Tecknartips - Huvudets uppbyggnad

Nu kommer äntligen nästa teckartips. Detta kanske egentligen skulle vara nummer ett, för det är oerhört viktigt att man vet hur man ska bygga upp ett ansikte för att få det att se realistiskt ut. I detta fallet så får man ju anpassa mallen lite efter vad man ska rita av, för vi alla ser ju inte likadana ut. Så här får ni ett snabbt skisstips. Såhär brukar propotionerna se ut:

Börja med att rita en rund cirkel, och dra sedan ett sträck rakt igenom det. Därefter bygger du ut cirkeln så den blir mer äggformad.
1. I mitten av huvudet drar du ett sträck. Här ska ögonen sitta.
2. I mitten av den undre delen drar du ytterligare ett sträck och där ska munnen sitta.
3. När du placerar ut ögonen så måste du tänka på att det ska få plats 5 ögon på huvudets bredd, och utifrån det kan du se hur stora ögonen ska vara.
4. Mungiporna är på samma placering som pupillerna. Om du tycker att det är svårt att se var dom ska sitta så kan du dra en tunn hjälplinje neråt.

 

Tänk på att rita hjälplinjerna ganska tunnt så att det är lätt att sudda ut senare. Min mall är ritad i bläck, men när ni ritar så är det ju såklart lättare att rita den i blyerts.
Efter att du har ritat mallen så kan du börja forma haka, munn, näsa, ögon m.m. Börja inte skugga förrens du är nöjd med hur du format dessa.
HÄR kan du läsa fler tecknartips.

Kommentarer
Karin säger:

Det där är så bra! Lärde mig det en gång i tiden... :)

2012-04-13 | 03:16:47
Bloggadress: http://karinolofsson.se
Anna säger:

Tack!

Har börjat känna för att komma igång med skissandet igen, men ska väl bara komma en sån kväll men och att man inte är för trött när man lagt barnen...

Men nu blev jag mer inspirerad :)

Haha, hade ju lätt kunnat googla rundor om allt jag vill veta, men känns roligare att följa dig. Keep up! :)

2012-04-14 | 11:00:36
Bloggadress: http://annamin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback