Coin Laundry

 

Sitter och försöker hitta lite inspiration. Det är lite svårt ibland, men denna videon funkar jämt! :) Ska ta mej en titt på flikr och deviant art också, sen hoppar jag nog i säng. Imorn blir det halloweenfest!!


Smile for the camera!



Ger er ett litet smakprov på hur fotograferingen såg ut igår.
Denna sminkningen gjorde jag *stolt* Har inga direkta erfarenheter av smink, mer än att måla kajal och mascara på morronen typ. Lovisa blev mer som min målarduk som jag omsorgsfullt kletade på massa teatersmink. Det var kul!

BURR!



Helt slut! Mötte Lovisa vid 10:30. Vi fixade lite grejer sen började jag göra iordning hennes hår vid 13:00. 20:15 blev vi klara med hela fadderuttan xD Klart vi var tvugna att ta lite flum bilder också xP Händer jämt när jag är med Visan. Vi är så duktiga på det!

Kommer nog inte kunna hålla tassarna borta från bilderna ikväll.. men troligen kommer dom imorn. Är halvt medvetslös här framför datorn. Ja... Förklaringen till "Burr" får ni också reda på imorn x)

Bilkyrkogård





Idag har jag varit på en bildkyrkogård med pappa, farmor och storebror. Det är så jädra coolt! Faschinerade att naturen till slut bara slukar dessa metallklädda monster.


ps. Fotoshoot med Visan imorn ;D

Julafton :)



Igår var det rena rama julafton! Sista dagen på praktiken och jag fick trycka upp några av mina bilder på bl.a. canvasduk. Tyvärr cyklade jag hem i ösregn och några av bilderna blev blöta. Svor en aning, men det visade sej att det inte syntes så mycket sen när dom hade torkat. Kom i alla fall hem och hittade två paket som hade trillat ner i min brevlåda. Traderafynd igen. Ett par megasöta öronhängen, med träd i silver. Pengarna gick till välgörenhet :) En film av en av mina favorit regissörer Hayao Miyazaki som även har gjort Spirited Away. Föredrar den egentligen med engelskt tal, men eftersom det är svårt att få tag på här i lilla sverige så fick det bli Japansk/svenska :) Funkar det med!


Sorry!

F'låt för dålig uppdatering. Har inte haft så mycket vettigt att uppdatera. Praktiken knallar på. Får göra lite av varje. Idag fick jag prova på produktfoto, imorn ska jag få prova djurfotografering :) Börjar som tidigast klockan 12:00. Grymt skönt att få sova ut på morgonen!
Nästa vecka har jag några fotograferingar inplanerade, som jag verkligen ser fram emot. Har fått en hel del inspiration från praktiken (för er som inte vet så är jag på ett tryckeri/fotograf)


På måndag blire Ullared! Gosh, det ska bli skoooj!! :D Me love billigt och bra! Smålänning som man är xP


Praktik


Höstbild från förra hösten


Hello :) Heljen har gått för fort.. som vanligt, men för min del gör det inte så mycket. Jag har praktik veckan som kommer och tror det kommer bli kanoners. Ska vara hos ett par som driver ett tryckeri/foto företag. Jag kommer troligen få prova på lite av varje. Bl.a. att fota hundar, lära mej mer om hur man gör affischer, illustrator m.m. Lisa-like grejer helt enkelt! Jag börjar inte förens vid 12:00 så jag kommer vara riktigt utvilad och pigg :)
Snacka om att jag kommer få inspiration till mitt projektarbete. På tal om det så har jag suttit och planerat upp lite i heljen. Skisserna för endel av sminkningarna är klara. Yay :) Nu gäller det att hitta en mua som kan sminka dom bara xD

Traderafynd!



Igår damp det ner ett litet paket till mej i brevlådan. Mitt fina lilla halsbandet som köpte på tradera hade anlänt. Det var otroligt nog ännu finare i verkligen än på bild. Har letat efter ett i denna stilen i evigheter, men det har varit riktigt svårt att hitta. Nu har jag ett i alla fall, och är ganska säker på att det kommer bli ett av mina favorithalsband :)


Förresten!! Jag är med i omröstningen till Veckans blogg hos RZE, så ta er gärna en titt och lägg en röst på bloggen ni vill ska vinna :)
Ha det fint!

Höstshopping



Nu är det höst på riktigt. Det är iskallt ute och man vill bara gömma sej under täcket och sova tills våren uppenbarar sej. Grått och regnigt är det också. Usch! Bestämde mej när jag kom utanför dörren idag på morronen att jag skulle ta och köpa mej en riktigt stor, varm och mysig halsduk. Sagt och gjort. Det blev en bred, svart, lång och helt underbar en som jag kommer behålla så länge jag lever (eller tills jag slarvar bort den) Det blev lite andra saker med så nu är Lisa paank tills hon orkar lösa in sitt studiebidrag som kom med posten (vuxenpoäng)

Last.FM




Min storebror har tjatat på mej sen ett år tillbaka att jag skulle skaffa Last FM. En hemsida som man blir medlem på så registrerar den musiken som dunkar i ens högtalare. Ikväll tog han saken i egna händer och registrerade mej. Jag fattar inte varför jag inte har blivit medlem innan. Det är skitkul ju. Jag sitter och uppdaterar sidan hela tiden för att se vad jag lyssnar mest på xD Man kan hitta människor som har samma musiksmak som en själv och tipsa varann om band man tror att den andra kommer gilla m.m.

Om du är en musiknörd (som jag) kolla in den.
Tror ni kommer tycka om den!

Flera kändisar i en



En liten kul grej som jag och Nea gjorde för några heljer sedan när vi inte hade något att göra. Vi tog olika kroppsdelar från kända människor och satte ihop till en xD
Kommer tyvärr bara ihåg att Ögonen är från någon av tvillingarna Olsen, och munnen är från Shakira.
Hon ser ju lite konstig ut kanske xD men kul vare!


Nästa gång blir det en mix med (vad vi anser) är de snyggaste kändiskillarna skulle jag tro ;D

Skiss


Håller på med en illustration på vacker flicka :)

Lyckorus

Jag är aspepp. Känns som ingenting kan förstöra min kväll. Lyssnar på musik som jag blir lycklig av och tänker härliga tankar. Har kanske fått praktik på ett ställe som nog skulle bli otroligt roligt att vara på. Håller tummarna! Fick lyckorus efter repningen idag och cyklade hem från stan på på 5 minuter (en tur som annars brukar ta 15min) med musiken pumpandes i öronen. Grey's Anatomi har dom ändrat till klockan 21:00 istället för 17:30 så jag hinner hem :D Jag äter tonvis av muslie som är mumma och imorn är det måleri först på schemat, sen avslutas dagen med Foto, så tanken på att vi har 30 sidor läxa till arbetsmiljön och säkerhet tills imorn är inte lika skräckinjagande. Provet till på fredag är då en annan femma som jag inte har tänkt lägga någon ångerst på ikväll. Jag klarar detta. Det som igår verkade så omöjligt kommer gå prima.
Bara man tror på sej själv så klarar man vad som helst, och det är fakta! Vänta så ska ni får se ;D 


Surrealism & Dadaism



Denna har jag hållt på med några fotolektioner nu. Jag älskar att exprimentera i photoshop, och självklart tar jag chansen när jag kan göra det under lektionstid ^^ Min fotolärare tyckte om den, så jag fick den utskriven också :)  De som ska på öppelt hus på de kommunala skolorna här i Växjö nästa lördag lär se den, och även mej ^^


För mycket fritid?


Tisdag igen. Jag älskar tisdagar, och det beror på att jag råkar vara ledig då. Mitt schema är exremt slappt. Nästan lite för slappt xD Men jag klagar då inte. Har redan varit duktig och sprungit en runda. Nu ska jag bara slappa, skissa på projektarbetet och kanske baka lite :)

Sitte och lyssnar på Beirut. Jag har älskat deras musik sen första gången jag hörde den. Jag längtar så till Frankrike när jag hör den. Elin och jag har en liten plan att åka till Paris efter gymnasiet. Det skulle vara så otroligt mysigt. Känns tryggt att åka med henne (som har ju läst franska sen 5:an hehe) Vi ska åka till Montmartre och gå i Amelies kvartéer, sen ska vi kolla på Eiffeltornet på natten, shoppa tonvis. Jag hoppas verkligen att det blir av!

Sakno-boken



Har suttit hela kvällen och klurat. Man kanske tycker att 24 sidor låter lite. Icke då! Den blir väldigt fin i alla fall :) Lägger in foton från tider jag saknar, på människor jag saknar. En Sakno-bok kanske man kan kalla den då!?

Vill du också göra dej en fotobok helt gratis? Fujifilm har just nu ett erbjudande. Klicka på bilden så kan ni läsa om det.  Men skynda för det går ut snart!

Nu börjar det roliga!


Nu är det dags för mej att börja skissa upp mina idéer till mitt projektarbete. Planen är att slutresultatet ska bli antingen en fotobok eller en utställning. Har haft en liten bok i min väska där jag har skrivit och ritat ner alla idéer som dyker upp i huvudet. Det är så ofta som jag får en snilleblixt, och sen glömmer bort den innan jag hunnit skriva ner den. Not anymore ;D
Nu ska jag alltså planera allt. Hitta modellen, kläderna, miljön, komposition m.m. Det är inte ofta jag planerar mina fotograferingar så här noga, men nu är det på riktigt så att säga.


Mitt tema har jag bestämmt ska vara Surrealism. Har ju fotat ganska mycket inom det temat innan, och det är det som jag tycker är roligast! Bilderna som du ser nedanför fotade jag förra skolåret, till en foto B uppgift.
Fler bilder i samma serie hittar ni här :)

Sture



Har kollat igenom och retuscherat gamla bilder hela kvällen. Hittade denna från när jag var hemma hos Visan i somras. Lille Sture. Lovisas kattunge, som dom snart skulle lämna bort. Han var en sånn charmör. Jag som älskar katter, och framför allt kattungar. Deras mjuka päls. De rosa små trampdynorna som känns så ömtåliga. Stora nyfikna ögon, och deras klumpiga trippande. Hade så gärna velat ha en!

Har föresten inte bara retuscherat bilder. Har kämpat med menyn också. Sprillrans ny :) Mycket snyggare än den förra!

Black & White



Nu har jag bakat bullar, och dessutom hunnit retushera några nya bilder :) Bullarna blev kanoners, synd att jag inte hade i mer kanel och socker bara. Men dom blev stora och fina, och goda. Tillsammans med kall mjölk är dom oslagbara!

Bilden är från förrförra veckan då jag fotade Tove. Övervägde att göra den svartvit. Har någon slags förkärlek till det. Ser mer stilrent ut. Är väldigt nöjd med bilderna från vår lilla fotorunda. Fler av dom hittar ni här. Nu ska jag nog sätta mej och plocka ut bilder till min fotobok. Sen ska jag banne mej dra ut mej själv på en springtur. Det var ett tag sen nu. Men det efter Grey's anatomi. Missade det i onsdags.
Som sagt. Om ni yttrar era åsikter så blir jag glader :)

Mums!


Bild från Google

Idag är det kanelbullens dag. Kanelbullar är nog något av det godaste man kan äta.. gör det dock inte så ofta eftersom man måste vänta så länge innan man kan smaka :) Dagen till ära ska jag i alla fall sätta mej och göra dessa gosaker. Önska mej lycka till. Är ensam hemma så om det går åt skogen finns det ingen som kan rädda degen xP

Johnny


Spontanritade i måndags. Detta är resultatet. Blev lite chokad, för allt jag har försökt åstakomma den senaste månaden har blivit skit rent ut sagt, men det verkar som det vänder nu. Det ska föreställa en ung Johnny Depp, men jag är inte helt nöjd med munpartiet.
Eftersom jag fortfarande inte har någon bra skanner så blir teckningarna lite dassiga, eftersom det är svårt att få jämn skugga när man tar med kamera.. ialla fall klockan 24:00 en måndag xD

En liten kommentar skulle göra mej väldigt glad :)

18 års kalas

Kom precis hem från firandet av Erika som fyller 18 idag :D Grattis Ika :D Det var askalas! Dansade till 1900-tals musik och hade det trevligt. De andra skulle ner på krogen, men jag bestämde mej för att bege mej hemmåt. Det är dyrt (smålänning) och sen ska min mami upp tidigt imorn, och hon är envis på den punkten att hon ska hämta mej. Lite synd, men det kommer ju fler chanser :)

Har pratat med Simona (utbytesstudent från Scheiz) Jag är inte så bra på engelska egentligen, är bättre på att förstå men efter några timmar så kommer det naturligt. Man blir inte alls lika "blyg" med att yttra sej, för att man är rädd för att säga fel. Som jag var innan. Vi pratade om olikheter mellan våra länder. Visste ni att det är högst ovanligt med tapeter på väggarna i Scheiz. Dom har vita väggar. Hade jag ingen aning om. Sen har dom nästan ingen skog, så Simona tycker det är coolt med våra. Hon tycker det är konstigt att vi ungdomar har problem med att skaffa alkohol för i Scheiz får dom köpa både öl och vin när dom är 16 (tror jag det var)


Bild från tisdagens studentfest (första gången jag festar på en skoldag) Tema superhero. Jag var Robin Hood :) Syns mer på den första bilden.
Från vänster: Tilia, Nea, Josse, Emma & jag. Mathilda är inte med för hon agerar fotograf.



Imorn ska jag visa en teckning på en snygging som jag ritade igår :) Kanske kommer någe mer med, för vet ni vad.. jag har funnit inspiration :D


Btw så kommer jag va lite off på bloggen. Det blir mindre, men bättre uppdatering :)