Brillianta Rebecca



Rebecca frågade så snällt om jag hade lust att göra en illustration av henne. Jag hade inget för mej så klart att jag kunde det. Hon har fått vänta länge på den, men nu är den i alla fall klar :)
Även denna tjej är så där grymt snygg. Hon har ett annorlunda utséende, bara posetivt om du frågar mej. Det var nog därför det tog ett tag, men nu är jag nöjd som bara den ^^ Ett tag trodde jag att den aldrig skulle bli klar. Tur att man är en envis jäkel.

Vad tycks?



Bilden jag utgick ifrån.

Utlottning!


Nu drar jag igång en utlottning här i bloggen. Det är flera som har frågat om jag gör illustrationer på beställning. Det gör jag tyvärr inte, men nu har ni chansen att vinna en.
Hur många jag lottar ut beror helt på hur många det är som deltar. Ju fler som deltar, ju fler utlottningar.
Kolla in ovanstående illustrationer här.






Det du ska göra för att delta är helt enkelt att lämna en kommentar till detta inlägget med Namn och adressen till din Blogg/Hemsida. Så tyvärr kan personer som inte har någon blogg/hemsida delta.
Chansen att vinna blir ännu större om du tipsar i din blogg om utlottningen.


Lycka till :)
Btw. Jag väljer ut vinnaren/vinnarna två dagar efter att minst 10 personer har anmält sej

Inspiration



Det är vad jag tänker när det för en stund sprutar inspiration om mej. Som när man har varit inne i en riktigt bra foto eller tecknings blogg och man bara känner: jag måste sätta mej och rita... nu! eller när man har tagit en serie bilder och man bara måste sätta sej framför datorn och kolla in hur dom blev.
Så var det idag på morronen i alla fall. Jag kände mej tvungen att sätta mej och rita av något. Blev en bild på mej som 15 åring. Skolavslutningen i 9:an. Satt en bra tag och försökte få in formen (Det är ju det viktigaste. Grunden!) Men sen.. helt plötsligt så försvann inspirationen och jag gav upp.
Ville bara visa att jag faktiskt håller på och ritar lite då och då. Det går, bara man har inspiration.

ps. Teckningen är långt ifrån klar, men det ser ni nog :) Förhoppningsvis får ni se slutresultatet.

Lyckomusik

Idag ska jag ta dagen som den kommer. Göra vad jag känner för helt enkelt. Sitter just nu och lyssnar på härlig musik och pratar i telefon :)
Det är höst ute nu. Såg de första röda löven. Ska nog ut och fota dom. Säga vad man vill, men röda löv är nog något av de finaste som finns. Om inte höst hade inkluderat allt detta mörker och regn så skulle det nog vara min favoritårstid.
Ska inte babbla på. Ny fotografering med Nea imorn troligen. Det kommer bli så kul :D Hoppas det inte regnar :/ Yeah, I'm back on track :D

Ha det fint! :)


No one sleeps when I'm awake


Modell: Tove
Fotograf: Jag :)


Denna kväll har (som så många andra dagar) spenderats framför datorn. Har lyssnar på musik och retusherat som en galning. Basen skorrar i hela huset och där av rubriken på detta inlägg xP

Har inte ritat på år och dar känns det som. Är inne i en svacka. Gillar't inte alls. Ska nog ta och köpa nya akvarellpenslar så kanske inspirationen kommer tillbaka. Hoppas jag :) Förhoppningsvis dyker det upp lite mer av min konst här.


Nu ska jag hoppa isäng. Vaknade halv 6... och det är inte jag van vid xD Som Simona sa idag på morronen. "En säng och varm choklad skulle inte sitta fel nu."
... eller ja.. hon sa det på engelska ^^ (utbytesstudent)


Ny header btw! Som alltid tröttnade jag på den förra, och kommer snart tröttna på denna med. En helt ny layout kommer snart :)

Negativ



Har suttit hela fotolektionen och kämpat med mina negativ, och inte är jag klar heller. Hatar teknologi ibland. Hittade negativ i mormor och morfars byrå från när jag var liten. Eftersom jag har tillgång till en skanner så kändes det självklart att skanna in dom. (Då trodde jag inte att det skulle ta längre tid än att framkalla dom analogt >.<)


Den första bilden är på mej och mina storebröder och kusinerna på mammas sida. Den tjuriga lilltotten som sitter på nedersta trappsteget är jag.
Andra bilden är på mej och min älskade morfar som gick bort för ca. 2 år sedan. Älskar det fotot! Så många minnen uppenbarar sej bara jag tittar på det.



Visst är det otroligt att små pluttiga bilder kan förstoras upp nästan hur stort som helst.
Btw. Designen är under konstruktion och kanske ser lite dassig ut ^^


Tove.. igen ;D



Ett porträtt på vackra tove. Älskar Toves bajsbruna ögon som hon så fint uttrycker det.


Nää, dålig dag faktiskt. Magen har krånglat och har inte fått något gjort.. förutom att spela gitarr. Fast nu ligger man här med huvudvärk och tycker synd om sej själv igen. Haha, det kan jag va ganska bra på.
Har kollat på gamla VHS filmer. Mamma och pappa spelade in en massa när jag och mina bröder var små och det är ganska underhållande att kolla på. Jag var så söööt på den tiden xD sen blev man knuppig och ful, och nu börjar man bli söt igen xP

På lördag blir det min första krogenrunda :/ Omg. Och på tisdag är det studentfest, med superhero tema. Mycket kul på gång. Jag älskar att vara 18 :)


Nu ska jag få något i mej och sen hoppa i säng. Hade!


Tove



Efter mycket om och men så kommer här första bilden på Tove. Blev nöjd. Det är så kul. Fattar inte varför jag inte fotar människor oftare. Har suttit och retusherat hela kvällen, men är inte klar än. Fler bilder kommer imorn eller på torsdag. När jag får tid till att sätta mej ens stund vid datorn och retushera vill säga.


Skulle va väldigt roligt om ni ville slänga in en kommentar :) Vad tycker ni om bilden?


Leka



Jag och Tove tog oss en paus i fotorundan och lekte lite. Jag ser lite rädd ut tycker jag nog xD Inte van vid gungor nu mera. Tove ser bara allmänt snygg ut, som alltid.


Bilderna ploppar in allt eftersom. Har nada utrymme på datorn min så jag måste hitta någe stort program att avinstallera. Photoshop? :P

Hos Tove

Sitter hos Tove. Hon gör sej iordning och jag sitter och tittar på räddningspatrullen :) (Tove är min själsfrände. Älskar med tecknat x) Snart ska vi börja fota, och det kommer nog bli kanoners :)
Fotot med Beata och Nea blev uppskjutet. Jag och Nea ska ta vår fantasy-fotografering nästa söndag ;D Så ni har finfina bilder att se fram emot!

Ni får ha det finfint :)

Foto på G

Idag blir det foto med Nea. Tema: fantasy, som det brukar bli när vi är i farten. Nedanför ser du två foton vi tog förra hösten. Den till vänster är en aning mörk såg jag. sitter på mammas dator så kan inte ta orginalet. Om ni letar under kategorin melankoliskt så hittar ni den garanterat, och endel andra som vi tog i samma veva ^^
På mådag ska jag fota Beata. Tema: 1920-tal. Kommer bli kanoners ;D
På tisdag är det Toves tur. Tema: Extremt xD  Är inte helt säker på hur outfitten m.m. blir, men det kommer nog bli skit bra!

Som ni märker har jag en del för mej, men jag är verkligen ivrig över att få komma igång. Har inte fotat ordentligt på aslänge nu så det ska verkligen bli jättekul! Bilder kommer ^^


Barnprogram

Haha, har hittat gamla VHS filmer. Disneyklubben, Astrid Lindgren, ja massor av filmer och inspelade program som jag kollade på när jag var liten. Haha, det är så kul. Har suttit hela kvällen och kollat på't. Jag har ju en förkärlek till gamla barnprogram av någon anledning.
Stan imorn. Hittade en kofta jag vill ha, så ska jag nog köpa ett par grå overknee strumpor. På kvällen ska jag till Neas familjs inflyttningsfest. På söndag blir det bio med Elin. Prinsessa. Den verkar grymt bra :)

Kan informera om att på både måndag och tisdag blir det fotografering ;D Ska bli skit kul :)


Amelie Från Montmartre



Måste bara tipsa, även om ni kanske redan har sätt den. Amelie från montamartre. Det måste vara en av de bästa filmerna som jag någonsin sätt. Sättet dom har filmat på. Musiken. Skådespelarna. Allt matchar så jädrans bra! Sitter och lyssnar på soundtracket på spotify just nu. Man kan bara luta sej tillbaka och slappna av (om det inte hade varit för spotify's j*vla reklam). Verkligen helt underbar musik som slår det mesta faktiskt. Jag har nästan bestämmt mej för att beställa hem både soundtracket och filmen.
Kolla på trailern här. Om ni tycker om den kommer ni garanterat älska filmen :)


Gå och se den nu! Schas på er


Fotolektion


Sitter på fotolektionen och försöker arbeta. Ska skriva om en fotograf och jag tror jag ska ta Sally Mann. Funderar lite på Richard Avedon med.
Vi har haft en föreläsning om Wilhelm Moberg hela dagen, så det känns verkligen som en befrielse att sitta här nu. Snart bär det av hemmåt och då ska jag ta det lungt. Jag, mamma och Tomas ska äta kina mat ikväll :) Både jag och Tomas har en förkärlek till det så mamma får snällt följa med :)
Nää, nu ska jag återvända till mitt arbete.. eller kanske titta in på fotosidan och finna inspiration tills på tisdag. Ska ju fota Tove då ;D Raisan är snäll och ställer upp som assistent.

Hade fint :)

Damn I'm blond!


Ego :) Jag vet att det ser ut som att jag inte har några ögonbryn, men dom finns där, tro mej... dom råkar bara "försvinna" i för ljust ljus >.<



Har städat rummet... eller ja.. den delen som jag skulle fota till mitt presentera-ditt-rum-läxa i fotot xD Grovgörat gör jag i heljen. På tal om helj så ska jag hem till Nea på lördag på hennes familjs inflyttningsfest :) Nea var väldigt tydlig med att man måste bära huvudbonad, annars kommer man inte in xD Ska bli kul!
Har ätit Ben & Jerrys idag :) Half baked blev det. Tyckte nog att Cookie Dough var godare dock, men denna var smaskens den med :)
Tror bestämt att jag håller på att dra på mej en liten förkyldning igen efter gympan i måndags. Eller så är det den gamla som kommer tillbaka. Halsen svider >.< Att det aldrig ska gå över.


Snart blir det en liten fotografering med min duktiga lilla Tove. Så håll koll ;D


Mitt uppdaterade schema



Lisa tycker om sitt schema! 
Har aldrig varit ledig på en vardag innan, men någon gång ska väl vara den första. 
Det är ganska svårt att komma upp på torsdagar dock, men inte ska jag klaga ^^

Skulle ju visa er en ny teckning idag. Scannade in den men den fastnade tydligen inte på usb-minnet. Den kommer väl på onsdag ;D Jag är ju ledig imorn som sagt :)


Solskeen :)



Härlig dag idag. Varmt och skönt. Dagen började med workout på gympan. Sprang i något som kändes som en evighet, men efteråt var det skönt. Blev pigg. På keramiken hade vi raku. Blev coolt. Även om mitt inte blev så jätte bra xD Kommer nog bild på det.
 
Dagens händelse: Storebror tatuerade sej. Fan va snyggt det blev. Blir så sugen på att tatuera mej med, men det är inget jag vill göra på impuls. Det är något som sitter där hela livet, så jag vill ha något som betyder mycket för mej, och som jag har ritat själv. Vill ha något som ingen annan har.


Kladdikludd


Resultatet får ni se med tiden ;D

Johan har snott tillbaka sina högtalare. Attans också. Jag har inget ljud :/
Skola imorn. Vill ha lov! Måste städa mitt rum.. utan musik. Det suger! Okej. Se livet posetivt var det.

Ska rita lite :) See you!

Hantverksdag

Hej männskor små!
Idag är jag hemma hos min mormor med storebror. Det är hantverksdag här i byn och jag har redan köpt kolor :) Gjorde jag jämt som barn, och dom smakar fortfarande lika bra.
Just nu sitter jag och skissar på en teckning till en speciell person som fyller 50. Den är inte klar men på gång.  Kommer nog springa ut i den gröna trädgården och fota lite också tror jag, så ikväll kommer det nog lite bilder skulle jag tro.
Jag längtar efter julen nu! Det känns som den förföljer mej! Älskar julen... förutom det mörka vädret, och slasken. Älskar att köpa julklappar till folk och se deras min när dom öppnar dom. Det är nog det bästa med julen.


Nu är mormor klar med mina stekta ägg så nu måste jag pysa :) Tjingeling!



Bjuder på en vinterbild från förra(eller förrförra) året. Vackert med snöklädda landskap!

Värnamo med klassen













Värnamo var det igår, på konstutställning. Det blev mest foton på klassen dock xD

Dålig uppdatering, men jag har mycket fotoläxa att ta igen så det lär det bli ändring på, och jag ska snart börja mitt projektarbete. Ha en trevlig lördag :)

090909

Ajdå.. har ett problem. Min fotolektion går ihop med min religionlektion. Jag hade mer än gärna skitit i religionen, men så får man tydligen inte göra xD Måste höra med min fotolärare så jag kanske kan kompromissa på något sätt. Kanske jag kan komma en timme tidigare och sitta och jobba eller något. Faaan säger jag bara. För övrigt kommer jag att ha ca 4 och en halv timme foto i veckan. Det kan nästan inte bli mycket bättre än så. Första fotolektionen imorn då. Kommer bli kul :)

Idag har vi haft en föreläsning med poeten och romanförfattaren Bob Hansson. Han är grymt bra! Har aldrig skrattat så mycket under en föreläsning innan. Han uppmuntrar en att sträva efter att bli det man vill bli, istället för att bli något som någon annan vill att man ska bli, bara för att klara sej bra ekonomiskt. Om man tror på en sak tillräkligt mycket så går den i uppfyllelse, och det är så jävla sant! Bob var poet i tio år innan han vann poetry slam och blev erkänd som poet. Nu överlevar han på att göra föreläsningar och skriva böcker och dikter. Han gav inte upp!


 Jag ska banne mej inte ge upp mina drömmar bara för att chansen är liten att dom kommer bli uppfyllda. Jag är en envis jäkel, och jag ska klara det ;D





ps.
Lägg märke till att dagens datum är 090909 ;D Kanske bara jag som tycker det är ironiskt.


It's all about school


En planet med endast sin skolan... nej tack!



Photoshop är ett otroligt program. Jag har jobbat med det i flera år och jag hittar nya saker för jämnan. Satt och lekte lite nyss, och fick fram detta resultatet. Taskigt exempel men ändå. Hade sätt nån annan göra en liknande bild, så tänkte att det där kan väl inte vara så svårt, och det är det faktiskt inte heller ^^



Orginalbilden
Min skola för övrigt.

G'natt!

Saknaden






Var ute och gick en runda idag. Gick den rundan som jag jämt brukade gå med Zacco. Det kändes nästan som att han var där. Det kändes som att han var där, fast han hade bara råkat dröja sej kvar på ett ställa, där han hade hittat ett intressant spår. Han brukade göra så. Jag stod omedvetet och väntade på honom. Stod och stirrade. Tänkte att snart, snart kommer han springandes, och då kan vi gå vidare.


Min älskade hund Zacco. Vi avlivade honom i våras eftersom han hade en tumör i huvudet som inte gick att bota. Saknar honom så! Saknar hans glädjegnäll och hans sömnsuckar. Små ditaljer som man inte trodde skulle göra någon skillnad. Men om jag koncentrerar mej så kan jag fortfarande höra honom.

Ledig dag



Skönt med en ledig dag. Den kommer lägligt. Sitter och snyter mej stup i kvarten. Min förkylning är inne i sista stadiet verkar det som. Jag har ändå två fotograferingar som jag måste planera, så det gör inte så mycket.
Har mitt projektarbete som jag ska tänka igenom och fixa. Tror jag vet hur jag ska ha det. Kan säga så mycket som att det handlar om foto och sagor ;D

Nu ska jag ta lite glass tror jag :)


Eat me


Nea är sööt :3


Bilden talar för sej själv va ^^

Efter skolan (två lektioner, mohaha) så gick jag och Nea hem till mej och bakade cupcakes, och lyssnade på musik, tittade på himvideos m.m. Nu sitter jag här och funderar på hur jag ska göra inför morrondagen. Har en lektion, men den ska jag troligen ta bort för jag har för mycket poäng, så då är det ju ingen idé att gå på den...!? Jag kommer ha ledigt på tisdagar :D

Illustrator


Varför försöker jag änns xD
En tjej gav mej tipset att jag skulle prova på Illustrator, så jag tänkte att jag skulle ge det ett försök och laddade ner testvertionen. Det är inte lätt! Nu blir jag grymt imponerad på de som kan rita i det xD Känner mej vilsen!
Aja, jag tror jämt att jag ska klara allt på första försöket, men jag ska ge mej fan på att klara detta nu. Kommer nog sitta här hela kvällen xD (Envis som man är)

Nån som har erfarenhet av detta som kan ge något tips? :)

Blyertsporträtt

 

Egotime!



Hej allihopa :)

Måste tacka för alla fina kommentarer på föregående inlägg. Ni är så snälla så jag blir nästan lite rörd, och så måste jag ju tacka Ellen som hade skrivit ett jätte fint inlägg om bilden på henne, och bloggen. Kul att du tyckte om den!
Idag har jag varit en runda hos mormor. Kameran fick följa med (och det resulterade i en del egokort) Det är så inspirerande omgivning där med den gröna trädgården, äppelträden och ängarna med de betande hästarna.


Hoppas ni har haft en mysig dag, och vart ute i det fina vädret :)

Alatariiel



Har spenderat morronen framför photoshop. Detta är nog den illustration som jag är mest nöjd med hittills. Den föreställer bloggaren Ellen Ahl Axelsson, som driver en fotoblogg. Besök den här. Hon fotar väldigt vackra bilder. Grym på porträtt! En väldigt läsvärd blogg!
Har tänkt rita av henne ett tag. Hon är grymt söt ^^



Den avritade bilden

Kommer banne mej inte på någon rubrik >.<


Bjuder på en vårbild på min vän Elin.


Känner mej duktig som vaknar vid 9 tiden. Brukar vara så otroligt morrontrött annars.
Dagen spenderas framför datorn, ihopkrypt i mitt täcke, tittandes på film så det blir nog mer uppdatering frammåt dagen ;D

Ny/Gammal


Passade på att byta header igen ^^
Brukar göra det när jag är uttråkad ;P Inte så stor skillnad men jag tycker nog det blev bättre. Den gamla var så tråkig :/ Ska fixa lite till på bloggen, sen blire sängen. Älskar att ligga och läsa och höra regnet slå mot fönstret. Något av det bästa som finns.


Imorn måste jag verkligen städa på rummet.
Man ser knappt golvet längre... uschannamej. Städning är inte min starka sida. Förstår inte hur man lyckas hålla ordning på allt hela tidn. Jag menar, hur lätt är det att lägga allt där det ska ligga, när man inte befinner sej på det stället xD



Imorn blire till att måla akvarell, blyerts m.m. Har några projekt på gång ^^ Kommer nog springa ut på äventyr med kameran också. Måste utforska mer med mitt nya objektiv :)

Jag är kär!






Jag och pappa åkte ner till stan och köpte mitt nya Nikon 35mm F1,8 idag.
Även om jag är förkyld så var jag ju självklart tvungen att prova det, så jag gick ut en runda. Detta kommer användas flitigt ska ni veta. Gosh. Skärpedjupet me like!

Nu ska jag titta på film, och snaska i mej godis. Man får ligga och inte göra ett smack när man är sjuk! ;) Lämna gärna en kommentar vad ni tycker om bilderna. Det uppskattas ^^

Jag undrar...


Jag gömmer mej bakom kameran... som alltid :P



Sitter här och lyssnar på musik, och redigerar bilder. Miss Li, Fever Ray, Markus Krunegård, Mike Oldfield, Kent, Tori Amos är några av de som förgyller min kväll. Inte mycket att göra nu när man är sjuk. Jag som ville ner till stan och köpa en mysig kofta imorn, men det får nog vänta.




Till Salu


Min John Lennon tavla. Inte klar dock ;)

Har funderat på att sälja denna, men det skulle vara svårt för mej xD Den är som mitt lilla barn ju. Har jobbat på den i flera månader nu. Mm, det är svårt :/ Vet inte riktigt var jag skulle ha den om jag behöll den bara. Äh, jag väntar nog ett tag i alla fall. Såvida personen som är spekulant på den ger mej ett erbjudande jag bara inte kan motstå xD

För övrigt är jag fortfarande förkyld som attan och kommer stanna hemma och ta det lungt hela heljen...


Foto c

Jag ska gå foto C :D Får offra psykologin, och blir ledig på tisdagar men jag överlever nog ^^


JAG SKA GÅ FOTO C :D
Tihi, kommer bli kul!


Uppdatering :)

Hej allihopa!
Seg uppdatering här, men jag har varit sjuk de senaste veckorna. Förkyld. Skippade psykologin idag för jag stod helt enkelt inte ut. Det suger, men vad gör man. Var hos skolsystern idag och hon sa att om det inte gick över så fick jag gå till sjukhuset och göra en odling(!?) Har vart trött idag. Det är enda dagen då jag börjar 8:00 ^^ Annars har jag sovmorron till (minst) 10 :)

Veeet ni :D På lördag så jag få mitt efterlängtade 35mm/F1,8. Hittade det billigt i en fotoaffär här i Växjö. Rena rama turen. Jag som tänkte beställa det från internet. Ser verkligen fram emot det. Eftersom det lär dröja ett tag innan jag byter kamera, så köper jag ett objektiv som har autofokusen i objektivet. Annars kan man ju köpa ett billigare, fast då har jag ingen autofokus. Något jag värderar då man kanske sitter i den situvationen då man inte har tid att sitta och peta in fokusen.

Nu ska jag dricka litervis med te. Det enda som hjälper mot min halsont just nu.
Hade fint alla :)