Samsung WP10

Nu är denna lilla kompakt kamera påväg hem till moi.
Den kommer nog hem lagom till Londonresan, som börjar på onsdag. Ni kanske undrar varför jag inte tar med mej systemkameran. Den är helt enkelt för stor och otymplig. Vårt bagage är ganska begränsat under denna resan, och jag prioriterar tyvärr inte fotograferingen som jag en gång gjorde. En enkel leksak räcker gott och väl. Systemkameran använder jag istället till fotograferingar, men just nu bor den tillfälligt hos bror min.
Denna lilla Samsung WP10 kan filma i HD och fotografera under vatten. Rekommenderas också av fotosidans tidning. Det var väl där jag fick upp ögonen för den. Vi får väl se hur bilderna blir. Den är väldigt välkommen i alla fall :)

Stenar! ...eller?

Min kära moder har varit uppe i Norrland i en vecka och kom tillbaka idag. Med sej hade hon stenar... eller? Faktum är att det är choklad som ser ut som färgade stenar. Smakar lite som Non stop, och är naturgodis till och med. Känns lite mysko att sätta tänderna i något som ser ut precis som en sten, men jag vänjer mej ganska snabbt.

Melankoliskt

I tvåan hade vi i foto B i uppgift att jobba med ett tema. Jag valde att jobba med temat Melankolik. Jobbade ca. ett halvår med detta projektet och det blev väldigt bra. Gav mej ett starkt Mvg i kursen också, och det är inte fy skam det :) Kom på att jag kanske inte har visat alla bilderna. Klicka på miniatyrerna för att se hela bilden.
Trots att dom är nästan 2 år gamla så kan jag inte hjälpa att tycka om ett flertal av dom väldigt mycket. Kan sitta och stirra på dom i evigheter. Synd att jag inte gör så mycket i denna stilen längre. Har länge tänkt att jag ska gå tillbaka till det.

Inspiration

Jag har tipsat om det innan, men måste bara göra det igen för denna människa är otrolig rent ut sagt. Tycker detta är så otroligt fint. Jag skulle nog dö lite om jag fick äran att ha en av hennes tavlor på min vägg. Amy Sol heter konstnären och här kan ni hitta hennes blogg. Det bubblar till i hela mej när jag ser hennes verk. Vill bara måla... vilket jag btw ska göra idag :) Hela dagen, i mitt hemsökta radhus :)

spökerier

Efter en hel natt med en himla massa spöerier (jag skämtar tyvärr inte) begav sej Jocke iväg hemmåt och jag blev kvar själv i spökhuset. Jag undrar om jag kommer våga sova här hemma helt själv i natt. Igår natt när vi skulle sova såg Jocke en skugga fladdra förbi dörren, sen hördes det en massvis med dunkar hela natten. Bl.a. en som lät som att det var någon som kastade något mot dörren. Att det ösregnar ute idag hjälper inte direkt, så just nu har jag en massa musik och tv på för att slippa ljuden. Snart kommer Elin och vi ska dricka te och mysa. Hoppas spöket finner det för sött för att spöka vidare.

Har du nån skräckhistoria på lager som du varit med om?


En gammal bild som passar in ganska bra på ämnet :)


Akryl

Nu har jag äntligen fått tummen ur röven och gått och köpt mej akrylfärg. Har suttit och klagat de senaste veckorna för att jag kännt mej så sugen på att måla, men inte haft någon färg, men nu är det problemet ur världen. Härligt! Känner för att köpa en grymt stor duk och måla nått grymt awesome på't.
Nu såg jag föresten att man kan skymta min allra första tavla på väggen bakom mej. Den är ganska exakt tre år gammal nu. Känns gött att man har utvecklats :)

 

Nu ska jag röja i mitt rum, för imorn ska jag va kreativ.

Schweiz

När jag var ute på min lilla "tågluff" med Nea så åkte vi inte bara till Raisan i Paris, utan vi passade även på att åka och hälsa på vår fina utbytesstudent Simona, som vi hade hos oss hela sista året på gymnasiet. Hon bor i Schweiz och ville mer än gärna att vi skulle komma på besök :)

Man har all rätt att skryta om man har en utsikt som denna. Det var alltså denna syn vi möttes av varje morgon. Ganska gött!

 

Andra dagen i Schweiz tog Simona med oss till en konstträdgård. Det var coolt. Ska ta reda på vad konstnären hette.Något som Sverige verkligen måste ta efter är Schweiz tåg! Dom går lite långsammare, men går oftare och är alltid i tid. Något vi inte är vana vid här ;)

 


FinFina flickor i ett soligt Schweiz. Det var ca. 30 grader varje dag. Gött!
Det var en kväll det regnade och åskade så man nästan blev lite skraj. Det kändes ganska fint att sitta och titta på film med fina vänner och ett glas vin då.Eftersom Simona gick i skolan på vardagarna fick jag och Nea underhålla oss själva och göra nya upptäckter, och tro mej det gjorde vi :) Sista dagen åkte vi till Bern, Schweiz huvudstad. Inte så stor stad, om man jämför med Stockholm, men det var mysigt :)Schweiz var fint, och jag kommer säkert ta mej en tur dit igen inom kort. Här fick man tid att slappa, något som man inte hade i Paris. Det passade ganska bra :) Min semester 2010 ägde, och det kändes så värt att lägga hela sommaren på jobb när man fick detta som belöning :)


London, Here I come

Jag har fått mersmak för resandet, så om en månad sticker jag iväg till London med vännerna. Det ska bli så grymt kul! Har aldrig varit där. Någon som kan ge mej något tips på vad jag verkligen inte får missa?

enkel inspiration

Ibland kan teckningar, foton m.m. bara sätta sej i min hjärna och hänga kvar där. Denna bilden var en sånn. En simpel teckning där skaparen säkert bara kluddat något, men jag tycker att det är så underbart inspirerande, känslosam och fin! För det mesta är det andras skisser och enkla bilder som inspirerar mej.

 

Vet tyvärr inte källan.