The lovely bones

 

Igår såg jag The lovely bones, eller flickan från ovan som den heter på svenska. Jag satt med tårar i ögonen och gapade mej igenom hela filmen. Wow! Handlingen var helt okej, men framför allt bilderna. Inspirationen flödar!
Se den!!

Manganörd

En gång i tiden, för två år sedan så var jag en manganörd. Jag har över 100 mangapockets i min garderob som på den tiden var lite heliga för mej. Jag ritade för det mesta bara manga, något som irriterade min mamma då hon visste att jag var duktig på porträtt. Det var också under den perioden som jag höll på som mest med att rita i photoshop och jag åstadkom bl.a. denna bilden. Ett självporträtt. Jag var mörkhårig på den tiden :P

 

När jag började gymnasiet så började jag rita mer porträtt igen, och halleluja vad jag utvecklades. (det är därför det är så kul med att rita. Man utvecklas hela tiden!)
Trots att det var ett tag sen så går vissa saker inte att vänja sej av vid. Jag märker ju själv att jag ritar manga när jag sitter och tecknar i anteckningsblocket. Jag märker att jag smyger ner och läser en pocket nån gång då och då när jag inte kan sova. Det bor nog fortfarande en liten manganörd i mej :)

 

Någon mer av mina läsare som ritar, läser eller har läst manga en gång i tiden?

Gammalt


I tisdags tog jag hem gamla konstverk som har legat och samlat damm. Detta är ett av dom.
Den är gjord av stengodslera, och vit glasyr. Vingarna är gjorda av glas, och sitter fast med hjälp av silikon :) Den är gjord efter modell. Kroki fast med lera med andra ord. Gammal är den. Ett år skulle jag tro.

Ni får ju inte se så mycket av keramiken som jag håller på med i skolan. Har fokuserat på måleri och teckning i bloggen. Personligen tycker jag inte att keramik är min starka sida, även om det är väldigt roligt :)

update

Sista veckan med plugg nu, sen sätts betygen och det blir lugna puckar. Sitter och skriver rapporten till projektarbetet som ska vara inne i morgon. Känner mej som en sånn nörd som sitter inne vid datorn när det är strålande sol utomhus, men vad gör man. Jag har i alla fall mitt vackra kamerahalsband som livar upp stämningen lite :)
Verkade vara några av er som höll tummarna för mej igår i alla fall, för hör och häpna. Efter att ha provat minst tjugo olika klänningar så hittade jag den perfekta studentklänningen i den sista affären som jag besökte. Eftersom detta inte är någon modeblogg (och tur är väl det) så får ni inte se den... än ;D Mohaha!

 

Ut i solen med er nu!

Förberedelser inför utställningen


Här kommer några bilder från dagen då vi gjorde i ordning utställningen. Nu får ni er en uppfattning om hur stora mina tavlor är med :) Detta är dock inte kort på hela utställningen. Kanske får ta mej en runda dit idag och ta kort på resten. Man borde ställa ut oftare än vad man gör, för det är så otroligt kul att få lite respons på sina verk!
Till er som säger att mina tavlor inspirerar er att själva börja måla. Tack! Jag blir så grymt glad. Tror det är det bästa en konstnär kan höra. Att man kan inspirera andra!

 

Nu ska jag ner till stan och köpa studentgrejer. Den närmar sej med storsteg, och jag har ingen studentklänning än :/ Håll tummarna för att jag hittar den perfekta idag ;D

Blyerts :)


Jag fick en sånn inspiration och var tvungen att plocka fram skisspennorna. Bilden är inspirerad av en ett foto, men jag har inte ritat av någon speciell person. Den är inte riktigt klar, och där tänkte jag faktiskt fråga om ni kunde hjälpa till :)

Jag tänkte ha en text till höger om hennes huvud, men har inte den blekaste vad detta skulle vara. En rad ur en låttext, eller citat eller kanske något helt annat. Någon som har något förslag? Den som kommer på det bästa får... ja äran, och en länk kan vi väl dra till med. Kanske inte mycket att komma med, men ni skulle hjälpa mej enormt :)

 

Ha en kanonfin fredag!

Startsidan :D

Startsidan igen :D Helgen kunde inte ha börjat bättre!
Tusen tack för alla era fina kommentarer! Jag blir så glad för alla fina ord som ni skämmer bort mej med :) Ska försöka engagera mej mer i bloggen nu än vad jag har gjort på senaste tiden.


bloglovin
Glöm inte att att det går finfint att följa bloggen :)

Regn & Åska


Jag kan inte hjälpa det. Jag bara älskar sommarregn, och åskan får mej att rysa av behag!

Yes!


Nu hänger dom uppe (hyfsat klara :) på utställningen i biblioteket. Kom precis hem från vernissagen. Det kommer fler bilder senare, men nu ska jag plugga och sova. Det har varit en jätte mysig dag med klassen. Upphängning av tavlor, fika m.m. men det tar på krafterna x) Det var meningen att jag skulle ha med tre tavlor, men tyvärr hann jag inte med den tredje.

God kväll på er :)

Vårkänslor

Repris från förra året :)

Boooring

Länge sen jag uppdaterade nu. Det har sina anledningar... sin anledning. Skolan. Den kör musten ur en nu på slutet, och nu när den praktiska delen av projektarbetet är inlämnat så har jag inte fotograferat så mycket. Har inte mycket att visa upp med andra ord, men det har ni nog listat ut eftersom jag lägger upp en halvkass weebcambild på en uttråkad Lisa. Kämpar med den skriftliga delen av PA, och det är inte lätt ska ni veta.

Tog med mej lilla Holger (datorn) på äventyr till biblioteket i hopp om att nå lite arbetsro.. "tyvärr" har dom trådlöst internet här och då blir det ju inte så mycket gjort... x) (man kan undra var min självkontroll är)

Jag har dock en väldigt god nyhet. Fick reda på att jag kommer få MVG i Foto C, och det är ju inte fy skam det inte :) Min fotolärare tycker nog om mina hemsöktaspökfantasydockorfictionmodeliscensattkonstfotografimedphotoshop bilder, som han kallar dom. :)

France


Två sommarbilder från Frankrike :) Nu vill jag ha sommar, sol och massa bad. Så kommer det tyvärr inte bli eftersom man jobbar järnet hela sommaren. Men i augusti, då ska jag förhoppningsvis ta första bästa plan tillbax till Frankrike, Paris och leva livet en vecka hos Raisa :)

Vad har ni för planer för sommaren?

morgonkladd

Lite kladd såhär på morgonkvisten :) Det var ett tag sen.
Nu ska jag kolla lite på Joakim & knattarna och äta soppa innan jag beger mej till skolan :)

Konsten att slappa

Hemmadag :P Det syns inte va ;)


Har inte fått något vettigt gjort idag. Usch. Jag fick the sims häromdagen, och i början var jag besviken. Va det här allt, tänkte jag och stängde av. Men jag kunde inte släppa det och gav det några chanser till, och nu är jag ju fast, så klart. Vill inte veta hur många timmar jag suttit med det nu i helgen. Ajdå!
En sak som jag hade tänkt har jag fått gjord i alla fall. Jag har hittat fotot som jag ska ha på studentplakatet. Mamma ville att jag skulle välja ut det själv. Jag hittade ett jättefint som jag tror kommer bli kanoners :)

Nu ska jag spela lite till, och sen skriva lite på projektarbetet (skriftliga delen) som det var tänkt, sen ska jag städa rummet sen sova. Mycket man ska hinna med, men jag börjar ju sent i morn som tur är :)

Måleri


I torsdags och fredags satt jag och målade järnet på min tavla. Mitt mål är att nästa vecka hinna bli så klar med den så jag slipper skämmas på utställningen. Tycker jag har kommit ganska långt på den nu. Långt ifrån klar, men har kommit en bit sen förra gången ni fick se den. Tycker att läpparna ser ut som Elinkans lite.. kanske bara jag :P

Bouncing of clouds

(Tryck på bilden för större version)


Så nu kör vi en till från projektarbetet. Den som det låg mest jobb bakom. Hår och smink står Tove och Malin för. Kvällen innan satt jag och gjorde en hårboll (!!) och vek tranor (de andra bilderna i serien innehåller fler av dom) Redigerandet ska vi inte ens gå in på. Vet inte hur många timmar jag har försökt åstakomma något som jag skulle kunna vara nöjd med. Visste precis hur jag ville ha det, men det visade sej att det inte passade alls i slutändan. Så kan det va ibland. Lyckades till slut åstadkomma det jag ville :) Efter mycket om och men.

Artattack

Affischen till klassens utställning är klar, och såhär blev den. Inte så pjåkit minsann ;D
Klassen har kämpat med denna uställningen (jag kommer typ bo på skolan nästa vecka för att göra klart allt xD) så om ni har möjlighet så kan ni ju tralla in en runda om ni har vägarna förbi. Börjar den 19 Maj.

Nu blir det plugg igen :/ Uschannamej!

Holger & jag :)


Nu sitter jag här med Holger, datorn (ja, jag är en sånn som döper föremål) och pluggar religion. Otroligt vad mycket roligare det blir med honom vid min sida.. dock kan jag ju inte stå emot frestelsen att gå in på bloggen, facebook och massa annat gojs som jag inte får. Nu ska jag återgå till pluggandet. Gosh va jag är dålig på att plugga.
Tänkte bara säga hej, och ha en fin kväll :)

Förändring!

Ny header :) Woho! (Uppdatera sidan om du inte ser den) Den gamla var ju för tråkig, och så ville jag ha in lite färg i bloggen eftersom jag inte vet om jag ska byta till grå bakgrund med tiden. Det kommer nog ske lite små förändringar nu med tiden. Jag är inte så ambitiös så att jag gör en helt ny design på stört sådär.
Yttra er gärna :) Det gör mej så glad så!

Nu blir det sängen. Känner mej helt slut och imorn är det foto klockan 8 som gäller :/

La valse D'Amelie

Tryck på bilden för att se den större

Efter att ha funderat lite så har jag bestämt mej för att ni ska få suga lite på karamellen innan ni får se hela projektarbetet. Därför lägger jag ut en bild från varje fotografering innan ni får se bildspelet.

Denna serie är helt ny för er tror jag, och det är också den sista som jag fotograferade till projektarbetet. Modellen är Josefine som jag har fotat en gång innan. Hon är så vacker så det är svårt att inte bli nöjd :)
Det är faktiskt jag som står för sminkningen och håret, eftersom Tove inte kunde komma. Trodde inte att det skulle bli så bra, men se där. Blev ju inte så pjåkigt.


Vad tycker ni?