Stress

 

Ska gå till jobbet om tio minuter, och idag tar det verkligen emot. Det blir väl så när man har jobbat nästan en och en halv vecka i rad, och har en till att se fram emot. Gusto speglar mitt humör ganska bra med denna bilden. Denna helgen blir min femte jobbhelg i rad. Visst, pengar. Men det sociala betyder mer!
Jag ska inte klaga. Life's good. Lite stressigt nu bara.

This charming man

När jag ritar profiler så brukar det ofta sluta såhär. Like?

Självporträtt

Jag gör ett cv-omslag... typ xD Vi får väl se hur det blir. Om det inte blir lyckat så ar jag i alla fall skapat ett självporträtt :)

Photobooth

Min första lediga dag på en vecka! Jag leker framför photo booth lite innan jag beger mej till staden för att shoppa gardiner och fika. Egentligen skulle jag plugga, men jag unnar mej faktiskt lite egentid efter allt jobbande.
Jag förstår inte varför det alltid slutar på samma sätt varje gång jag öppnar photobooth... :P

utveckling 2007-2011

Jag kollade igenom lite gamla porträtt som jag har här på datorn. Det är ganska kul att kolla hur man har utvecklats, men man skäms lite när man ser alla fel man gjort :P Här får ni se några porträtt som jag har gjort genom åren, med början 2007. Skönt att man utvecklas! -
Ja.. detta skäms jag ju över nu. Varför i hela friden har jag gjort honom orange? Var det verkligen nödvändigt? Under denna tiden var jag mest inne på manga, så jag hade inte kommit igång med porträtt än. Får ha det som ursäkt ;)
Här hade jag börjat gymnasiet. Här gör jag ett ganska vanligt misstag. Jag vågar inte skugga tillräkligt mycket. Sen använde jag mej inte av en stomf och det syns! För övrigt så ser det väl ganska hyfsat ut :)
18 år och det var under denna tiden som jag verkligen börjar fatta tycke för porträtt och utvecklas ganska mycket med tanke på att jag sitter i soffan och ritar det dagarna i ände :P
Här har jag kommit igång. Det var under detta året som jag lärde mej rita händer ordentligt. Jag har under hela min uppväxt tyckt att det ha varit svårt, men sen en dag satte jag mej ner och ägnade stor tid åt att rita av mina egna. Då släppte det. Vet att det är många som har problem med händer så kanske kan göra en sånn tutorial också med tiden :)
Förra året. Ni känner säkert igen dom :)
Skillnaden är ganska stor. Om man tycker något är kul så utvecklas man.
Under 2012 ska det bli en massa nya porträtt. Har redan börjat på ett och vet redan vem jag ska rita av därefter.

Städat

Jag och Jocke möblerade om och städade i sovrummet häromdagen, och nu är det Gustos favoritplats. Kul att det inte bara är människor som trivs bättre när det är städat och snyggt omkring sej, utan djur (ialla fall Gusto) med.

Gammal teckning

 

Jag har inte mycket att uppdatera med denna veckan är jag rädd för, men här kommer i alla fall en teckning från juni 2011 som jag inte har visat förut. Den föreställer bloggaren Micah och hennes unge. Som ni ser har den inte blivit färdig, och den kommer nog aldrig bli det heller.
Nu ska jag däcka i soffan. Skulle egentligen plugga, men när man har varit vaken sen 5 på morgonen så känns inte det så lockande. Jag ska försöka skärpa mej och göra det i morgon och på onsdag istället, men som sagt. Massa jobb nu.

Tanke

Tacka vet jag barndomen, när utskällningar var något som man förtjänade i 99 procent av fallen. Det procenttalet har ändrats ganska rejält när man kommer upp i vuxen ålder kan jag säga. Och även om man vet så väl att man inte förtjänar den så står man bara där och tar skit för något som någon annan (kanske i själa verket den som tjäller) har gjort. Man står där och håller med för att man är rädd vad konsekvenserna ska bli annars. Fan vilken pussy man är.

 

Jag ska inte va så jäkla rädd för att yttra min åsikt i framtiden. Oavsätt om den kan ge konsekvenser!

Inspration - Redheads

 

Många av mina bilder på inspirerande bilder är på rödhåriga. Jag har någon sort kärlek till rött hår tror jag. Det är så vackert! Under en period 2006, när jag var 15, 16 år så hade jag rött/oranget hår under en kort period, då man färgade håret hela tiden. Jag passade inte så bra i det så det fick bli brunt istället. Numera har jag min normala blonda hårfärg. Saknar inte att behöva färga skallen en gång i månaden pga. utväxt xD
I helgen jobbar jag hela dagarna, så det lär inte bli jätte bra uppdatering, men visst har jag hållt mitt nyårslöfte ganska bra hittills.
Håller på med en nästutorial som dyker upp så fort jag har redigerat klart bilderna. Kul att ni uppskattar den förra!

Fråga

Jag fick en fråga i kommentarsfältet som kan vara värd att ta upp i bloggen.
Just självporträtt brukar jag inte rita speciellt mycket :P Kanske för att jag granskar min spegelbild tillräkligt.

 

Porträtt för övrigt varierar väldigt mycket beroende på motivet. Först och främst om människan är framifrån eller vinklad. Det är mycket lättare att rita ett porträtt rakt framifrån. Skuggor, och hår spelar också stor roll. Om jag ritar en man med skägg tar detta i regel betydligt längre tid än om jag ritar en kvinna. Om kvinnan sen har mycket och ruffsigt hår så tar ju däremot det ganska lång tid.
Jag brukar inte ta tiden men ett porträtt kan väl i regel ta mellan 2-6 timmar för mej. Kan ju såklart överskrida den tiden med :)

7th heaven

 

Bara jag som blir galet frustrerad av tv-serien Sjunde himlen. Varje avsnitt handlar typ om att det är så fel att ha sex före äktenskap, och när en av barnen har det blir han familjens svarta får och hela familjen pratar om det. Avsnitten slutar nästan alltid med att något händer så får den sexuellt aktiva ungen att inse att det är så fel att ha sex före äktenskapet.
Jag förstår om föräldrarna blir upprörda om en 12 åring har sex, men en 17 åring borde väl ändå få bestämma sånnt själv. Tycker bara att det är sjukt att man predikar om att det är fel att ha sex i en tv-serie. Det är väl ändå upp till var och en.
Vad tycker ni?

Blogresponse

Då har jag fått för mej att skaffa en liten smart frågelåda. Så nu kan ni snabbt och enkelt fråga mej lite allt möjligt som ni vill få reda på. Så fråga fråga fråga :) Det finns en frågeruta till vänster på startsidan.
Jag är btw medveten om att de första frågorna är från blogresponse, men varför inte svara på dom med :P

Självporträtt II

Ännu ett självporträtt. Taget mot vår gultonade vägg med extern blixt.
Idag har jag börjat en ny kurs på universitetet. Bildkunskap/Digital Bild heter den, och verkar bra. Anledningen till att jag läser kurser är för att den utbildningen jag vill gå inte finns här i Växjö. Närmast är Nybro, men jag är inte speciellt pepp verken på att pendla eller läsa på distans då jag vet att jag inte kommer palla det. I framtiden ska jag och Jocke förflytta oss till en större stad och då ska jag börja plugga på riktigt.

Självporträtt.

Det var länge sen jag fotade självporträtt/egobilder, så idag när jag var ledig och inte hade så mycket annat för mej så ställde jag upp kameran och slängde lite med håret. Om man bortser från att jag ser skelögd och nerdrogad ut så blev det väl ganska bra :)
Om jag fick bestämma så skulle jag vara uppe till morgontimmarna denna natt, men tyvärr finns det en morgondag också. En morgondag med inledningen på en ny kurs på universitetet.

Teckartips - Öga

Vad kul att det är några av er som verkar intresserade av lite tips. Det peppar mej lite mer att göra dom om jag vet att det är folk som uppskattar det, så skriv gärna vad ni tycker är bra, dåligt m.m. Och om ni utgår från mina tutorials så får ni gärna tipsa mej så jag får se era teckningar :)

Här kommer en liten tutorial hur man ritar ögon. Ska försöka förklara så gott jag kan!

 

Du börjar med att rita formen av ett öga. Tänk på att det ska ha lite samma form som en nöt. Jag brukar tycka det är lättast att börja rita med en hård penna, kanske till och med en stiftpenna. Tänk på att du inte trycker för hårt bara.

 

 

Därefter ska du göra lite hjälplinjer. Vecket ovanför ögat, en rund lins. På bilden är denna lite mer avlång eftersom jag tecknar ögat så det blickar åt vänster. Glöm nu inte det lilla partiet längst in (där min fina lilla rosa pil är)

 

 

Därefter tar du en lite mjukare penna och skuggar försiktigt på partierna som ska vara mörkare. Till exempel ovanför vecket över ögat, och runt om.

 

 

Sen tar du en stomf och suddar ut dessa skuggor så gott det går. Det ska bli väldigt mjuka skuggor.

 

 

Nu använder du stomfen som den är och använder dej av blyertsen som är på den och gör lite skuggor inne i ögat, för att få det mer levande. Om din stomf är ny så kan du använda dej av en hårdare pennor och skugga lite innan. Glöm nu inte den lilla kanten på den undre fransraden (pilen). Där låter du helt enkelt bli att skugga över huvud taget.

Nu markerar du också ut var den svarta pupillen ska sitta, och ev. ljusskuggor.

 

 

Nu är det dags att fylla i den så kallade regnbågshinnan och pupillen. Tänk på att skuggan lägger sej mest högst upp eftersom ögonlocket skymmer det. Det är oftast mörkast längst ut i hinnan. Glöm inte att lägga in ljusa skuggningar för att få mer liv i det. Detta kan du antingen göra med knådgummi/suddigum efteråt eller så låter du helt enkelt bli att fylla i det från början.

Glöm inte att fylla i de mörka partierna (pilarna) Jag brukar använda mej av en stiftpenna till detta.

 

 

Sen var det bara ögonfransarna kvar. Gör då inte bara streck utan tänk på att de är tjockare länst in och blir smalare. Speciellt om du ritar t.ex. en tjej med maskara.

 

 

 

Klart :)

Blev det bra? Skicka gärna en länk så jag får se!


Tecknartips - Material

Det har varit lite efterfrågningar om tutorials när det gäller rita porträtt. Alla gör ju på sitt sätt, men jag tänkte att jag skulle lägga upp lite tips för de som är intresserade.

 

 

Till och börja med tänkte jag lägga upp lite material, och förklara lite för er som är helt nya på området :)

 

Kan vara bra att ha när man ritar porträtt eftersom det handlar väldigt mycket om skuggning. På pennornas topp kan man se deras hårdhet. 8B, 7B 6B osv. B står i detta fallet för mjuk blyerts, och H för hård.

 

Suddi säger väl sej självt. Knådgummi (den blåa klumpen) använder jag när jag ska skapa ljusare skuggor i blyertsen och inte vill ha så hård kant som ett vanligt suddigum ger.
Stiftpennan använder jag till de mörka små partierna.

 

När man enbart ritar med skisspennorna så blir det ofta lite kornigt. Speciellt om man ritar med en mjuk. Då kan man använda en så kallad stomf och dra ut skuggorna med. Jag använder dom när jag skuggar små ytor, och vanligt hushållspapper när jag skuggar stora ytor. Man kan använda fingrarna men detta är inte att rekommendera då fettet på fingrarna kan paja allt, sen är det svårare att sudda om du gör fel.
Absolut inget man egentligen behöver ha i sitt pennskrin, men jag tycker att det är betydligt lättare att skugga stora ytor så som kinder, panna och hals med dessa pennor.

 

 

 

 

Har förberett en liten ögontutorial som kommer med tiden :)

Om ni tyckte om detta inlägget, och inte orkar skriva en kommentar, så gilla gärna på bloglovin så jag ser om det är något jag ska fortsätta med :)


Effektiv

Softar i soffan innan jobbet. Dagens sub är tonfisk, och sen är det fredag så det kommer nog vara en del jobb på subway ikväll.
Jag har varit på stan med en kompis och nästan fixat en utställningslokal, så nu blir det att måla, måla, måla. Sen har jag fixat en extern blixt. Gammal iof. men den funkar, så nu lär det bli mer vardagsbilder, och skit :) Det är skönt att slippa anpassa sej efter dagsljuset. Speciellt nu när vädret suger!
Sen ska jag inte säga för mycket, men är lite sugen på att göra en ritvideo. Det är endel som har frågat efter det genom åren, så varför inte försöka :P Tvivlar lite på att min kamera kommer palla det bara, men vi får se.

 

Låter det bra?

PS

Mitt nuvarande photoshopprojekt. Jag brukar iof. tröttna på dom, men det var ganska kul att slörita på denna, så vi får se om det blir något av den :)

Flummig tavla nummer två!

Det börjar ta sej. Långt ifrån klar, men på god väg. Den andra hänger på väggen precis bakom stafliet.

Konstfundering, jobb & lite ångerst.

Danmark 2010.

 

 

Vissa tavlor etsar sej verkligen fast, och detta är en sånn. Jag bara älskar den. När jag och Simona (på bilden, som jag saknar fruktansvärt mycket!!) såg den stod vi länge och smidde planer på hur vi skulle plocka ner den och få med den hem till Sverige utan att någon såg oss. Vi kom fram till att den var lite för stor så det fick va.

 

Jag har jobbat hela helgen. Känner mej som en överkörd pungråtta, men det är väl så det ska va när man är en hårt arbetande tonåring höll jag på att skriva... shit, det är jag ju inte längre. 20 åring får duga.
Har lite smått ångerst för tillfället, men jag tror det mest beror på övertrötthet och för mycket tänkande och att det kommer kännas bättre när jag har fått lite sömn.

Julfirande

 

Jag har helt glömt att visa bilderna från julfriandet med mina vänner. Detta året var vi hemma hos mej, och jag hade bakat gudomliga cornflakeskolor, juliga cupcakes och pepparkakor (så klart) och det var uppskattat. Sen hade vi lite julklappsöppning.
Jag älskar julen. Tyvärr hade jag nästan ingen julkänsla detta året. Tror det beror på att det inte var någon snö.

Inspiration - Frieke Janssens

Hitta av en slump denna serien med bilder som fotografen Frieke Janssens. Född 1980 i Brussel och har jobbat som frilansande fotograf. Nu för tiden jobbar han som en ledande reklamfotograf i Beligien. Like it a lot. Har sparat mängder av hans bilder från hans hemsida i min inspirationsmapp.

 

För att se bilderna i störra vertion, och även många andra unika och vackra bilder, gå in på hans
>>HEMSIDA<<

Färgglad :)

Nea fick bli färgglad hon med :)

Nyårslöften

Saker som bara måste göras under 2012!

 

- Jag ska köpa en extern blixt och börja fota mer vardagsbilder.

 

- Jag ska börja måla och rita mer.

 

- Jag vill göra en resa, och det väldigt gärna med min fina pojkvän. Vi har varit tillsammans i 16 månader men aldrig varit utanför Sveriges gränser tillsammans. Sen vill jag åka till Norge och hälsa på mina fina vänner!

 

 

 

 

 

Sen har vi ju det vanliga. Motionera, äta mindre onyttigt, inte bränna sej på nässlor. Jaa, you get my point.