Tvätt och musikal

Älskar Gustos bitchblick ;)

 

Känner mej helt utslagen idag. Vet inte vad det beror på, men hade samma känsla i kroppen igår. Vi får hoppas att det går över tills på torsdag då jag ska jobba första passet på konditoriet. Ska snart springa bort till tvättstugan. Jag har sisådär 500 000 000 kilo tvätt att tvätta (ok, 4 ikeakassar, men det är inte långt ifrån)
Ikväll ska jag titta på mina kusiners musikal. Har lovat att agera fotograf. Det kanske dyker upp några bilder här med ;)

Student

Det är mycket snack om studenten nu. Den kan tyckas vara underskattad, men där tar man fel. Jag har aldrig haft ett sånnt lyckorus som jag hade under utspringet. Kan slå vad om att jag kommer vara superavundsjuk detta året när min kusin springer ut. Och för att inte tala om balen. Har nog aldrig kännt mej så fin som då. Jag hade en klänning som en bekant hade sytt, bara till mej, berlockhalsbandet som jag fått av mormor i för tidig studentpresent, och ringen av mamma.
Så för er som tar studenten i år, eller om några år har mycket att se fram emot. Det är superkul!

Redhead II

En bild på min rödhåriga vän, som numera är brunhårig (fan ta henne)
Nu ska jag bege mej till jobbet och jobba kväll. Det är en sak som verkligen inte kommer sakna på Skåres. Att jobba kvällar. Det suger ganska hårt ska ni veta. Man går och väntar på att få börja jobba hela dagen. Då föredrar jag att gå upp klockan 5 och få det överstökat.

Black swan II

 

Har redigerat ytterligare en bild från när Tove blev sminkad som The black swan.
Vi får se om det kanske kommer några fler :)

Eh...


Charmigt ful.

Jag fick för mej att måla med mina akvarellfärger idag, men sen hittade jag dom inte. Jag började då måla med mina akryler på akvarellpappret. Därefter letade jag rätt på mina gamla promarkers och rättade till lite. Vet att man inte ska rita med dom på vanligt papper. Speciellt inte akvarellpapper (då det säkert har sugit ut all färg ur mina pennor nu :P) men whata heck ;)
Hon blev lite charmigt ful :) så som jag vill ha det.


iPhoneskal

 

Jag skaffade ju iphone för några veckor sen, och jag införskaffade mej faktiskt skalen innan jag fick telefonen.
Det tar nästan emot lite att ha iphone när nästan alla andra har det. Eller... det är lite tråkigt, men faktum är att jag anser att det är den bästa telefonen.

 

En av de roligaste grejerna med iphone är ju skalen. Uggleskalet köpte jag på Jamjam i Nordstan, Göteborg och kassettbandet på Teknnikmagasinet. När jag använde kassetbandet på jobbet så utropade min jobbarkompis "Har du med dej ett kassetband till jobbet!!?" så jag antar att det ser realistiskt ut.

Mormor & morfar

 

Mamma hade satt upp detta fotot hemma hos henne. Det berör mej ända in i själen. Det är så fint, och jag saknar dom så oerhört mycket!

Konsten är jag!

 

Lite såhär blev det när den fick lite färg på sej. Tycker den påminner lite om ett skivomslag. Synd att jag inte är skillad när det gäller musik och sång. Ibland önskar jag att jag kunde byta konstintresset till musik. Är väldigt imponerad på de som kan sjunga och spela instrument. Brukar ändra mej ganska snabbt igen. Konsten är jag, och jag skulle aldrig byta ut det! Funderar ibland på vad jag hade tagit mej till om jag miste min högerhand eller blivit blind. Mardrömssenarium!

Mys

Ikväll är Jocke borta. Jag har införskaffat lite tjockismys som jag ska kalasa på ikvällningen.

Filmmys med kissen är inte helt fel ska ni veta :)


Grannen

 

Är ute och går en promenad innan jobbet. Håller stenhårt på att va hurtig ;) Det slog mej att jag faktiskt inte nämnt att jag bor granne med ett slott. Flott va ;) (ja, det är faktiskt sant!)

 


I min väska

Har sätt att många har gjort en sånnhär liten rolig grej och tänkte härma dom lite.

 

1. Jag byter väska ganska ofta (vilken tjej gör inte det liksom) men just nu använder jag en gammal skinnväska som min mamma hade som ung. Ganska nött, men jag tycker om den.
2. Plånboken som jag fick av Jocke i julklapp. Här förvaras viktiga saker som bankkort, busskort, och pengar såklart :P
3. Tamponger, Nödvändigheter för oss kvinnor. Mina råkar vara pimpade.
4. Jag har samlat på mej mängder med nycklar de senaste åren. På något sätt känns det bra med en stor nyckelknippa.
5. Iphonen, såklart. Vad skulle jag göra utan den och hörlurarna?
6. Hårsnodd. Nödvändigt när man jobbar med mat som jag gör.
7. Sist men inte minst min kallender. Känner mej handikappad utan den.

Update

Ursäkta egot.
Denna veckan är sista veckan jag får lite ledigt. Nästa vecka har jag jobb på lite olika ställen, och veckan därefter börjar jag jobba på Skåres :) Jag ser verkligen fram emot det! Ni anar inte hur skönt det kommer bli att kunna ha ett jobb.
Ska snart gå ner till stan (har bestämt mej för att bli lite hurtig) och fika med Beata. Vi ska planera lite kring en fotografering vi ska ha. Kommer nog bli awesome! Ikväll har jag lägenheten för mej själv så jag ska nog ha lite tv häng. Det är ganska nice tycker jag. Om jag känner för att feta mej lite så bjuder jag nog in Ben & Jerry med.

Höga jeans

 

 

 

Min mamma tycker att jag är en lustig prick. När jag var yngre skulle man ha så lågt skurna jeans som möjligt. Jag småretade mamma för att hon hade så höga.
Mina två senaste klädköp har varit höga jeans (monki it is!) och jag snor mammas gamla höga jeans för att kunna klippa av dom till shorts.
Det är lite kul att man kan ändra åsikt så :P någon som känner igen sej?

 


Sing like a bird

 

 

 

Det fick bli en fågel och skalbagge som pricken över i. Funderar på att färglägga den digitalt. Vi får se om det blir något av det.
Do you like it? :)

 


Skåres

Skåres i början av 1900-talet.

 

Hela mitt lilla lyckoinfall handlade såklart om att jag fick jobbet på mitt gamla stammiskonditori. Jag börjar nästa månad och det är en tillsvidaranställning. Jag har innan levt väldigt osäkert. Det gör man ju alltid när man bara har timanställning på ställen och inte vet hur mycket man får ut i lön varje månad. Därför känns det som en otrolig lättnad att få detta. Sen har jag ju alltid velat jobba på konditori, sen jag var liten så det känns otroligt bra!
Jag känner mej väldigt motiverad, och vill visa dom att jag kommer göra ett superbra jobb där!

Lördagen den 14, lyckodag!

Idag känner jag mej oövervinerlig. Du vet när du har klarat något som du inte trodde att du skulle klara. Något som du har gått omkring i dagar, ja nästan veckor och hållt tummarna för att du ska klara. Du vet att du måste förbereda dej på det värsta för att inte bli för besviken om det inte skulle hända. Det pirrar i min mage, och jag vill bara hoppa runt och skrika lite av lycka.
Jag ska berätta vad det handlar om sen, när det är helt färdigt :)

Filmskissande

Har kollat på Björnbröder med Jocke denna afton. Har faktiskt inte sätt den innan, men den var fin! Nu tittar jag på lilla sjöljungfrun och ritar. Har suttit och ritat till film så länge jag kan minnas. Brukar ofta hända att jag kan replikerna utantill. Däremot är jag inte så bra på scenerna, för ja.. jag stirrar ner i mitt ritblock.

Vi får se om detta blir något att ha, annars blev det helt enkelt lite tidsfördriv.


Tecknartips - Huvudets uppbyggnad

Nu kommer äntligen nästa teckartips. Detta kanske egentligen skulle vara nummer ett, för det är oerhört viktigt att man vet hur man ska bygga upp ett ansikte för att få det att se realistiskt ut. I detta fallet så får man ju anpassa mallen lite efter vad man ska rita av, för vi alla ser ju inte likadana ut. Så här får ni ett snabbt skisstips. Såhär brukar propotionerna se ut:

Börja med att rita en rund cirkel, och dra sedan ett sträck rakt igenom det. Därefter bygger du ut cirkeln så den blir mer äggformad.
1. I mitten av huvudet drar du ett sträck. Här ska ögonen sitta.
2. I mitten av den undre delen drar du ytterligare ett sträck och där ska munnen sitta.
3. När du placerar ut ögonen så måste du tänka på att det ska få plats 5 ögon på huvudets bredd, och utifrån det kan du se hur stora ögonen ska vara.
4. Mungiporna är på samma placering som pupillerna. Om du tycker att det är svårt att se var dom ska sitta så kan du dra en tunn hjälplinje neråt.

 

Tänk på att rita hjälplinjerna ganska tunnt så att det är lätt att sudda ut senare. Min mall är ritad i bläck, men när ni ritar så är det ju såklart lättare att rita den i blyerts.
Efter att du har ritat mallen så kan du börja forma haka, munn, näsa, ögon m.m. Börja inte skugga förrens du är nöjd med hur du format dessa.
HÄR kan du läsa fler tecknartips.

Er hjälp!?

Jag måste be om ursäkt för den usla uppdateringen som jag haft här på bloggen den senaste tiden. Det måste vara för jäkla tråkigt att läsa. Jag ska komma tillbaka snart! Får reda på denna veckan hur min sommar och höst kommer se ut. Antingen börjar jag plugga konst, eller så jobbar jag. För bloggens skull skulle man ju nästan hoppas på pluggandet ;)

 

Vet att ni inte är så stort fan av att kommentera, men för att inte bloggen ska dö ut så skulle jag verkligen behöva att ni kommenterar vad ni vill se mer av, och vad ni saknar i bloggen. Va så ärliga ni bara kan!
Så snälla, lämna en liten kommentar innan ni klickar er bort från bloggen så är jag tacksam!

Edit: Jag kan nästan sträcka mej till att göra en videoblogg (trodde jag att jag aldrig skulle skriva) om det skulle va intressant...

Mannen i huset.

 

Jocke har varit borta torsdag till lördag, och så har Gusto varit mannen i huset. Började inte alltför bra. Jag råkade sätta stolen på hans tass så den började blöda. Usch vilka skuldkänslor jag hade/har. Som tur var gick det bra, och jag tror att jag tyckte det var värre än vad han tyckte.
Han har skött hushållet (det vill säga mej) bra i alla fall. I fredag låg vi och slumrade i soffan hela dagen. Han låg vid mitt huvud och fes hela tiden. Jocke upp i dagen ;)
Idag kom Jocke hem med ett påskägg och påskpresent. Skönt att ha honom hemma igen!


Nytt

Lite nytt i bloggen. Det fick bli en ny header och bakgrund.
Är inte helt färdig än, så det kommer lite nytt då och då :)
Glad påsk på er förresten!

Blondie

 

 

Har suttit hela eftermiddagen med folie i skallen, men det var det värt! Har nog inte varit såhär blond sen jag var liten. Är galet nöjd! Min Tovä är grym! Blev lite orolig när hon uttropade "Oj, du blir vithårig!" Sen förklarade hon för mej att jag redan var väldigt blond (hehe) så det var inte konstigt. Tur att hon gjorde så små slingor så det blandades med min naturliga hårfärg. Ska införskaffa en bra hårinpackning och sköta om håret mitt nu. Känns att det har blivit lite slitet av blekningen.


Det tar sej

 

Internet har inte fungerat på hela dagen, vilket resulterade i att jag satt vid photoshop istället. Vi får se vad det blir av henne.

Och lite photoshop...

 

Denna natt sitter jag och lyssnar på Markus Krunegårds nya album och ritar i photoshop. Lite kladd som jag fick lust att göra lite mer med. Vi får se hur långt jag hinner komma på henne innan jag tröttnar.
Denna påsken kommer nog bli den bästa på länge. Mina vänner kommer hem från Norge, och vi ska kalasa hemma hos mej innan vi drar ut till bästa utestället.

 

Nu ska jag rita lite till, sen krypa ner i sängen. Är skittrött, men har svårt att skilljas från min teckning.