Regn, regn och åska

Det har regnat oavbrutet sen 12, det vill säga 5 och en halv timme nu. Oturligt nog befann sej jag och Nea oss mitt i smeten och kom hem genomblöta (eftersom vi är snåla smålänningar som inte har lust att lägga ut 40 spänn på ett paraply). Kollade vädret igår och då skulle det vara lite molnigt vid 12 tiden. SHIT... kan man ha mer fel? xD På nått vänster blir jag lycklig av regn i alla fall. Snart ska jag sätta mej med gitarren och tralla lite. Ska börja på en ny låt i bandet, Spaceman med the killers.
För övrigt så har en av mina fiskar fått små bäbisar i dag :D Tre stycken blev det, för de andra var självmordsbelägna och simmade ut till de big ones och blev uppätna. Attans. Jag som väntat, men vad gör man xD Det kommer fler.
Håller på med en ny design, så snart blir bloggen lite finare ;D Vet att ni väntar med spänning, eller hur ;)

Mer uppdatering och bilder till kvällningen ;D

Jävla flygerfän!


Idag har jag målat vår trappa och ytterdörren. Tjänat lite pengar på't ;D Medans jag målade yttersidan på dörren kom det en humla rätt som det var och började jävlas med mej. Jag försökte viffta bort den och återgå till mitt målande, men klart som fan att den kommer tillbaka och terroriserar mej. Mamma kommer ut. Hon undrar väl varför jag hoppar omkring hipp som happ i trädgården. Jag förklarar mitt hummelproblem och ber henne hämta mitt hårsprej. Kommer ihåg Raisas historia om när hon sprejade hårsprej på en spindel och den stelnade. Engilt henne var det ingen bra metod men jag såg ingen annan utväg helt enkelt xD Funkade finfint. Kände mej dock som en brutal yrkesmördare. Innan jag var klar hade jag lyckats spreja fyra humlor som terroriserat mej. Tackar vet jag hårsprej ;D

Haha, jag är medveten om att det är en geting på bilden, men jag hade inte någon hummelbild (och nu förstår jag varför xD)
Taken i Frankrike, för ganska exakt ett år sedan.

...



Nu ska jag snart cykla iväg till min mormor. Det är varmt och skönt här i Växjö idag. 25 grader i skuggan. Vi ska köpa rulltårta. Jag hade ju tänkt att jag skulle baka det egentligen, men det blir inte av. Har ingen som hellst lust att sätta på ugnen i denna värme. Det börjar kännas som sommarlov nu. Har blivit lite brunare, vilket är skönt. Det ser lite fräshare ut. I alla fall på mej ;D Har kommit igång mer med mitt "sommarjobb". Snart ska jag upp till moster och kusinerna i Övik. Den 23 juli åker jag, mamma och Johan upp. Okei.. kanske inte så snart, men jag längtar ;D Den 1 augusti fyller jag 18. Ska bli riktigt kul :D Denna sommarn är inte så pjåkig, trots att jag inte har något riktigt sommarjobb, eller har råd att åka på några festivaler.

Sugen på att lyssna på en riktig myslåt ;D Tryck på rubriken/bilden.

Jobbat på beställningar

Hej hej :) Härlig dag. Varmt som attan, tycker ni inte?
Jag har faktist inte varit ute så mycket idag. Har suttit hemma och ritat på beställningar. Glöm inte bort att du också kan beställa en blyerts teckning på ett valfritt porträtt. Lägger ner många timmar på varje teckning så den är väl genomarbetad.
Klicka här för mer info. Passa på nu medans de är billigare ;D


Brandon Lee


Äldre bild, som jag fyllde i med bläck för ett tag sen. Väldigt snabb målning. Tog kanske 15 minuter att måla, och 15 att tuscha. En målning som verkligen inte gör honom rättvisa, för han var så mycket snyggare i verkligheten, men som sagt. Det är en snabb målning. Jag skissade inte upp den före jag målade den, och ni förstår att då blir det lite svårare ;D Hade ingen bild att gå efter heller. Det är inte så lätt att hitta bilder på honom. Målad med akvarellfärger.




Brandon Lee var med i en av mina favoritfilmer. The Crow. I en skottscen blev han skjuten av misstag och dog. Man lyckades göra klart filmen, till minne av honom.

Filmen handlar om en rockstjärna som tillsammans med sin flickvän blir mördad dagen innan deras bröllop. Ett år senare återuppstår han för att hämnas deras död. Filmen är gjord 1994, och effekterna kanske inte är de bästa men jag rekommenderar den varmt. Stort plus för musiken!


Öland



Idag for vi iväg till Öland och stekte i solen. Jag och mamma tog årets första bad. Trodde det skulle vara iskallt i vattnet, men det var faktiskt riktigt varmt och skönt. Nu börjar det kännas som sommarlov :)
Bajs :D

Angel


Här kommer en relativt ny bild.
Akvarellpennor, blyerts, tusch och en gammal tidning :) Tagen med systemkameran, men när jag har möjlighet ska jag försöka scanna in den. Säg gärna vad ni tycker om den :)

Idag kom äntligen väskan från tradera som jag budade på, och fick :D. Den var ännu snyggare än på bilden. Blev lycklig i själen. Behandlade skinnet och sydde dit en knapp som jag hittade i mammas sylåda, som passade perfekt. Johan kommer säkert vilja låna systemkameran imorn när vi far till kalmar så bilder på den kommer nog ;D
På tal om någe helt annat så har jag också hunnit bränna mej på en stekpanna och sprungit omkring och klagat hela kvällen. Mamma säger gång på gång att det inte går att göra något utan man får bara vänta. Hon fattar inte att jag bara vill ha lite medlidande. Svider som attan.

Btw så lyssnar jag på Robbie Williams ikväll. Haha, han var en idol när jag var sådär 10 år så det är lite kul att uppleva de gamla låtarna.

värme & shopping



Dagen har varit dööö skön! Varmt väder, och shopping. Kan det bli bättre? Köpte ett linne (på bilden ;D) en tröja, leggings och jeans. Allt på rea. Var inte meningen att jag skulle köpa jeansen. Slängde åt mej ett par random för att se hur tröjan såg ut till jeans eftersom jag hade kjol på mej, sen blev jag ju förälskad i jeansen också haha. Jag klagar då inte. Inte ofta man får ett par snygga jeans för bara 250 spänn.
Morrondagen bjuder på (kanske) måleri, repning, kanske ett dopp i sjön. Sen får man ta och se vad som händer. :)



Elin och jag svalkar fötterna i Växjösjön :)

Sammanfattning

  • Totally åsm :) Jag har spotify. (reklamen suger dock) Namnet var Rumpnisse2000. Gash min storebror är bra på användarnamn.
  • Jag fann inte ett the sims 3 spel på bilddagboken, men det är lungt vettu. Får biobiljetter som ska användas flitigt nu i sommar istället :D
  • Johans vattenpipa är sjuk, vilket suger, men vi det ordnar vi nog :D Duktiga som vi är :)
  • Det var helt otroligt skönt i dag vid Växjösjön idag. Sög lite att man hade tighta jeans på sej bara :/ Nån som vill bada med mej nån dag?
  • Toast är nog en av de underbarste uppfinningarna som man har åstakommit :DD


Liten kortfattad beskrivning på min dag. Visst låter den toppen. Snart ska jag kolla på anime med storebror. Mysa i soffan hela kvällen låter som en toppenidé.

Tihi :)


Denna är på väg hem till mej nu. En lite annorlunda skinnväska. En knapp fattas, men den ska jag sy dit ^^ Fick den billigt på tradera. Ska jag springa omkring med nu i sommar. Älskar annorlunda väskor! Är btw väldigt pepp på typ sommarkvällar ute i det gröna, men härliga människor som gillar att grilla. Känner du dej träffad? ;D


På tisdag ska jag föresten måla igen :D tihi. Inte för att ni bryr er men ändå ^^

Grillat :)


Så här såg jag ut på midsommar. Eftersom ingen av oss hade grillat helt själva innan tog jag på mej ansvaret och var the grillmaster xD Gott blev det ju, så dålig kan jag ju inte ha vart xD Senare på kvällen träffade jag upp Lovisa och Sarah och vi trallade omkring lite i det sköna vädret sen gick vi hem och drack te. Det blev en lugn midsommar för min del.

Idag har jag hängt hemma hos pappa hela dagen. Han jobbade på Cloetta förra veckan. Ni vet godisföretaget, så han hade en hel påse med godis med sej hem. Jag har frossat en aning. Nu ska jag banne mej bli nyttig! När han kommer hem från Grekland (han ska vara där en vecka nu.... utan mej :((() så ska han hjälpa mej att köpa löparskor >.<
Byebye :)

Glad midsommar

Tänkte bara önska alla en Glad midsommar :) Vi har åkt omkring i hela Växjö för att hitta jordgubbar. Alla vart slut, men rätt som det är kommer en mormor in genom dörren med dom :) Tur där!



Och det regnar, just i lilla Växjö också ser det ut som. Aja. Det är ju inte midsommar utan regn ;D

babbelbabbel

Sitter här och planerar min morrondag. Det är inte lätt ska ni veta xD Allt blev helt upp och nervänt än vad jag hade planerat in, men det fixar sej. Midsommar ska inte va lätt vettni, men jag tror jag kommer hinna med lite av varje.
Har ju tänkt att jag skulle bli nyttig detta lovet och jo, hittills har det gått sådär xD Har börjat äta nyttigare faktist (om man bortser från glassen... det är ju trots allt sommar) men motionen kan ju diskuteras. Det har ju vart så otroligt dåligt väder. Imorn ska jag i alla fall ta mej i kragen och promenera eller ta mammas cykel bort till pappa och hämta lite kläder. Kan ju inte springa runt naken ;D

Sommaren kommer bli otroligt slapp.. jag kommer bli otroligt slapp xD har haft sommarlov i flera dagar nu och har inte börjat på några beställningar. Har inte fixat mina lappar som jag ska hänga upp mina mina porträttbeställningar som jag ska ta emot heller. Det kommer inbillar jag mej. Förhoppningsvis. Längtar till Övik nu! Övik och sol, bad, båt, fiske och allt som hör där till. Ska bli ska grymt skönt! Saknar min moster! Småland är mysko! Regn på morronen och solsken på kvällen.... inte för att jag tror att Norrland är bättre xD


Jag och Nea innan Miss Li konserten. Sommarkänsla!! Saknar mitt popcorn! Saknar alla mina popcorn! Speciellt Beata och Raisa! Vill fira Midsommar med dom, men alla är sjuka >.<

Ögon i nacken



Helloj! Tänkte att jag skulle slänga upp en bild som jag redigerade i går. Inte alltför genomarbeted kanske ^^ Det är Raisa på bilden, som för övrigt är sjuk och ligger till sängs. Förlåt att jag skickar jobbiga sms tidigt på morronen ;P
idag har jag lekt med Elin. Vi har spelat sims 2 med väntan på att regnet skulle avta, vilket det gjorde efter några timmar. Shit! Jag vill ha the sims 3! Vill >.< Ska till Bea och grilla och ha det chill imorn. Ska tvinga henne spela det så jag och Elin kan glo på. På kvällen ska jag kanske ut med Lovisa. Kan nog bli en ganska bra midsommar. Hoppas ni med får det med ;D
Hade fint :)

Måla bör man, annars dör man







Några bilder från dagens äventyr. De två första är på själva ateljén, och Nea som sprang omkring lite hit och dit. Bild nr tre är på några tavlor som är upphängda på väggarna. När jag kollar nu i efterhand så ser jag att det bara är tavlor från min klass xD Sista bilderna är på två av mina tavlor. John Lennon är långt ifrån klar. Håret, och skuggorna.. några av formerna måste ändras.

Ateljén idag!

Idag ska jag till ateljén och måla med Nea. Var ca. 2 veckor sen jag målade nu, så inte undra på att det kliar i fingrarna. Vill börja på en ny tavla, men tror det är bäst om jag målar klart mina gamla först. Tar nog med mej kameran, så ikväll kommer förhoppningsvis nya bilder ^^



Äldre bilder på mej och min John Lennon tavla. Nu är den nästan klar, har bara småsaker på den kvar. Båda bilderna är tagna av Raisa. En väldigt koncentrerad Lisa ;D


Nu måste jag börja göra mej iordning om jag ska hinna med allt ;D Hade fint!

Nämen titta!



Skoj :) Kom med i tävlingen, för andra gången ^^ Skulle va kul att slå mitt rekord som 8:onde platsare. Det är kanske inte så mycket att komma med ;D hade vart kul att komma bland de 5 bästa, och få ett the sims 3 spel... även om min dator tydligen är för gammal för att jag ska kunna spela det på den xD

Rösta gärna gott folk :)

The Sims 4?



Jag och storebror gör ett tappert försök att bli nominerade till bilddagbokens tävling. Bilden föreställer min kära bror som en sim. Man skulle fånga en simpersonlighet, och vi valde att fånga "drömmare", vilket passar perfekt med tanke på att det är det enda som min storebror gör xD Blev väldigt nöjd med den måste jag säga :) Dom som spelar the sims kan nog känna igen sej endel i bilden. Jag satt med en bild framför och rättade till så Johan skulle sitta precis som dom gör i spelet xD

Sommarlov imorn!

Sommarlov imorn. Fattar ni, sommarloov :D Det är detta man har längtat efter sen man började skolan efter förra årets sommarlov. Sommarlöfte dåra. Jag ska motionera mer. Jag ska rita och måla som bara den, och självklart fota som en galning. Jag ska fylla 18 :/ Shit! Myndig jävel... Detta året önskar jag mej väldigt mycket grejer. Så mycket att jag måste välja bort några för att få de som jag hellst vill ha xD
I sommar skulle jag hellst vilja åka till Hultsfred, men har inte råd. Eller jag har råd, men det skulle betyda att jag skulle få leva otroligt fattigt resten av sommarn, och det har jag ingen lust med. Istället ska jag till Övik i norrland, till mina kusiners sommarstuga. Jag och moster ska sitta och dreja och ha det mysigt ^^ Längtar. Annars ska jag vara hemma. Kommer nog spendera en del tid  i ateljén och måla. Hoppas på en massvis med nya tavlor ^^ Kommer nog bli mer aktiv på bloggen med bilder och skit ;D

Ha det fint :D


Dagens inköp: målaramar :)



Har samlat på mej en hel del målarramar. Ni ska det bara spännas upp duk på dom xD Idag köpte jag min 8:de. Hittade två enorma för bara 25 kr styck :D I sommar ska jag bo i målarateljén! Fast har faktist lovat Nea ett par av dom också, eftersom hon inte springer omkring på loppisar och fyndar som jag, men jag tror jag klarar mej ändå ;D

Imorn har jag ledigt ^^ Alla lektioner är inställda. Inte klagar jag ;D Har planer på att städa rummet och sy in och laga kläder... haha, fast det kommer jag nog inte göra xD Är ledig på torsdag med, men då ska jag leka med Nea :D
På tisdag ska jag måla. Längtar efter min John Lennon tavla nu. Varje gång jag målar på den märker jag att den blir mer och mer klar. Ska måla klart smågrejer på andra tavlor som är så gott som klara där med. Negativt med att måla med oljefärg.... det tar minst en vecka innan det har torkat xD

Keramik

Made by Lisa :)
Har tagit hem några keramikskapelser.


En drejad mugg. Det är inte så lätt som det ser ut ska ni veta. Just därför är jag ganska nöjd med denna. Nästa år ska jag dreja en hel drös med muggar tills jag flyttar hemmifrån. Alla ska va i olika former och färger ;D



Två olika skulpturer som jag gjorde förra året. Har inte tagit hem dom fören nu. Glasyren (färgen) blev ganska misslyckad på den första. Kornig och dan. Är inte så nöjd med någon av dom, men dom är finare när dom står tillsammans ;D

Smurfarna



Jag och Johan kollar på den förtrollade flöjten med smurfarna. Vi har inte kollat på den sen vi var små. Nu sitter vi och nynnar med i denna melodin som kommer gång på gång. Man blir så glad av den :D
Johan sitter och läser onödig fakta om Smurfarna nu. Visste ni att smurfarna älskar hallonsaft, och äter helst en liten växt som är giftig för människor xD

Torsdagskväll


Slänger upp några bilder från i tisdags, på Raisa. Hon lär väl döda mej, men det får jag väl ta ;D Hon e så snäll som hjälper mej när det krisar! Min lilla assistent ^^
Dagen har spenderats framför datorn, och ritbordet. Nyttigt. Har ritat/målat klart en bild som jag ska scanna in.
Imorn lär jag dö av trisness! Svenska, engelska, matte och grafik. Inget man hurrar för direkt... men snart är det efterlängtade sommarlovet här :D

Beställ en blyertsteckning


Nu har jag börjat ta emot beställninger. Jag tecknar av ditt fotografi för en ytterst liten summa. Varje porträtt tar upp till 3 timmar att rita, och det kommer bli sprejat samt inpackat så att det inte finns någon risk att det förstörs under transporten.
Har du ingen aning om vad du ska ge i födelsedags present till din kompis, eller mormor. Du kanske har en kompis som ska gifta sej. Då är detta kanske ett alternativ.
Varje porträtt kostar mellan 100-300 kronor beroende på hur svår jag anser att den är att rita, vilket är väldigt billigt med tanke på hur mycket tid jag lägger ner på det. Skicka din bild till mej så får du ett prisförslag.


Vid intresse och frågor, maila mej på [email protected]



Tar inte emot beställningar för tillfället.

Jag lever!

Oj, ja det var ett tag sen jag skrev någe. Skolan och allt har vart ivägen. Betygsnack och skit. Kommer få mvg förhoppningsvis 5 ämnen (varav 4 är bildämnen och det andra teater xP) Lisa happy :D
Fotade studentfotona igår. Har inte lagt in dom i datorn än, men tror dom blev kanon faktist. Jag kommer inte lägga in några bilder från det eftersom jag inte vet om han har lust att jag flashar honom på min blogg ^^ Nästa år lär jag nog få en del fotojobb av mina kompisar till deras student så då kommer ni nog få se ett och annat.

Nu ringde precis Bea och berättade att sims 3 hade trillat ner i hennes brevlåda idag så jag ska slänga i mej någe så jag får nått i magen och springa på toa sen ska jag cykla i illfart till henne och spela SIIIIMS :DD Fatta fucking underbart (Typisk Bea mening)
haha, imorn blire nog roligare uppdatering.  Nu vet ni att jag lever i alla fall :D Hade!