Mina 5 favoritfilmer ever!

Här har ni 5 av mina favoritfilmer ever. Dom är fantastiskt bra! Om ni som jag tycker om fina filmer med budskap som innehåller humor, kärlek, vänskap, sorg (och mycket mer såklart) så lär ni älska dom!
 
 
 
 
 
 Tjenare kungen
Denna såg jag på bio när den kom ut, och jag älskade den från början. Den utspelar sej i Göteborg på 80 talet och handlar om två tjejer som är punkare och försöker nå ut med sin musik, vilket är jäkligt svårt eftersom punktiden precis har passerat. Joel Kinnaman är med och spelar en otroligt charmig Ullf Lundell nörd. Dräggelobjekt nr 1!
Vet inte hur många gånger jag har lyssnar på soundtracket. Det är supermysigt :)
 

Spirited away
Upptäckte jag under min mangaperiod. Jag var förälskad i Japan, anime och manga. Detta gjorde såklart att jag även blev förälskad i denna fina film. Mitt intresse avtog så småning om, men inte min kärlek till denna film. Har nog sätt den hundra miljoner gånger ungefär. 
Den handlar om en liten flicka som fastnar i en magivärld. Hon kämpar för att komma därifrån och hon får vara med om en massa äventyr.
Om ni tycker om denna lär ni tycka om de andra filmerna som regissören Miyazaki har gjort. Han är brilliant! Självklart ska man se hans filmer på japanska, men jag hittade ingen översatt japansk trailer så detta får duga.

 

Mysterious skin
Denna filmer är både hemsk och fin. Jag såg den med min bror för första gången och den fastnar i huvudet. Jag kan faktiskt inte berätta så mycket av handlingen utan att sabba slutet, men man får kort och gott följa två killar. Den ena lever som prostituerad och den andra tror att han har blivit bortförd av aliens. På slutet så märker dom att dom delar samma förflutna.
Så stark och bra film! Tycker riktigt bra om den, och den förtjänar att bli mer uppmärksammad än vad den är!
 

 
One day
Eftersom denna är hyfsat ny och populär så känner nog de flesta till den. Kan tyckas klyshé men jag gillar den. Hade höga förväntningar när jag såg den eftersom jag hade läst boken, men jag blev förvånad hur bra dom hade gjort den. Tittar inte på den så ofta, även om jag tycker att den är väldigt fin. Detta för att jag börjar gråta xD
 

500 days of summer
Jag prisar denna filmen! Jag älskar den! Kan titta på den hur många gånger som helst! Den är fantastisk och skådespelarna är fantastiska! Alla som inte har sätt den borde se den!!
Den handlar om huvudpersonen Tom som förälskar sej i sin jobbarkompis Summer. Dom inleder ett förhållande, men Summer säger att hon inte vill att det ska bli något allvarligt. När hon sen lämnar Tom blir han helt förstörd och försöker få henne tillbaka.
Josepgh Gordon-Levitt (som även spelar en av huvudrollerna i film nr 3) är även han ett dräggelobjekt, och ett sjukt snyggt sådant! Zooey Deschanel är så jäkla söt, och jag älskar hennes stil i denna filmen! 

Även här är soundtracket to die for!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback