Hemmakväll

Ikväll är det hemmakväll som gäller. Har damsugit och moppat hela lägenheten, och snart ska jag börja plocka lite. Egentligen skulle jag ta hand om disken med, men fy fan vad tråkigt det är!
Nu har Jocke kommit hem från Hultsfred i alla fall. Det är så skönt att ha någon att krama på och prata med. Katter i all ära, men pojkvännen slår det lite ;)

Vampyr

 

I förrgår förvandlades jag underligt nog jag till en vampyr, och Nea till en spåtant. Jag glittrade till och med lite. Creepy thing!

Bildbomb

En samlig gamla bilder.

 

Ligger just nu i sängen med Gusto vid min sida. Till skillnad från honom så kan jag verkligen inte sova, sen om det beror på mina partysugna grannar kommenterar jag inte.
Idag hade Gusto oansvarigt nog varit i fight och kom in haltandes på tre ben. Inte får man undersöka benet heller. Då skriker han bara på mej. Jag har dock lyckats ta reda på att det är ett sår, och (förhoppningsvis) bara ytligt.
Någon som har erfarenhet av sånnt här? Hur läge bör man avvakta innan man åker till djursjukhuset?

Koppartryck

Jag har ju helt glömt bort att visa koppartrycken som jag gjorde för några veckor sen. Jag fick tillbaka dom förra veckan. Det är en väldigt intressant teknik, och inte den lättaste. Det man ritar blir ju spegelvänt, så därför kan det se lite lustigt ut när man trycker dom. Man ser inte riktigt vad man gör heller, eftersom man bara ristar in det i plåten.
Ramen ni ser på bilderna är kopparplåten som har gjort avtryck i pappret pga. trycket av pressen. Ganska coolt, och det ser riktigt professionellt ut när man ramar in dom ;)

All alone

En fin skapelse som softar i vår soffa.

 

Idag åker min man till sitt gamla Hultsfred och spelar på en festival, och jag kunde inte följa med (och få vip kort, fri bar och festa med Miss Li) bara för att jag jobbar aslet av mej >.< fml. Det suger, men vad gör man.
Frågan är bara hur jag ska klara mej själv i 4 dagar helt själv. Samtidigt ser jag fram emot att få lite egentid, men jag kommer tröttna så fort! Tur att mitt schema är fullspäckat denna helgen!
Btw. Vill ni veta det bästa med att jobba på Subway. 25% rabatt på hela sortumentet :D

Halloween

 

Snart halloween. Jag önskar att jag hade pengar och tid till att göra en riktigt snygg kostym, men det får väl bli något vanligt med låtsasblod :P

Detta fotot fotade jag för.. ja det måste vara tre år sedan då alla hängde på bilddagboken. Dom hade en halloweentävling. Jag kom på tredje plats har jag för mej. Nea, som agerar modell på bilden skrev dikten under. Vi satt i fyra timmar och redigerade. Har flera andra överredigerade bilder från den dagen som jag verkligen la ner tid på. Blir lite sugen på att göra något liknande igen.

Skåneland

The evil cat. Han brukar sitta i mitt knä och kika på skärmen när jag sitter med datorn vid bordet.

 

 

Idag åker jag och Jocke ner till Skånelandet och hälsar på hans mamma. Kommer bli spännande eftersom jag aldrig har varit i Malmö på riktigt (plus att jag aldrig har träffat Jockes mamma innan, trots att vi har varit tillsammans i mer än ett år xD)
Därför blir det tyvärr ingen uppdatering i helgen, men jag kommer med mycket nytt material till nästa vecka :) Vi har äääntligen börjat med analogt foto i min kurs :D Yay! Något säger mej att jag kommer hänga mycket i mörkrummet framöver.

Ny header

Idag satt jag och knåpade ihop en ny liten header. Jag vet inte om den blev bättre eller sämre. Jag vet inte om den är färdig heller för den delen, men det lär vi märka :)
Vad tycks?
ps. Inläggssidan ser lite galen ut, men jag håller på att fixa detta ;)

Cirkus

Lite kladd så här på morgonkvisten. Nio till fem inspirerade med sina cirkusbilder.

Blogg.se

Blir alltid lika glad!

Bokillustratör

Jag har en liten dröm att någon gång illustrera en bok. Gärna en barnbok, men helst en fantasybok :D Det skulle va något det!
På tal om jobb så har jag i dag fått beskedet att jag fått ett nytt, så nu slipper jag förhoppningsvis att gå upp klockan 5 varje morgon för att åka till jobbet.

En dag

 

Idag ska jag se bion En dag. Boken kunde jag inte lägga ner. Filmerna brukar nästan alltid vara sämre om man har läst böckerna, men jag har höga förhoppningar på denna. Vet att den inte har fått så bra recentioner men trailern var exakt som jag föreställde mej boken.
Någon som har sätt den? Och någon som har läst boken? Vad tycker ni?

Bakdag!


Ni får ursäkta mitt ruffsiga hår och jag-ska-mörda-dej-blick.


Idag kom mina kära vänner till mej och bakade makroner. Ingen av oss hade gjort det innan så det var på tiden tyckte jag. Visst, dom blev inte lika stylish som i bakböckerna, men jag tycker ändå att det blev godkännt för att vara första gången. Nästa gång ska jag lägga ner mer tid på att göra dom jämna och snygga men egentligen är det ju smaken som räknas och dessa med smak av hallon blev mumma!

Morgonvy

 

Så här såg det ut klockan 7 i morse. Jag bara stod gapandes och stirrade ut. Det känns som att sånna vyer ser man bara inte genom sitt köksfönster. I alla fall inte när man bor i en lägenhet på campus. Fuktig luft och dagg, nästan frost på gräset och blått ljus. Två minuter senare gick solen upp och förstörde allt.
Om det inte hade varit för att jag blivit väckt av en hungrig katt, och att jag endast var iklädd trosor och t-shirt så hade jag nog gått en runda och fotat lite. Bilderna gör det inte rättvisa.

Frukost

Jag tycker om sena frukostar vid tv:n  :)


Anoki Paris

 

När jag var i Paris så köpte jag denna söta väska/nessesär/vad den nu egentligen är till för.
När jag var där förra året köpte jag en liknande fast mindre som är helt perfekt som kameraväska. Kunde inte låta bli att köpa en till mamma och moster med. Jag är helt såld på dom xD Ingen är den andra lik. Det är ett tips ifall du ska till Paris. Dom har en affär i Montmartre. Ta vänster på gatan nedanför Sacre Coure så ligger den på väster sida. (Adress: 3 Rue Tardieu, 75018 Paris)
Denna kommer nog användas som nessesär :)

Liishan

Jag har haft deviantart i många många år, och lagt upp något där då och då men aldrig gått in för det. Nu har jag tänkt att jag skulle göra ett nytt försök och har uppdaterat med massa nytt. Gå in och kolla, och om du också är medlem så skicka ett meddelande så jag kan kolla in dina verk :)
HÄR kan ni se min profil!

Hidden illusion


Hidden illusion

G

Bill är på G... även om det dröjer lite längre än väntat :) Just nu ser han lite ut som en zombie.

Tryck


Idag var det tryckdags. Vi var i ett gammalt mentalsjukhus som heter Italienska palatset. Nu för tiden är det ett tillhåll för konstnärer. Passande va ;) Det sägs att det ska spöka där. Hade hoppats på att få se nått men icke.

 

 


Man börjar med att rengöra sin platta, och sedan smörja in den med en svart sörja. Denna ska lägga sej i linjerna som man har ristat in i kopparplåten.

 

 


Och därefter drar man bort den överflödiga färgen med tygtrasor, så att det bara finns kvar i konturerna. Därefter lägger man den i en press och trycker den på fuktigt papper. Det blir riktigt coolt resultat. Hann tyvärr bara göra tre tryck med varje plåt.

 

 


Man blev smutsig. Mina händer var ett ypperligt exempel, men jag har tyvärr ingen bild på dom xD

 


Mina tryck får ni se nästa vecka ;) Tog kort på dom, men det blev suddigt och dant, så to be continued ;)
Imorgon ska jag på min broders loppis, och sedan blir det matfika på ett supermysigt café i öhr. Kameran kanske får följa med :)

13 månader, 400 dagar

 

Igår var det 13 månader sen jag blev tillsammans med världens finaste pojke, och av en slump 400 dagar. Jag kunde inte vara gladare.
I natt ska jag jobba. Ska då rista på min kopparplåt, och läsa en massa. Måste egentligen sova nu, men visst är det märkligt att när man väl vill så går det inte, sen när man måste va pigg så går inte det heller.
Sen har jag ett nytt jobb på G. Det känns nice!

 

Det är lite svårt att uppdatera bloggen. Dels för att jag har haft en massa och göra och sen vet jag inte vad ni vill se här. Är förvirrad då det är många som läser bloggen, men knappt någon kommenterar. Tycker ni om den? Suger den? Känns svårt.

Inspiration

 

Jag har en liten inspirationsmapp som jag brukar spara ner väl valda bilder i. Här får ni ett litet smakprov. Kan tyvärr inte ange källor eftersom jag inte vet riktigt vart dom kommer ifrån men 2:an är från filmen The Virgin suicide, och 4:an från 500 days of summer.
Är de inte vackra så säg!

Koppartryck

 

Vad tråkigt att alla verkar ha tappar intresset för att kommentera :( Uppskattar väldigt mycket dom jag får i alla fall!

Idag har jag jobbat på min "läxa". Jag går en kurs på universitetet som heter Fotografik. Den innehåller analogt fota, och grafik. Grafik innehåller ganska många olika tekniker och detta är en av dom. Koppartryck med torrnål heter den och går helt enkelt ut på att man ristar in ett motiv i en kopparplåt och kör den genom en press. Man kan trycka väldigt många bilder med denna teknik och var väldigt populär förr, när det inte fanns några skrivare ;)
Gjorde detta på gymnasiet också, men var inte engagerad för fem öre. På lördag ska vi trycka motiven, så då får vi se hur det blir :)

 

En dålig liten närbild på hur det ser ut på plåten.