Stockholm stad

Nu ligger jag hemma i sängen på internatet igen. Jag har varit i Stockholm i tre dagar och kom precis hem.
Jag och Emma har varit på Konstfack, Liljevalchs, Kungliga Konsthögskolan, Fotografiska och så har vi självklart ätit gott och shoppat en massa! Jag har träffat min fina storkusin som vi bodde hos och myst med kex och vin. Vi har varit på bio och sätt Ego (sevärd!!) och tappat bort våra kläder i provrum/tåg.
Det har varit tre mycket händelserika dagar och jag har blivit sjukt inspirerad och pepp på att börja konstnära mej igen ;) Men just nu är jag helt slut efter alla intryck så det ska bli skönt att sova i några timmar innan dess! God natt!!


Kroki

Idag har vi haft kroki i skolan. Så jäkla kul för jag ser verkligen hur mycket jag har utvecklats på detta halvåret. Då blir man pepp!!


Sol & Snö!

 
Idag har vi haft friluftsdag i skolan. Det kändes lite som att man var 9 år igen, men det var mysigt (bortsätt från att jag förfrös både fingrar och tår) Visst är min svampmössa bedårande! Så går det när man glömmer sin favoritmössa på bussen och försöker hitta en ersättare...
På måndag ska jag och klassen till Stockholm och kolla på öppethus på diverse konstskolor. Det ska bli awesome. Kameran får hänga på så klart.
För övrigt så har jag en del att stå i. Om jag inte är i målargården så ligger jag i en soffa med mina internatdudes och tittar på Grey's anatomy. Hårt liv asså! Kommer precis hem från en kväll med Singstar och Fucking Åmål. Fina grejer det där! God natt på er!

MålarLisa

 
 
En nygammal bild på mej bjuder jag på denna afton. Jag tänkte att jag egentligen skulle gå och lägga mej tidigt ikväll, men det verkar inte som att mina rumskompisar har samma plan. Vi har börjat med oljemåleri i skolan nu. Har ju hållt på med det endel innan, men det var ett tag sen. Det är verkligen så himla kul! Märker att jag lätt glider in i min egna värld när jag sitter där och blandar färger. Lite som i trans. När jag har kommit en bit så ska jag visa er.

Inspo

Kör en inspobild som jag tyvärr inte har källan till.

Ska försöka sova nu. I morgon jobbar jag på äldreboendet, vilket jag inte har gjort på flera månader så det ska bli kul! Visst är det konstigt att man ibland inte riktigt kan sätta fingret på hur man mår. Man känner att det är något, men man vet inte vad. Egentligen är det nog det bästa skaparmoodet, men tyvärr är det inte läge för det. Börjar 7 i morgon så måste nog egentligen försöka sova. Vi får se hur det går.

Vinterkväll

 
Kom precis hem från Lisa. Har hälsat på min kissemiss idag. Mysigt, även om det är lite vemodigt eftersom han inte kan bo hos mej just nu.
Hann inte med bussen som går hela vägen ut till internatet, så fick gå de två sista kilometerna. Det var dimmigt och kallt. Förfrös både fingrar och tår. Trots det var jag ju tvungen att dra upp kameran när dimman låg så fint över ängarna.
Nu ska jag kolla på Greys anatomy och sedan basta med kompisarna. Ha det!

Print Screen

 
När jag tittar på film på datorn brukar jag alltid pausa och printscreena när jag ser en scen som jag tycker är vacker. Här är tre av alla dom som finns på min dator. 500 days of summer, Amelie från Montmartre och Virgine Suicide. Tre filmer som är väldigt sevärda om ni har missat dom. Och ja, alla handlar om kärlek. Kärlek är vackert, men ack så smärtsamt.

Internat

 
 
 
Så här lever jag just nu. Av någon anledning så har jag otroligt svårt för att hålla ordning på mitt skrivbord, och detta räknas faktiskt som städat :P Har inte hunnit eller orkat sätta upp så mycket på väggarna. Jag har de grejer som jag behöver här. Korten på mormor, mamma och morfar vid sängen, farmors målning, morfars gamla kameror, mosters mugg sen såklart dator, tablet, dvd:er, böcker m.m. :P

Kameraväska

 
Förra året införskaffade jag mej en ny kameraväska, för jag tycker att dom där vanliga är för jäkla tråkiga. Tror inte att jag har visat den här på bloggen innan. Denna lilla fina sak fyndade jag hem från tradera. Kommer inte ihåg riktigt vad den kostade, men lite över hundra kronor har jag för mej. Det är PU läder, det vill säga fake men det har fungerat hur bra som helst hittills. Klart att den är lite liten om man ska ha med flera objektiv, men ganska perfekt om man bara ska ha med sej kameran då den är ganska diskret.

Vinterpromenad

 
Var ute och gick en jäkligt kall vinterpromenad nyss. Kändes som att jag skulle förfrysa fingrarna men det gick bra. Upptäckte att vi hade fått islandshästar bara några hundra meter från skolan så gick dit och klappade lite, sen trallade jag vidare ut i skogen. Tänkte fota inne på slottsruinen som finns någon km från skolan, men den var ständ, såklart.
Gillar kameran massor, och känner på mej att den kommer få hänga med mej typ överallt ett bra tag framöver. Måste vänja mej vid den bara. Det är ju en enorm skillnad från min gamla D40x.

StopMotionBiffar

 
 
En sak som jag redan nu kan säga att jag älskar med den nya kameran är att den kan ta så jäkla många bilder per sekund. Gjorde ett test och tog kort på Thomas när han stekte biffar. Visst ser det fräsigt ut!
Mitt internet är segt till tusen, så jag hoppas att Giffen går fortare på er dator än på min xD

Äntligen!!

Nu ligger batteriet på laddning. Likaså jag kan man säga. Ligger i soffan och vilar upp mej. Efter flera veckors väntan så har jag min nya kamera. Dock är det fel kartong. Köpte bara kamerahuset.
Ikväll är jag hos min mor. Vi får se om jag sover här eller på internatet. Skulle tro att det dyker upp lite bilder i morgon ;)


Sovhörna!

 
Det går inte att ladda upp bilder på blogg.se för mej. Tror det dels har att göra med att internetet här på internatet suger, och sen tror jag det beror på att blogg.se inte riktigt kommer överens med min blogg. Det har hänt innan med andra ord :P Fick krånga med en annan hemsida men det gick i alla fall.
Nu ska jag i alla fall krypa ner i min sovhörna och nana gott hela natten. är sjukt trött så det borde inte vara några problem. I morgon börjar jag inte förrens vid 10. Lyx!

Nyinflyttad!

I skrivande stund ligger jag på sängen i mitt nya hem. Trots att det är lite rörigt så trivs jag kanon! Det är otroligt härligt att bo här ute på landet nu. För er som inte har hängt med så flyttade jag i går ut till internatet på min skola. Bor i ett rum på (är superdålig på att uppskatta men ungefär) 12 kvadratmeter med eget handfat. Det låter verkligen som att det är jätte litet, men det är det faktiskt inte. Det är precis lagom!

Idag har jag gått runt med huvudvärk som heter duga, och jag börjar fundera på om jag kanske ska ta min dåliga syn på allvar och skaffa mej ett par glasögon snart. Det eller så beror det på att jag sov skit dåligt i natt. Det lär jag få reda på i morgon (så vida jag inte sover skit dåligt i natt med :P)
 
 
Bara lite update så där, utan bilder. Om inte den nya kameran har kommit i morgon så blir jag galen!

En riktigt bra dag!

  
Idag är en bra dag. Idag har jag köpt oljefärger. (dyrt men vad gör man. Jag känner mej alltid så nöjd när jag har köpt nya konstnärsgrejer.) Idag har jag hittat en niiice jeansjacka för 50 spänn, och en halsduk med den finaste färgen på rea! Idag lämnar jag mammas trygga soffa för att flytta ut till internatet!!! Om nya kameran hade velat komma idag hade min dag varit fulländad. 
I morgon börjar skolan som vanligt, och jag ser verkligen fram emot det! 

Antagning & arbetsprover

 
Såg nyss att arbetsproverna till den utbildningen som jag vill gå har kommit ut. Känner mej så otroligt peppad och vill börja nu med en gång. I morgon ska jag ner till staden och köpa mej en liten bok som jag kan skriva ner alla mina tankar och idéer till arbetsproverna i. Det pirrar i hela mej. Måste göra detta så jäkla bra nu!!

En till Ur arkivet.

 
Eftersom jag fram till nästa vecka inte har så mycket att uppdatera om så får det bli en till "Ur arkivet" som de flesta av er inte har sätt. Även denna fotade jag i 2:an på gymnasiet och det är av mina vackra vän Lovisa. Jag kommer i håg detta så väl. Vi hade i uppgift i foto B att fota av en gener, och jag valde modefoto. Lovisa var en given modell eftersom hon alltid är så pepp på mina galna idéer. Hon har gjort allt från att gallskrika i skogen till att sitta i ett träd med vitmålat ansikte. Vi får se vad det blir nästa gång ;)

Ett viktigt nyårslöfte!!

 
Ett nyårslöfte som jag har givit mej själv detta året är att jag ska resa mer! Jag ska se mer av världen. Ibland undrar jag vad jag gör här i lilla Växjö när det finns så otroligt många platser ute i världen som jag inte har sätt.
Ångrar att jag inte var på någon resa 2012. Det fanns inte tid och möjlighet till det helt enkelt. Detta året ska jag göra tid till det. I alla fall i sommar!!

Från Arkivet

 
Idag bjuder jag på ett par gamla bilder på min snygga vän Josefine som jag fotade i tvåan på gymnasiet. (4 år sen. Börjar bli gammal...) Fotade väldigt mycket modell på den tiden. Tur att man har snygga vänner som gärna ställer upp. Vi får se, men förhoppningsvis blir det lite mer av det nu med den nya kameran. 
 
Idag är jag duktig och stannar hemma från allt festande. Känner att det kryper i kroppen på mej, men ska hålla mej hemma nu i fyra helger framöver. Ett nyårslöfte som jag troligen kommer bryta.

I'm the hero of the story, Don't need to be saved.

 
Magen värker och jag kan inte sova. Det är så mycket tankar som snurrar runt i huvudet när jag försöker. Det ska bli skönt att komma tillbaka till skolan så man inte får lika mycket tid till att tänka.
Just nu lyssnar jag på Regina Spektor och redigerar gamla bilder. Ska nog försöka ge mej in i drömvärlden snart. Ibland får man tvinga sej till sömn bara för att man vet att man kommer tänka mer klart när man vaknar.

NY DESIGN, igen!

Ny bloggdesign igen, och denna är helt ny :) Dock så är inte headern det, men den ska snart bli utbytt den med
Ny blogg, och ny början. Jag har nämligen lagt in alla gamla inlägg i en kategori (Det tog tid ska ni veta) och nu är det fritt fram att börja om från början, vilket passar helt otroligt bra eftersom min nya kamera kommer nästa vecka!
I och med att jag har ändrat storleken på bilderna så ser de gamla inläggen lite galna ut, men det får ni ignorera tills jag har kommit på en lösning.

2013

 
 
- Jag flyttar in på min skolas internat.
- Jag köper en ny kamera :D
- Jag kommer börja måla på riktigt igen.
- Arbetsproverna till den utbildningen som jag vill gå kommer, och jag hoppas att jag kommer in!
- Jag ska åka till Berlin två gånger. Åååh, härliga Berlin!
- Jag börjar förhoppningsvis ta hand om mej själv på riktigt.
 
- Och det bästa och mest spännande är att jag inte har den blekaste om vad jag gör efter sommaren, och det ska bli så roligt att ta reda på!
 
Jag hoppas att ni har lust att hänga med mej!

Internat

 

Är på internatet och ställer i ordning allt på rummet. Tror detta kommer bli bra! Tror jag kommer trivas här! Finns så mycket utrymme för att vara kreativ! (och ingen tv som kan distrahera) Ni får lite fler bilder när jag har flyttat, dvs. nästa vecka :)


4 år!

 

Idag är det inte bara första dagen på det nya året, utan det är bloggens 4 års dag.
Gott nytt år på er förresten. Hoppas ni hade ett roligt nyår! Mitt var awesome!