Födelsedagspresent!



På måndag fyller min kära moder år, så i hemlighet håller jag på med en teckning till henne. Inte det lättaste när man bor under samma tak ska ni veta. Mamma ropar stup i kvarten att jag är osocial och att jag ska hjälper till med maten. Hon skulle bara veta, mohaha!
Porträttet föreställer min mor och mormor. Ni får en bättre bild när den är helt klar ;)

Då har vi väl en liten...



Jag vill ha tecknarmotiv, ni verkar vilja ha tecknar därför kommer jag lotta ut ett antal personer som får välja ett valfritt porträttfoto
(med ett porträtt) som jag sedan ritar av. Hur många jag lottar ut beror helt på hur många som anmäler sej. Om det är många så blir det fler utlottningar. Vinnaren får sen ett vinnarmail med mer info.




Skriv då en kommentar i detta inlägget om varför just du ska vinna ett eget porträtt. Glöm inte att skriva in email och/eller bloggadress så jag kan få tag i dej ifall det är du som vinner.
Om du vill dubbla dina chanser att vinna så kan du skriva ett inlägg på din blogg/hemsida om utlottningen där du länkar till bloggen. Glöm inte att informera mej om att du har skrivit inlägget :)


Första porträttet lottas ut den 6 februari. Det vill säga om en vecka ;)

Kan tillägga att jag inte kommer skicka orginalet, men vinnaren får en inscannad fil av bra kvalité som man sedan kan skiva ut och som då kommer se ut precis som orginalet ;)





Nu går det inte att anmäla sej längre. Jag kommer dra vinnarna senare idag. Håller tummarna för er alla ;D

Konsten att överdriva


Nog för att jag älskar att rita blyertsporträtt, men när jag ritar helt på frihand så är det inte det som jag dras till. Det är kul att överdriva, och när man inte har något "personligt krav" på sej att det ska bli likt någon eller att färgerna och skuggorna måste stämma överrens med ljuset så är det bara att släppa loss! Läppar är nog den roligaste biten, och ögonen såklart. Att sedan färglägga med starka färger är bara pricken över i! :D

Så jag tänkte...


Det är många som under en tid har frågat mej om jag skulle kunna rita av er. Tyvärr kan jag inte göra det med er alla, så min tanke var att jag kunde ha en utlottning där jag lottar ut ett par stycken som jag ritar av? hur låter det? Skriv gärna en kommentar så jag vet om det är någon idé eller om jag ska bojkotta det ;D



Blyerts



Tänkte att det var dags med ett porträtt. Det var ju ett tag sen, och eftersom jag bestämt mej för att bo i soffan idag passade det utmärkt :) Den är ritad med blyerts och tog ca. 3 timmar. Den är tagen med kameran så kvalitén är inte den bästa. Såg att jag missat att fylla i knappen på kappan, men orkar inte att ta nya foton så ignorera den ;)

Passar på att tacka igen för alla fina kommentarer! Blir så glad av att ni uppskattar mina foton och teckningar. Det blir roligare att blogga när man får lite respons så tusen tack!
Glöm inte att ni kan följa bloggen via bloglovin ifall ni vill se uppdateringarna.


Förstasidan!




Coolt :D Tove ligger på blogg.se's förstasida!! Möttes av grymt många kommentarer när jag tittade till bloggen idag, och jag har utan tvekan besöksrekord :) Tack för alla fina kommentarer. Det värmer i hjärtat ska ni veta!

Ska försöka svara på kommentarerna nu :)


Det som skulle vara en fotolektion...


Nikon D40x - Nikkor 35mm F1,8 - Silvrig reflexskärm



Sitter på vad som skulle vara min fotolektion... men tydligen har vi ändrat schema nu så jag har lektion på tisdagsmornarna istället xD Sitter och redigerar lite bilder i alla fall. Bl.a. bilderna till projektarbetet som inte är klara än (svårt äre) Pillade lite med bilden ovan, på Tove. Den är från i höstas, men tycker fortfarande om den serien.

Ohmy! Tittade just ut genom fönstret och det är värsta snöstormen ute... jag som tänkte knalla över till Nea. Vi får se om jag orkar kämpa mej igenom det. Tog ju bara converse på mej idag (smart Lisa)

Nu har jag bablat klart :) Hade fint!

Elinkan



Idag tog jag mej an det sista på denna illustrationen på söta Elin som jag har ritat på i perioder ett bra tag nu.
Det är inte så ofta jag ritar illustrationer på bloggare i photoshop numera, men de jag gör känner jag att jag vill göra på bloggare som jag läser och inspireras av. Elins blogg är nog en av de första bloggarna som jag började läsa. Hon har sånn otroligt söt stil. Hon ser nästan ut som en liten docka :)



Här är bilden som jag ritade av.
(klicka på den för att få den större)

24 januari 2010




Först och främst. Grattis till bloggen som idag fyller 1 år :) Tiden går så fort. Uschanna mej! Snart är man gammal ^^ Nä, men faktum är att jag kanske snart flyttar från denna håla in i en storstad som kallas Göteborg för att kunna utbilda mej till illustratör.. vi får se.

Inte en enda bild från tisdagens fotografering har ni fått heller :( jag redigerade faktiskt i två timmar i onsdags men icke sa nicke. Det blev inget av det. Ibland har man ingen skaparglöd helt enkelt, men det kommer.
Nu ska jag sätta mej och rita av lite :)


Ni kan ju föresten passa på att klicka här och lyssna en skvätt på det bandet som har gjort några av tidernas bästa låtar :)

Bilder på G



Idag har jag haft den första fotograferingen med projektarbetet. Det kommer bli skitbra :) Tove och Malin har gjort hår och smink, och Emma ställde upp som modell. Nu är det bara redigeringen kvar, och den kommer ske på fotolektionen imorn, så titta in i morn så har det förhoppningsvis dykt upp lite bilder.

Har varit ganska slö på redigerings fronten. Har en hel hög med bilder liggandes som bara ligger och väntar på mej.. har dock en anledning till detta. Min dator är överfull :/


Inspiration - Björk

Den isländska sångerskan Björk har verkligen inte vanliga artistfoton som presenterar henne och hennes musik. Var och en döljer oändligt många känslor, och det sprutar inspiration om dom. Själv lyssnar jag inte mycket på Björk, men tror minsan att jag ska börja med det, för hon är väldigt bra!
Björk skriver att människor är bättre på att titta än att lyssna, så hon hoppas att när dom ser hennes foton så kommer dom förstå musiken.







Även hennes musikvideos är något alldeles extra!


Förr i tiden...

Tittar igenom alla mina mappar och ser att jag faktiskt har tagit egobilder sen 2007. Egentligen tidigare än så, men då var det med familjens weebcam och dom är raderade sen länge. Det är ganska kul att se hur man såg ut för i tiden, eftersom man har förändrats ganska rejält... (till det bättre hoppas jag) Tanken slog mej att jag var en riktig poser när jag var yngre xD men det börjar väl släppa vid 2008, 2009 ;D






Detta året var toning min bästa vän. Hade både rött/orange, brunt och rosa hår... Gick på högstadiet. Ansåg att jag var vuxen ;) Tror det var detta året jag började leka i photoshop. Jag använde dock bara de inbyggda effekterna.
Under detta året spenderades en hel del tid ute i min barndomsby Åryd, med mina barndomsvänner Nea och Bea. Också en del hos min vän Tove som bodde 100 meter från vår skola. Pannkakor på lunchrasterna och guitar hero på kvällarna är något man längtar tillbaka till!





Jag är brunnet, wohoo! Trivdes grymt bra i det, och den luggen... den luggen önskar jag att jag hade nu!!
Jag börjar gymnasiet. Estetisk bild, och hamnar i en klass vid namn ES07c, som vi snabbt byter till namnet Es07popcorn eftersom vi äter popcorn så fort vi får några minuter över.
Denna julen köpte jag även min systemkamera :)





Jag fotade minst en gång om dagen, allt och alla vilket var väldigt bra eftersom jag utvecklades snabbt och skrapade ihop ett VG i fotografisk bild A (var dock missnöjd då jag ansåg att jag var värd MVG) Mitt intresse för foto växer sej allt starkare. Jag använder dock blixt på allt... tur att man utvecklas som sagt ^^
Jag bytte även hårfärg detta år. Blont igen. Tröttnade så på att behöva färga utväxten stup i kvarten.





I början av det nya året (24 januari rättare sagt) startar jag bloggen Picture of mind, mest för att ha ett ställa att rensa tankarna på. Mitt intresse för html-kodning kommer till användning. Börjar mitt sista år på gymnasiet. Det känns lite trist.





År 2010 bjuder på nya äventyr! :) Det ser jag fram emot!
Jag slutar bl.a. gymnasiet vilket kommer bli askul, men lite trist, och ger mej (troligen) in i arbetslivet, eller studentlivet. Scary!! Dags att bli vuxen helt enkelt.. juste. Ett vuxentecken 2010. Jag har skaffat internetbank :O


Bloglovin


Tänkte att jag skulle skaffa mej en egen bloglovin ikon. Satte mej igår och försökte vara kreativ.
Den är uppskissad med blyerts, ifylld med bläck och färglagd med mina gamla Promarkers. Den är fotograferad, så färgerna blev inte helt hundra, samma sak med skärpan.

Marionett


Foto: Lisa R Modell: Lovisa V
Make up: Elin C Assistent: Tove C

Såhär blev första bilden i serien Marionettdocka. Fler bilder kommer :)


Sista dagen på lovet, och idag görs saker som jag aldrig får gjort. Städar rummet, retuscherar bilder, klipper mammas hår.. ja ni fattar grejen ;) Hade inte haft något emot att ha några veckor lov till, men det är sista terminen nu, sen får jag nog mer ledighet än vad jag ber om.

Mys :)



Årets första foto på mej. Det var verkligen fint väder idag. Jag och Elin gick ut i skogen och fotade en runda. Solen sken genom träden och på trädkronorna. Det var mysfaktor hunda.. fast kallt xD Efter ett tag gav vi upp våra försök på att få den perfekta vinterbilden och behav oss hem till mej för att baka bullar. Nu är min mage stor som en ballong och jag rullar fram (eller ja... nästan)

Bilderna från fotograferingen kommer så småningom. Min dator är grymt seg, och den blir ännu segare om jag lägger in några hundra biler till. De kommer när de kommer :)

6 Januari 2010

Igår var jag i Göteborg under dagen. Skitskönt att komma iväg ett tag. Det blev inte alltför mycket shopping, men jag köpte dels en perfym som luktar regn. Jag brukar inte använda perfym men denna älskar jag :) Köpte också  den nystartade tidningen Digital artist i en pressbyrå med enormt många blaskor. I den kan de som tecknar digitalt läsa tips och få inspiration från proffs. Den är impoterad från England och därför inte så jätte billig, men jag kan verkligen rekommendera den för dom som är intresserade av ämnet! Själv ska jag nog sätta mej och rita lite med den brevid ikväll :)
Imorn ska jag upp tidigt och fota två kompisar. Det kommer bli askalas! Resultatet kommer nog upp på kvällen.


Föresten så svamlade ju jag om att börja teckna manga igen, och nu är jag i full gång ;D

INFO!

Bloggen "renoveras" och ser därför lite mysko ut på sina håll.

Ice



En liten bild från när jag fotade bror igår. Kallt som attan var det.
Idag har jag åkt skridskor. Jag är lika hopplös nu som för 8 år sedan. Tack vare Lovisa höll jag mej på fötter i alla fall :) Det var urmysigt att träffa mina kära vänner! Vi har planerat in en liten fotoshoot på torsdag faktiskt. Kommer bli skitkul! Har både modeller, mua och assistent ;D Mohaha! Hoppas vi inte fryser sönder oss bara.

Sovsäck



Ikväll har jag stickat små "sovsäckar" till min nya mobil  och mp3:n. Tanken var att dom skulle skydda lite ifall jag skulle råka tappa dom (i alla fall tills det riktiga silikonskyddet som jag skickat efter kommer)
De senaste dagarna har jag hållt mej inne p.g.a. kylan, men idag drog jag upp min storebror och fotade lite innan solen gick ner. Vi var ute 20 minuter men jag fick ändå nageltrång. Fotorestulatet kommer upp så småning om :) Blev riktigt snyggt!
Imorn ska jag ut och åka skridskor med flickorna.. är lite nervös då jag inte har åkt på ca. 8år. Håll tummarna för att jag inte åker ner i en vak eller något. Skulle va likt mej.

Avatar



För nån vecka sen var jag på Avatar med min storebror. Jag hade inte så höga för väntningar på filmen, även om jag hade hört från väldigt många att den var väldigt bra, men när jag väl kom ut från biografen så var jag helt tagen. Jag överdriver inte när jag säger att det nog var den bästa filmen som jag någonsin sätt. Jag hoppas verkligen på en tvåa.. även om jag inte tror att den kommer kunna mäta sej med den första ;D
När jag kom hem så satte jag mej i alla fall framför datorn och började photoshopa en bild på mej xD Jag ser lite väl snäll ut tycker jag...  och lite skelögd, annars ser jag ganska cool ut xD

åjuste juste.... Se den!!

2010

Hade egentligen tänkt göra en liten bildbomb på bilder under året som alla andra bloggare verkar göra, men mina mappat är så huller om buller så jag har ingen energi till det. Nästa år kanske ;)
Jag firade in 2010 väldigt bra! Så otroligt mysig nyårsafton hade jag! Hoppas att ni också hade det!

Ikväll kommer en ny photoshopskapelse tror jag bestämt. Håller också på med en 2010 design till bloggen, så håll utkik! :)
GOTT NYTT ÅR!!