Yo! I'm alive!

Hej hej alla! Jag lever, men Berlin tar musten hur mej, men gud vilken härlig stad! Har upplevt mer under dessa tre dagarna än vad jag gjort under hela mitt liv känns det som xD (haha men det stämmer nog inte) Sitter just nu pa hotellets dator och kollar mailen och annat. Har över 100 olästa inlägg pa bloglovin sag jag, sa det orkar jag inte kolla upp nu.

Har grymt manga bilder att visa när jag kommer hem ;D Far nästan dela upp dom i flera inlägg, sa manga är det. Hoppas ni alla har det fint där hemma i Sverige. See you on friday ;D ByeBye!

See you soon!



Jag kommer inte uppdatera i veckan och detta beror på att jag befinner mej i ett annat land ett tag. Imorn far jag, och kommer inte hem förens på fredag. Det kommer bli kanonkul. Självklart hänger kameran med, så några bilder blir det nog när jag kommer hem :D
Ha det fint här hemma i Sverige!

Danmark



Vet inte vad jag ska skriva, så låt bilderna (och texterna) tala för sej själva ;D












Voddler invite




Häromdagen fick jag en mej en trevlig present på mailen. En voddler invite :) Har inte hunnit prova än men ska göra det så fort tiden finns. För er som inte vet så är Voddler som en motsvarighet till Spotify fast med film istället för musik. Man kan alltså titta på filmer och tv serier online utan att behöva ladda ner dom. Och för en billig slant kan man också få tillgång till de nyare filmerna.

Är du också intresserad av en intive så kan du skriva upp dej på deras intresseanmälan. Det gjorde jag och det tog faktiskt inte mer än några veckor innan jag fick min :)


Nu ska jag börja göra mej i ordning. Börjar inte förens vid 11:20 idag :)


Fråga


Har några frågat, och det kan kanske vara kul för er att veta eftersom jag skriver så mycket om mitt projektarbete i bloggen.

Att jag håller på med foto är det nog ingen som missat. Eftersom projektarbetet innebär väldigt mycket arbete så ville jag hålla på med något som jag brinner för. Jag har inriktat mej på modell/mode, och porträttfotografering, och mina bilder har teman efter olika låtar, plus att skriftligt redovisa hur mycket mina fotograferingar skulle kosta om jag jobbade som ett företag. Tanken var väl från början att jag skulle ha en fotoutställning med alla foton, men frågan är vart. I värsta fall får jag göra en fotobok, men det är ju inte lika kul, för då får jag inte dela mina skapelser med världen :)


Jag gör ju såklart inte allt själv. Jag har en bunt begåvade vänner som hjäler mej med lite allt möjligt. (inkluderar inte bara dom på bildern ;) Dom gör allt från att modella i 10 minusgrader och hålla den enorma reflexskärmen, till att sitta och sminka modeller i två timmar. Tack underbara! Utan dom hade detta blivit så mycket svårare!


Mer än så får ni inte veta just nu. När det är klart (om ungefär 2 månader) så kan jag nog göra en liten redovisning för er ;D


Detta är coolt!


Fick ett sms av Beata att ett foto från våran fotoshoot hade hamnat på blogg.se's startsida. Åh, va glad jag blev! För andra gången någonsin, och även denna gången pga mitt projektarbete. Tusen tack snälla Karin! Och tusen tack för alla fina kommentarer som ni lämnar!

Kanonkul!


Sminkösen Tove, Johanna och Lovisa :)



Dagen har spenderats i fotostudion. Har fotat klart alla foton till Musiktilläggets plansch, och jag tror att det kommer bli riktigt bra! Vår kära Elin som skulle sminka hade gått och blivit sjuk, så jag och Lovisa fick lite panik, men som tur va så kunde Tove ställa upp och det var verkligen tur. Det blev riktigt bra.

Resultatet får ni se om någon vecka...? månad..? jag vet inte riktigt. Det bror på när dom börjar reklamera för sin musikal. Det kommer bli askul att se sin egna foton på planscher runt om i Växjö, och jag är verkligen taggad inför deras musikal!!


Musikal

I onsdags så hade Estetiska programmets sceniska projekt uppvisning. Dom var verkligen skitduktiga.  Dans, sång och teater. Dom visade upp teatern Storstads djungeln.
Hade med mej kameran och tog några kort. Dom blev inte jätte bra, men några dög minsan.


Och på tal om musikal så ska jag fota Musiktilläggets affisch imorgon. Kommer bli skitkul! Håll tummarna för att det blir bra!









Mitt första videoinlägg



Omg! Jag trodde aldrig att jag skulle lägga in ett videoinlägg, men där ser man så fel man kan ha.
Njut av min och Raisas (också kallade Piff & Puff) ljuva stämma! Vi har nämligen upptäckt kamerorna på skolans imac's :)


F'låt :(

Förlåt för den tröga uppdateringen. Jag har "bloggtorka" och sen måste jag stressa som en galning för att bli klar med alla fotogrejer som har med skolan att göra, samt olika uppdrag jag har gått med på att hjälpa till med, så bloggen hamnar lite i andra hand som ni kanske märker. Slutspurten på vårterminen ju, sen blir det studenten och man kommer ut i verkligheten. Ska försöka uppdatera så gott det går, men nu vet ni hur det ligger till.

Ha det fint nu, och ut i solen med er nu, det är ju för attan plusgrader, i alla fall här nere i Småland ;D




Btw. Ni kan ju ta och kolla in min helt fantastiska Spotifylista. Den är kind of awesome ;D


Fråga



När jag ritar på datorn så använder jag mej av en så kallad tablet. Det är ett digitalt ritplatta som fungerar alldeles förträffligt. Just min heter Wacom Bamboo A5 och kostar runt en tusenlapp. Helt klart värt det om ni frågar mej. Jag använder mej inte av musen längre utan använder mej enbart av tableten. Den är också väldigt härlig att ha när man redigerar bilder, då man inte får musarm, kramp eller något liknande om man sitter i timmar :)
Tips till de som har funderat på att köpa en tablet. Köp inte av märket Trust. Det är då verkligen inget att lita på ;)


Btw. Har gjort en ny kategori som heter Frågor & svar. Om ni har frågor så ställ dom bara i kommentarsfälltet så svarar jag på dom i bloggen, mellan jämna mellanrum :)


Drömmar


Nu har jag inte uppdaterat på år och dar (känns det som) men här kommer ännu en bild från fotograferingen med Beata.

Idag har jag jobbat med mitt projektarbete. Med andra ord, fotograferat. Lovisa var modell och från vad jag såg på kameradisplayen så blev jag skitnöjd. Blev lite panikslagen när Tove som skulle sminka inte dök upp, men som tur är har man lite målarskills så det gick bra ändå ^^ Ska sätta mej och redigera dom ikväll, morn eller nästa vecka. Har prov på fredag så vi får se när det blir av ;)


Recension

Även ni verkade vara lite nyfikna på denna filmen, så jag tänkte att jag skulle slänga in en liten snabb recension av den. Det har inte blivit så mycket konst, foto och kreativt från min sida nu, så för er som kollar in bloggen för den delen ber jag om ursäkt, men det kommer mer nu ;) Håll ut!






Alice i underlandet
av Tim Burton är fortsättningen på den tecknade vertionen som är gjord av Disney.
Alice är nu 18 år och har sedan barnsben lidit av samma mardröm varje natt.
På en förlovningsfest, som råkar vara hennes egen ser hon en vit kanin med vest och klocka vinkar åt henne och hon tror att hon har blivit galen. Hon springer efter den och finner samma mörka hål som sin dröm och trillar ner i det, ner i en magisk värld som verkligen inte kan existera förutom i hennes huvud, eller?

Som alltid gör Tim Burton ett utomordentligt jobb med att förverkliga sin vision. Animeringarna är drömlika och otroligt verklighetstrogna. Musiken smyger sej på och passar perfekt som alltid, och det ser ut som att skådespelarna växte upp för att spela just denna rollen. Ändå är jag inte helt tillfredsställd, och kanske beror det på att jag hade väldigt höga krav. Det som brister är handligen då jag känner att den inte kommer igång riktigt. Jag hade också trot att Tim Burton skulle ha gjort den lite mer utflippad, för det är ju trots allt Alice i Underlandet.
Trots detta anser jag att den absålut är värd att se! En fyra är inte dåligt från min sida. Det fanns alltid något i bild som fångade ens fokus, och om nu handlingen inte skulle falla en i smaken så kan man alltid titta på de coola effekterna, eller varför inte hattmakarens ditaljerade utstyrsel, eller sminkning ;)

Tummen upp för Tim Burton!


Alice in wonderland



Gissa vem som ska se den imorn :)
Redan för ett halvår sen började jag tjata om denna film, och imorn har den äntligen premiär. Självklart ska jag gå på den. Inte för att premiärer i Växjö är speciellt graciöst, inte alls som Stockholm, men det är en liten tröst att jag blir en av de första som får se den. Längtar som attan :D

Plus att Växjö ska få 3D bio! Yay! (Ja, jag vet att jag är efter som inte upplevt 3D på bio än x)