Gingerbread

Första advent är över och själv har jag som en liten tradition att bygga pepparkakshus då. Hann inte igår, och kanske inte hinner idag, men före den andra advent ska det vara klart. Har alltid varit bekväm av mej och köpt ett färdigt pepparkakshus som man bara bygger ihop och pyntar, men i år har jag bestämt mej för att designa ett eget. Vi får se hur det går xP När man kollar på andras så blir man i alla fall väldigt inspirerad!
Inte för att jag kommer kunna åstakomma dessa resultat men det kan va kul att göra ett försök :)

 

Update: Gha! Det är så mycket svårare än vad man tror xD


Döööö 88:an! (klagoinlägg)

Varning! Lisa är förbannad, och skriver av sej. Med andra ord: egentligen ett helt onödigt inlägg.JAG BLIR SÅ JÄVLA FÖRBANNAD!
Jag är ensam hemma ikväll och tänkte att jag skulle ha det lite mysigt och köpte därför en Ben & Jerry's på 88:an här i Växjö. Mitt humör var på topp... fram tills jag öppnar den. Den var frostig och har sprickor i sej. När jag kollar datumet så står det att den gick ut i Maj!! MAJ!!! Inget kvitto fick man heller, men jag ska tillbax dit imorn och då ska dom få med mej att gör. Jag ska fan ha mina pengar tillbax eller en ny B&J! Om man köper glass för 50 spänn nån gång så ska den fan inte vara ett halvår för gammal! Dålig stil!! Måste man vara tvungen att kontrollera utgångsdatumet på allt man köper? Ska det vara nödvändigt?

F'låt för att jag klagar. Brukar inte göra det i bloggen, men var verkligen pepp på Ben & Jerry's ikväll :(
88:an kommer ångra sej! VERKLIGEN ÅNGRA SEJ!!


Analoga minnenIdag på fotolektionen satt jag och scannade negativ. Hade innan hittat en hel drös med gamla negativ i mormors byrå. Bilden ovan är på min mormor, och någon liten pöjk som jag faktiskt inte har en aning om vem det är. Tycker bilden är rysligt fin i alla fall. Skärpedjupet, skärpan och tvättlinan blir lite pricken över i.

Flickan i den vita blusenEn till bild från den lilla fotograferingen med Nea. Alla bilderna blev ganska brusiga, eftersom Nea kom lite sent till mej och det hade börjat mörkna så jag fick använda högt Iso. Vi är ju inte vana vid detta mörker, men det gick okej ändå :)

Har aldrig förr längtat utomlands så otroligt som jag gör nu. Usch! Detta mörker gör mej galen! En resa till Karibien eller Thailand hade verkligen inte suttit fel.

Trying to resist it

En bild som jag inte kan avgöra om den är klar eller ej. Lägger upp den i litet format ändå :)
Ska snart sätta mej och plugga. NP imorn... 5 timmar. Omg, jag kommer dö! Ingen musik får man ha heller.

Har en hel hög med bilder som bara väntar på att bli retuscherade. Dom skriker liksom "Liiisa, retuschera mej! Peta på mej!" Ska vara tacksam :) Innan klagade jag på att jag hade för lite bilder, och nu på att jag har för många. Skärpning Lisa!Skriv gärna vad ni tycker om bilden :)Nikon D40x I Nikkor AF-S DX 35mm f/1,8 G

Bullar

Bakat bullar i dag, är ju ledig på tisdagar så då tänkte jag att jag skulle passa på... råkade dock bränna den andra plåten lite, men dom blev hyfsat goda ändå ^^
Finns det något godare än nybakta kanelbullar och mjölk? Tror inte det :)

Nu ska jag fortsätta retuschera bilder. Det tar alltid längre tid än vad jag tror att det ska göra >.<

Drick mer mjölkHar suttit med denna bilden i några timmar, som jag har nominerat till bilddagbokens tävling Drick mer mjölk. Tyckte jag var lite fyndig xP Hoppas jag kommer med :) Skulle vara tredje gången i så fall, och ni vet vad man brukar säga. Tredje gången gillt :)
Håll tummarna för mej :D

Sista minuternIdag blev det några sista minutern bilder på Nea innan det började mörkna. Stackarn. Jag drar jämt med henne ut i kalla skogar och fotograferar xD

Bilderna kommer senare ;)

Docka


Denna kommer hem till mej inom en snar framtid hoppas jag. Kunde inte låta bli den. Den ser ut som en liten dock klänning, och om den nu av förmodan inte passar så kan jag alltid ha den hängande på garderoben och beundra den då och då. Kanske använda den i en framtida fotografering.
 
Är ledig idag så jag sitter i pyjamas och tittar på Amelie från Montmartre. Det är så skönt att ta det lungt i bland. Inte tänka så mycket utan ta dagen som den kommer. Utan en massa måsten, även om jag nu måste gå och laga mat ^^ Lax! Mumma! Hadet!


Light
Hade inget att göra i torsdags kväll så tog fjärrutlösaren och stativet och lekte lite.
Retuschering är halva nöjet med att fotografera tycker jag. Det finns så otroligt många möjligheter i Photoshop. Visste ni att inte änns skaparna av det kan alla funktioner. Ingen kan kalla sej fullärd inom det ämnet med andra ord. Det finns de som anser att man inte borde röra bilden mer än att skärpa upp den och ev. beskära. Tycker jag låter lite tråkigt, när det nu finns möjlighet att göra så mycket mer. Upp till var och en ioför sej. Avundas dom som får perfekta bilder direkt i kameran. Om man inte känner behov av att retuschera så ska man ju låta bli, men jag skulle sakna det :)

Vi skyller på vädret :)

Jao, jag har varit väldigt off på sistone. Inte fotat eller någe.. tror det beror på det gråa vädret. A, det suger verkligen. Dom lovade snö idag på morronen. "JAAA!" tänker Lisa. Vad tror ni att vi får då... regn så klart. Vart lite kreativ idag i alla fall och började på en tavla som jag tror kommer bli jäkligt nice om jag får till den. Min tanke är att jag ska ta ett kort efter varje lektion och se hur den "växer". Vi får se hur jag lyckas med det.

Har precis vart och spelat gitarr. Det gick riktigt bra. Att stå där på scenen och spela låtarna tillsammans med bas, trummor och sångare slår det mesta faktiskt, även om man darrar av adrenalin innan. Beas röst är bara to die for. Jag dör varje gång jag ser henne sjunga bara för hon ser så jäävla cool ut, och sjunger med en sånn känsla! Nea spelar fortfarande bas med utvidgade näsborrar, och utan skor (?) och vår kära Bobo håller takten. Beas pappa spelade in det så jag kanske kommer våga lägga upp det här nån gång.... kanske xP

I MORN BÖRJAR JAG 12:45 :D


Ja.. nu har jag hunnit med att klaga, berätta om min kväll, givit falska förhoppningar och skrytit en skvätt så nu ska ni få återgå till ert liv :) Ha en mysig torsdagskväll!