Tha bomb!

Min pojkvän sa att det lät som att vi hade gjort slut i mitt förra inlägg, men så är som tur är inte fallet.

Så här ligger det till. I torsdags slutade jag mitt jobb, och på måndag börjar jag på St Sigfrids konstskola här i Växjö. Det är så spontan så jag nästan blir rädd för mej själv. Detta är en förändring som inte kunde komma mer lägligt och jag ser verkligen fram emot måndag!
Utbildningen har egentligen håller på i två veckor redan men dom kunde lyckligtvis ta in mej ändå. Känns lite läskigt att komma in mitt i en klass men det ska nog gå bra.

Äntligen får jag hålla på med min konst på allvar! Efter två år på jobb som jag har trivts skapligt med men som jag i slutänden har gjort för att tjäna pengar så får jag göra något för mej själv, och komma framåt i livet.
Samtidigt känns det lite jobbigt att lämna arbetslivet. Kluven, men detta känns rätt!


Förändring!!

Idag släppte någon en stor bomb som vände lite upp och ner på mitt liv. Om jag ska vara ärlig så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta.
När jag vaknade i morse så visste jag inte att min vardag skulle förändras helt, men om jag ska vara ärlig mot mej själv så tror jag att jag behöver det. Det känns som att 10 kilo har lyfts från mina axlar. Samtidigt känner jag mej ångestfylld. Väldigt konstig känsla. Efter helgen berättar jag vad det handlar om. Think you will like it!


En bit på vägen.

 
Ursäkta den dåliga och korniga kvalitén. 
Har kommit en bit på vägen nu. Det är inte långt kvar på honom nu. 
Jag har börjat på en ny tavla, men den får ni inte se förens jag har kommit en bit på den. Har en bild i huvudet hur den ska bli, så vi får se om jag lyckas få till det på duken.

Hej hösten. Du är inte välkommen!

(Hösten 2011, den mysiga delen)
 
 
Varning för deppinlägg, men hösten smyger sej på och jag är otroligt opepp. Jag är inte redo än. Vi har ju inte fått någon sommar. Början på hösten är väl ganska mysig. När det fortfarande är lite varmt och löven är röda som blod, men sen vissnar även dom och träden blir nakna. Det regnar och himlen är grå och på marken ligger massa trasiga löv i vattenpölarna. Man står och fryser på busshållplatsen för att man har en för tunn jacka på sej, och inte vant sej vid att man numera alltid måste ha halsduk och vantar för att inte förfrysa.

Vintern ser jag fram emot. Dels för att få se den nya Mysteriet på greveholm, men också för att den där varma känslan kommer tillbaka. Inte bara i de röda julgardinerna och fluffiga tomtarna, men också runt omkring en. Man spenderar tid med familj och vänner och visar hur mycket man tycker om varandra.
 

Idag är det "bara" 4 månader kvar till julafton. 

Gussen!

 
Fin misse som slöade med mej i soffan härom dagen. En aning brusiga bilder. Var tvugen att ha högt iso.
Nu ska jag snart sticka iväg till jobbet. Jobbar 11:30-18:00. Känns ganska ok ändå med tanke på att det är fredag, sen ska jag och Jocke äta på min favoritrestaurang och gå på bio. Jobbet brukar gå ganska fort ändå. Så det kommer nog bli en awesome dag :) Fredagskaka på jobbet med ju!

Braiding

 
Nu har jag fått tummen ur och laddat kameran, så nu blir det nog bättre uppdatering. 

Uppesittarkväll med Gusto!

Kaxig kisse!
 
 
Jag och Gusto sitter hemma vid datorn denna afton. Har fått lite besök av min vän Nea som kom hit och skrattade lite åt Big bang theory också.
I morgon står jobb på schemat. Har inte jobbat sen i onsdags nu så antar att det är min tur nu. Kanske tur det. Blir så himla lat när jag är ledig. Kan inte komma på något nyttigt som jag har gjort under mina lediga dagar. 

Nu ska jag ta en nektarin och sätta på en nice film. Till skillnad från alla som har börjat skolan idag så börjar jag inte förrens vid 10 imon, så kan ha uppesittarkväll :) Det gillar jag!

Sony Ericsson Xperia Arc

 
Om du söker en ny mobil så har jag just nu min gamla till salu på tradera. Blir lite vemodig att jag ska sälja den, för jag tycker väldigt mycket om den men måste ju bara inse att det är onödigt att ha den liggandes här hemma. Än så länge ligger den på 500 kr. Inte mycker och jag hoppas jag får lite mer för den. 
Klicka här om det verkar intressant så kommer du till auktionen.

Kommer snart upp lite annat smått och gott som vi vill bli av med här hemma. Pengarna sparar vi till en solsemester :D


Grejen med att jobba på kondis

 

 

Man får ta med kakor som inte blivit sålda hem (påsen med bullar fick farmor i födelsedagspresent och det uppskattades minsan. Mamsen fick en prinsesstårta härom dagen) Sen är ju fredagskakan ett stort plus. Jobbade inte i fredags så tog den i onsdags. Det fick bli en passioncupcake. To die for!
Att dricka upp varm choklad som blivit över är inte fy skam det heller.
Jag kommer bli tjock!!

I torsdags var jag hos min kära frisör Tovsen och fick några cm kortare hår, och så blev jag lite ljushårigare med. Blev kalas och jag är så nöjd så! :)


Nattliga tankar om konst.

Visst är det förargligt när det enda man vill göra är att måla hela natten, men sen måste man gå upp vid 9 morgonen därpå pga jobb. Just nu vill jag bara sätta mej med min tavla och måla som en galning, men känner att jag måste få min skönhetsömn först.

När jag inte kan sova brukar jag tänka igenom i huvudet vad jag ska göra med mina olika tavlor. Oftast har jag inte en aning förren jag har kommit en bra bit på den. Jag vet vad jag vill förmedla, men jag vet inte hur jag ska förmedla det, och det är frustrerande. Att måla är så mycket svårare än vad man tror. Tavlor innehåller så många känslor. Om man inte har rätt känsla just den dagen så går det inte att måla på den tavlan. Så är det för mej i alla fall. Kanske är därför jag håller på med ca. 3 tavlor samtidigt.
I min nuvarande tavla vill jag förmedla frihet, hopp, styrka. Den ska symbolisera lite det stadiet i livet som jag är i just nu. När man blir självständig och ska klara sej själv. Det är en spännande tid. Många val och möjligheter. Det var länge sen jag hade så klart för mej vad min tavla verkligen symboliserar. Kanske är därför det flyter på så bra med den.
 
 
Förrresten så är jag medveten om att bloggen ser galen ut om du te.x. kollar in den via bloglovin, men ska försöka fixa det så fort som möjligt. Inte nu, för nu ropar John blund på mej.

Fly away

 
Har nyligen börjat på en ny tavla, och denna gången flyter det på ganska bra.
Har gjort om designen lite, så nu kan jag ladda upp betydligt större bilder. Tror det kommer motivera mej lite mer till att uppdatera lite oftare också. Tyvärr har blogg.se inte gått med på att ladda upp så stora bilder som jag vill ha (ca. 800px) Får hoppas att det börjar fungera snart.


Silver, koppar & guld

 

Mycket mobilbloggning nu, men så får det bli.
Jag har gått hela veckan och väntat på att ett speciellt paket ska komma. I lördags skickade jag efter massor av guld, koppar och silverfärger. De vanliga akrylfärgerna som är färgade till silver och guld har tendensen att vara så rinniga och genomskinliga. Jag råkade av en slump komma över denna färgen när jag var liten, och den täcker perfekt :) Ni lär se endel nya tavlor i framtiden :)


Grattis till mej!

Ja, 21 bast, och nu finns det inte så mycket mer som jag inte får göra längre. Jag får köra bil, köpa alkohol på krogen, köpa cigarretter (något som jag aldrig har utnyttjat men i alla fall...), köpa alkohol på systemet och ja, idag blev jag ju alkoholmyndig även i USA. Så nu ska jag väl kort och gott vara vuxen och kunna ta egna vettiga beslut.

Dagen firas med familj, och på fredag blir det utgång här i Växjö. Det är ju trots allt Karl Oskar dagarna och massa partaj nere i staden. Och på lördag var det exakt 2 år sen jag träffade Jocke :) Fint som snus :)