Snart!

Vid floden Seine med Nea, 2010 Paris.

 

Om tio dagar bär det av. Jag och Nea ska ta nattåget till Berlin, och sedan vidare till Paris. Nea har aldrig varit i Berlin. Jag var där förra året med min fader och det är verkligen en vacker stad.
Berlin har så mycket historia. Man kan gå omkring hur länge som helst och bara njuta. Kolla på monumenten och museum. Gå på zoo. Äta gott och onyttigt. Prova på nattlivet som ska vara det bästa i Europa!
Paris var jag och Nea i förra sommaren. Jag bara älskar den staden! Fina hus med fransk balkong, strosa längst floden Seine, den fina franskan (för man hör faktiskt ganska stor skillnad på Parisfranska och förortsfranska) Leva på baguetter, vin och choklad!
Detta kommer bli så bra, och så otroligt kul!

Dagen

I dag har jag och kissen haft slö hemmadag. Tittat på film, lagat mat, ritat. Min teckning börjar ta sej. Förstår bara inte varför jag måste envisas med att rita skägg när jag inte kan det. Träning ger färdighet antar jag.
Nu kallar sängen.

Teckning

Har gottat ner mej i soffan och invigt mitt nya ritblock med ett nytt porträtt. Det är inte färdigt än, men jag låter er veta när det är det :)
Annars har jag plockat ihop och skrivit ut en Berlin & Paris guide utifrån Sandras och Elsas fina tips. Det blev en del sidor. Den 9:onde bär det av. Pepp! Nu ska jag bara ner till stan, köpa kartor och förnya minnet över städerna lite.

why so serious?

Tavlan på föregående bild i närbild. Har kommit en bra bit på vägen med denna tavlan. Ett tag hade jag lite idétorka och jag gick mest omkring och sneglade på den med en missnöjd blick, men nu börjar det ta sej. Jag gillar den. Hoppas jag inte överarbetar den bara.

Måleri

Här står jag och målar för tillfället. Lite inträngd mellan soffan och ritbordet, men det funkar. Är glad att stafliet fick plats över huvud taget i vår lilla lägenhet på 45 kvadrat.
Tavlan är en gammal från gymnasiet som jag länge har tänkt att jag ska piffa upp lite. Ni får ni se den ordentligt när den är senare;)

Ateljé

Källa:


I topp på min grejer-som-jag-egentligen-inte-önskar-mej-för-dom-är-på-tok-för-dyra lista så ligger just nu en egen ateljé. Slippa trängas. Kunna va för sej själv och va kreativ i timmar. Inte va rädd för att det ska stänka färg på väggarna. Ha organiserat kaos. Det vill jag! Helst en vindsvåning med sneda tak, vita väggar och stora fönster. Någon gång...

 

(Det är inte jag på bilderna, och inte mina bilder utan inspiration! Källorna hittar ni under bilderna!)

Panter

Tycker man kan dra många likheter mellan Gusto och en panter :)

Självporträtt.

Denna morgon har jag tittat på film och ritat. Inte helt idealiskt för min stela nacke kanske. Det händer inte ofta att jag gör självporträtt men i brist på annat blev det så i dag.
Snart kommer min Bätiböna och vi ska baka och dega i solen. Nice nice!! Hopppas ni får en fin dag!

RetroKamera

Jag har gått och kärat ner mej. I en kamera. Och detta nästan enbart för att den är så jäkla snygg. En digital kamera som ser analog ut. Om inte priset låg på sådär 12 000 kronor så hade jag inte tvekat en minut.

måmå

I torsdags ringde min mamma och berättade att mormor hade gott bort. Det kändes overkligt, jag tror inte att det har gått in riktigt än. Mormor har funnits där hela mitt liv. Hon har varit den som alltid ställde upp och som gjorde allt för en. Hon var och har alltid varit som en extramamma.
Jag är så tacksam att jag har så underbara människor i mitt liv som tröstar och hjälper mej. Som får mej att skratta när jag gråter. Jag hade nog kollapsat annars...

Vila i frid...

När man tror att allt ska ordna sej...

In my octopus bubble

Photoshop CS5, Wacom bamboo

 

Sitter i min ensamhet och ritar på detta projektet. Bläckfiskar är inte så lätt att rita som det ser ut ska ni veta. Den är inte på långa vägar färdig (därav den fina ramen och texten) men det är på gång i alla fall. Denna ska bli detaljrik som attan!
Ritade seriöst i Illustrator för första gången innan idag förresten. Det är helt annan teknik än photoshop. Inte lika tidskrävande känns det som, men självklart beror det på vad man försöker åstadkomma. Roligt i alla fall, så ska nog försöka sätta mej in i det och lära mej.

Flamingo

Under sommaren har jag målat en ynka tavla, och det är denna. Det är en present till min fina vän Simona som fyllde år igår, och därför har jag inte kunnat visa den för er tidigare.
Fråga mej inte varför jag målade en flamingo till henne. Det vet jag knappt själv.
Anledningen till att det bara blivit en är för att måleriaffären där jag brukar hänga har sommarstängt och jag har inte kunnat köpa material. Jag har egentligen flera andra projekt som jag är pepp på att börja med, men dom får vänta tills i höst.

 

Tavlan är målad med akryl på linduk. Guldfärgen har jag köpt i en hobbyaffären för länge sen. Den har lite småditaljer som ska fixas, och så ska den lackas, sen ska jag skicka iväg den till min kära vän i Schweiz :)
Vad tycks?

itelefon

Ja, det är sorgligt att jag sitter inomhus när det är solsken och fint väder ute, men jag har jobbat hela veckan så jag är galet trött. Sitter inne och surfar runt och lyssnar på Veronica Maggio.
Här kommer några bilder från min mobil. Längtar till hösten lite då jag ska börja min analoga kamera kurs på universitetet :) Bilderna är från när jag och modern var i Halmstad en mulen dag.

 

Jag lovar att det blir bättre och roligare uppdatering på bloggen när jag slutat detta hektiska sommarschema.

20!

Idag fyller jag hela 20 år, vilket innebär att jag nu är systemetmyndig. Om man bortser från det så händer det inte så mycket annat i denna åldern. Jag blir bara ett år äldre, och visare.
Idag bakar  jag en massa för klockan 7 kommer familjen och firar. Jag ska bjuda på lite sånnthär, och sånnthär :) Sedan har jag gjort egen vaniljkräm vilket resulterade i att mina händer härmed luktar vanlig :D