dessa band till sverige tack! Indie är mys på hög nivå!

På tal om nått helt annat. Layouten ser ganska konstig ut när man klickar på en länk under kategorier, men detta ska jag nog fixa ikväll om jag orkar, annars blire imorn.

Bilden är på mej, från igår när jag och Elin var ute och fotade. Har min nya sommarkjol på mej :) De kommer användas flitigt i sommar och nu i vår!

SouthPark



Har inget att göra så lägger upp en bild på mej själv som southpark figur ;D Såhär kommer jag se ut nu i vår och sommar ^^ Visst blev det likt!?
Nu ska jag rita lite på serien. Hade!

Mulet bajsväder

Inte lika fint väder idag. Det är lite segt, men jag kom precis på vad jag ska göra idag. Baka bullar och rita :) Är helt galen i bullar, men inte vilka bullar som hellst. Mammas recept måste det va! Skulle va bra att plugga lite också, men jag känner som så att jag vill sitta ute i solskenet och plugga xD Borde ju va tvärtom, att man vill plugga då det är mulet och regt xP Jag är mysko. Tycker om sommarregn gör jag också.

Nu luktar hela mitt rum rökelse ^^ Städade ju förra heljen (det behövs igen! xD) och kom då och tänka på mina rökelser som står uppe på min hylla. Tog ner dom och såg att jag måste rengöra "börken" dom står i. Visste ni att rökelser faktiskt ger väldigt behaglig doft bara av att vara i rummet. Prova på det om ni inte vill ha en skarp doft. Själv har jag ju ganska många rökelser. Tänder på en då och då, fast min ena storebror och mamma tycker inte om det, så man får vara diskret ;D Viktigt är det ju att du väljer dofter du tycker om ;D Jag har tre olika sorter, fast dom passar liksom tillsammans, så det gör inte så mycket. Ja, tycker om rökelser, och mysko teer. :)


Kanske fixar nya layouten till bloggen idag med ^^ Skulle va kul :)

Bjuder på lite solsken



Idag var jag ute med Elin och fotade, och det vart väldigt mysigt :) Detta blev helt klart en favoritbild. Nu missar väl inte mej i solglasögonen va? ;D Glasögonen speglar liksom en bild i sej. Tycker det blev coolt :)
Elin (min lilla lärling) fotade några bilder på mej med, med min nya kjol som jag inte kunde hålla tassarna borta från. Efter frisören på måndag måste jag verkligen hålla i pengarna, och på tal om måndag.
Beata! Det är klockan 10 på arbetsförmedlingen ;D

Kommer kanske nån bild på mej imorn eller nått ;D Vi fårla se ^^ Måste absålut fota mer nu när våren kommer. Det är så mycket roligare än plåta snöhögar!

Var hemma hos papi innan vi pratade (b.la.) om joggingskor. Har ju bestämt mej för att börja röra på mej, och eftersom pappa har sprungit sådär 4 maratonlopp är han ganska duktig på sånnt xD Han sa att han skulle köpa riktiga joggingskor till mej, eftersom man tydligen kan skada både fötterna och knäna om man springer i fel sorts skor. Att vi skulle gå till en sportbutik och jag skulle få springa på ett sånnt band så dom ser hur jag sätter ner foten när jag springer. Lät läskigt tycker jag, men samtidigt kul. Då får jag motivation att fortsätta ju :D Han är så gullig min lilla far!


Nu ska jag nog ta och lägga mej och läsa en bra bok. Har blivit helt besatt av böcker. Det är myyys :D

Vårhumör

Snart kommer Elin och vi ska ut en runda och fota. Det är ju så fint väder :D
Jag berättade ju i förra inlägget att vi hade haft utbytestudenter på engelskan igår, och jag fick några tips av en kille från USA på några indie rock band :) Ska bli riktigt kul att kolla upp dom. Återkommer om det är något som jag bara måste dela med mej av ^^ Jag hade aldrig hört talas om några av dom, så dom är väl inte kända här, vilket bara gör det ännu roligare ^^
Det är så fint väder. Är överlycklig :D Det blir nog bara varmare och varmare nu. Ska sätta mej med skissblocket, och det dyker kanske upp några skisser senare ;D
På måndag ska jag klippa mej. Är ganska säker på lugg nu. Vet fortfarande inte om jag ska ha hellugg eller sidlugg, får höra vad frisören säger. Ska också till arbetsförmedlingen och försöka få jobbet på Mc donalds. Det är ju inte så charmerande, men jag skulle bli så glad om jag fick det, för i så fall får jag ju säkert fortsätta jobba där efter sommaren också, och det skulle va så skönt att ha lite extra pengar som man kan lägga undan inför framtiden, och ha ifall det är någe som man bara måste ha xP Annars har jag sökt lite andra sommarjobb. Ett inom sjukvården och ett som bärsäljare, sen ska jag söka ett inom landstinget. Hoppas!!

Påsklov!

Åh, va skönt! Nu är det äntligen lov och solsken!
Idag var det några utbytesstudenter med på engelskan. Två från england, två från USA och en från Afrika. Det var lite nervöst, eftersom dom pratar engelska flytande, och man själv bara har läst det i ca 7 år och jag själv har aldrig hållt ett samtal med en engelskspråkig människa xD Vi delades upp i grupper med fyra i varje, och jag kom i en med där det bara var blyga människor som inte pratade någe, så jag pratade hela tiden xD Man måste ju ta vara på tillfället. Det var kul, även om det kanske blev några fel här och där.
Dagen gick segt, och allt man ville var att gå ut och sätta sej i solen, men så blev det ju inte... Efteråt satte sej jag och Nea uppe i ateljén och målade lite, sen gick vi ner på stan. Köpte en söt kjol ^^ Nä, nu måste jag byta om och äta innan min kompis kommer. Vi ska ha lite myskväll hos en annan kompis. Vi ska va där 18:30 så det är lite bråttom nu xD Hade!

?

Ska nog föresten ändra layouten till en liknande som jag har på den andra teckningsbloggen, eller vad tycker ni?

Våren har kommit!


På bilden, jag. Fotograf Elin


Helt galet. Det blev 20 grader idag och helt underbart väder! Var på dag X och människor envisades med att ge mej papper om utbildningar jag inte ville ha

- vad är du intresserad av att läsa vidare inom?
- Bild!
- hmm, förskolelärare kanske?
*Lägger ett häfte i lisas redan fulla famn*


Jag sa BILD inte nån sliten tant som sitter och leker med fingerfärg på ett papper xD Nä, men det va roligt. Efteråt gick vi ner på stan och jag bokade klipptid. Mitt hår ska klippas riktigt fint på måndag ^^ Var också inne på arbetsförmedlingen och hörde mej för lite. Ska även dit på måndag och höra nått "föredrag" om Mc Donalds. Ska söka dit. Lite emot mina principer kanske med tanke på att jag hatar Mc Donalds mat, men jag är i desperat behov av sommarjobb, så jag ska le och va trevlig och hoppas på det bästa. Bara jag får pengar :D Jag behöver ju inte äta av maten själv ^^
Efter gick vi i alla fall och köpte årets första mjukglass, sen trallade vi omkring lite här och där. Gjorde ett klipp. Köpte ett jätte fint halsband på rea :) Bara tio kronor. Hittade också en jätte fin kjol som jag hängde undan. Ska nog ner och köpa den på måndag. Sen satte vi oss i Linnéparken och åt godis och pratade. Det var så skönt! Precis lagom varmt!
När jag kom hem kände jag lite ångerst för att bara sitta inne så jag ringde Elin och vi gick ut. Började lära Elin lite om systemkameran. Hur man får fokusen att ligga där man vill ha den. ISO och vitballans :) Det blir mer på lördag troligen ^^

Nä, nu ska jag göra svenskan! Hade!

M&M

Ghaaaa!! blev plötsligt galet glad. Såg på tv för 30 sekunder sen att M&M ska komma till Sverige :DDD Jag älskar M&M! Varje gång jag är utomlands köper jag på mej ett lager, och nu kommer dom till Sverige :D Lycka!!
Snart kommer teckningarna. Ska upp te mitt rum och fixa med dom när Vänner är slut tänkte jag. För övrigt så är det vår nu :) Imorn ska jag ha klänning! På fredag får jag lov.
Nått annat som är väldans trevligt är att jag har börjat på en ny målning, på John Lennon. Denna bild. Tror att det kan bli riktigt nice. Ni lär väl se den när jag har kommit en bit. Hittills har jag bara skissat upp den och ska kopiera den på overhead papper och sen skissa upp den på duken.


Påminnelse till mej själv.
På lovet ska jag:
- Rita
- Repa med bandet
- Ha mys med Nea och Bea
- Rida med Jecka
- Plugga matte
- Plugga engelska
- Slutföra fotoarbetet
- Fota flum med Elin :)
- Fota såklart ^^